Assassin’s Creed Nexus VR antaa pelaajien kokea assassiinien salamurhat omin silmin

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft on tuonut huippusuositun pelisarjan antisankarit Meta Quest -virtuaalilaseille.

Assassin’s Creed on yksi maailman suosituimmista pelisarjoista. Siitä onkin julkaistu pelejä maailmanlaajuisesti usealle eri konsolisukupolvelle sekä tietokoneille. Nyt pelisarja laajentaa uudelle alustalle, kun maailman suosituimmat salamurhaajat valtaavat Meta Quest -virtuaalilasit. Tämän myötä pelaaja pääsee kokemaan omin silmin kolmen eri antisankarin toiminnan ja oman kehon kautta toimintaan eläytyen.

Assassin’s Creed Nexus VR -pelin pääosassa ovat renessanssikauden Italiasta tuttu Ezio Auditore, yksi pelisarjan ensimmäisistä assassiineista, sekä näitä myöhemmin seuranneet Connor Kenway Amerikan Yhdysvaltojen alkuvaiheilta ja kreikkalaistaistelija Kassandra antiikin aikakaudelta. Eri aikakausista riippumatta näitä kaikkia yhdistää taistelu pahuuden ahneita kätyreitä vastaan ja korruptoituneiden valtaapitävien johtajien syökseminen pois valta-asemistaan.

Usean eri Ubisoft-studion voimin toteutettu peli yhdistää toisiinsa eri tarinalinjoja monesta eri Assassin’s Creed -pelistä. Mukana on siis tuttuja osasia pelisarjan vaiheilta, kuten hiippailua, salamurhia, parkouria ja jännittäviä taisteluita. Uutta kuitenkin on pelin ohjaus ja virtuaalilasein nähty pelimaailma. Tämä tekee valtavan eron pelisarjan aiempiin osiin nähden, sillä korkeuserot tuntuvat virtuaalilaseilla pelattuna aivan erilaiselta ja saattavat jopa kouraista vatsanpohjasta hyppyjä tehtäessä.

Myös lähitaistelu, hiippailu, piileskely, jousiammunta ja muut toiminnot eroavat merkittävästi perinteisellä peliohjaimella pelaamisesta, kun omaa pelihahmoa ohjataankin koko kehon liikkeillä. Tämä tekee pelaamisesta entistä monimuotoisemman ja kokonaisvaltaisemman kokemuksen, eikä pelkkä kuva tai video tee tälle oikeutta.

Vaikka mukana onkin kolme eri päähahmoa, tarinallisesti peli noudattaa sarjalle ominaisia ja helposti lähestyttäviä linjoja. Pelaajan toimiessa Abstergo-yhtiön kanssa, hänellä on pääsy näiden tietokantoihin ja välineistöön. Tämä puolestaan vie pelaajan uskomattomaan seikkailuun historian eri vaiheisiin kolmessa eri ympäristössä. Tämän myötä koettavissa olevat assassiinit myös erottuvat ominaisuuksiltaan ja varusteiltaan, mikä tekee jokaisesta ainutlaatuisen, erottuvan kokonaisuuden.

Assassin’s Creed Nexus VR onkin uudenlainen ja entistä monipuolisempi pelikokemus valtavaksi kasvaneessa pelisarjassa, mutta entuudestaan tutuilla hahmoilla. Tämä osaltaan ankkuroi uudenlaisen pelin osaksi sarjan historiaa ja näin lähentää kokemusta pelisarjaa jo entuudestaan tunteville.

Assassin’s Creed Nexus VR on nyt saatavana Meta Quest 2-, Meta Quest 3- ja Meta Quest Pro -virtuaalilaseille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Ubisoft
Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022–2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


0 kommenttia artikkeliin ”Assassin’s Creed Nexus VR antaa pelaajien kokea assassiinien salamurhat omin silmin”

Vastaa