Avatar-tieteiselokuviin perustuvan pelin PC-version vaatimukset julkistettiin

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft tuo pelin vaikuttavimman version PC-tietokoneille.

Avatar: Frontiers of Pandora asettaa pelaajan sankarillisen Na’vi-hahmon rooliin. Tehtävänään nuorukaisella on puolustaa omaa kotimaataan ja asuinplaneettaansa katalan ja ahneen RDA-yhtiön valtaamisyrityksiä vastaan. Tehtävä ei ole helppo, sillä suuryrityksellä on apunaan valtava määrä koneita ja aseistusta, johon Na’vi-kansalla ei ole vastineita.

Pelin PC-version vähimmäisvaatimukset ja suosituskokoonpanot on nyt julkistettu, jotta tietokoneella pelaavat voivat valmistautua kohtaamiseen viime hetken laitteistopäivityksin. Pelin kokoonpanosuositukset on jaettu neljään eri luokkaan eli vähimmäisvaatimuksiin, suosituskokoonpanoon sekä vielä enemmän pelaamiseltaan vaativaan innokkaan harrastajan ja ultratason luokituksiin. Mikäli pelistään haluaa kaiken mahdollisen irti, on ultratason luokitus juuri näitä pelaajia varten.

Peliä vähimmäisvaatimuksilla pelaavan tietokone kykenee toistamaan peliä täysteräväpiirtoisella 1080p-tarkkuudella 30 kuvan päivitysnopeudella ja alemmalla FSR 2 -laadulla. Suorittimen tulee olla vähintään AMD Ryzen 5 3600 tai Intel i7 8700K. Näytönohjaimen tulee olla vähintään AMD RX 5700 8 Gt, Nvidia GTX 1070 8 Gt tai Intel ARC A750 8 Gt.

Suosituskokoonpano kykenee toistamaan peliä 1080p-tarkkuudella 60 kuvan päivitysnopeudella paremmalla FSR 2 -laadulla. Tällöin suorittimen tulee olla vähintään AMD Ryzen 5 5600x tai Intel i5 11600k. Näytönohjaimen tulee olla vähintään AMD RX 6700 XT 12 Gt tai Nvidia RTX 3060 Ti 8 Gt.

Mikäli peliä mielii pelata innokkaan harrastajan tasolla eli 1440p-tarkkuudella 60 kuvan päivitysnopeudella, vaaditaan suorittimeksi vähintään AMD Ryzen 5 5600x tai Intel i5 11600k. Näytönohjaimeksi vaaditaan vähintään AMD RX 6800 XT 16 Gt tai Nvidia RTX 3080 10 Gt.

Parasta ultratasoa mielivälle eli 4K-tarkkuudella pelaavalle pelaajalle vaatimustaso on korkeampi. Suorittimena tulee olla vähintään AMD Ryzen 7 5800x3D tai Intel i7 12700k. Näytönohjaimelta vaaditaan puhtia enemmän eli vähintään AMD RX 7900 XTX 24 Gt tai Nvidia RTX 4080 16 Gt.

Mikä tahansa näytönohjain tai suoritin käytössä onkaan, vaatimukset keskusmuistin, tallennustilan ja käyttöjärjestelmän osalta ovat samat kaikille tasoille eli 16 gigatavua kaksikanavaista keskusmuistia ja 90 gigatavua tallennustilaa. Käyttöjärjestelmän tulee olla Windows 10 tai 11 ja lisänä DirectX 12 -rajapinta.

Avatar: Frontiers of Pandora hyödyntää säteenseurantatekniikkaa varjoissa ja heijastuksissa, jotka tekevät maailmasta graafisesti upean kokemuksen. Lisäksi peli hyödyntää AMD FSR 2 -teknologiaa, joten pelaaja voi räätälöidä asetuksistaan kuvanlaatua ja suorituskykyä. Tuki FSR 3 -tekniikalle tulee peliin julkaisun yhteydessä. Lisäksi pelissä on tuki laajakuvanäytöille sekä DLSS- ja XeSS-teknologioille.

Avatar: Frontiers of Pandora julkaistaan 7. joulukuuta sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pc-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja: www.ubisoft.com/en-gb/game/avatar/frontiers-of-pandora

Ubisoft
Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022–2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.

Avatar-elokuvat: Sukellus digitaaliseen fantasiamaailmaan

Avatarin maailma: Kiehtova yhdistelmä teknologiaa ja luontoa

Avatar-elokuva esittelee meille Pandoran, kaukaisen kuun, joka kätkee sisäänsä yllättäviä ihmeitä. Luonnon ja teknologian yhteiselo on keskeinen teema tässä visuaalisesti vaikuttavassa elokuvassa.

Yhdistämällä realistiset hahmot ja futuristisen teknologian, Avatar luo maailman, joka on sekä tunnistettava että täysin uudenlainen.

Pandoran ekosysteemi: Elävät kasvit ja olennot

Pandora on monimuotoinen ekosysteemi, jossa elää monenlaisia olioita ja kasveja. Kasvillisuus on yhteydessä toisiinsa, ja alkuperäiskansojen, Na’vin, suhde siihen on henkinen.

Elokuvassa keskitytään ekologisiin näkökohtiin, jotka ovat merkityksellisiä sekä fiktiivisessä maailmassa että oikeassa elämässä.

Visuaaliset efektit: Kuinka Avatar rikkoo rajoja

Avatarin erottaa muista elokuvista sen huipputason visuaaliset efektit. Elokuva käyttää laajasti CGI-tekniikkaa ja 3D-grafiikkaa, luoden uskomattoman realistisen ja upottavan kokemuksen.

Tämä tekniikka mahdollistaa myös elokuvan monimutkaiset ja yksityiskohtaiset maisemat, jotka tekevät Pandorasta unohtumattoman.

Avatarin vaikutus populaarikulttuuriin: Ikoni jo syntyessään

Avatar ei ole pelkkä elokuva; se on kulttuurinen ilmiö. Sen visuaalinen ilme ja teemat ovat vaikuttaneet laajasti populaarikulttuuriin ja jopa yhteiskunnallisiin keskusteluihin.

Sen jälkeen kun elokuva julkaistiin, se on saanut lukuisia jatko-osia ja spin-offeja, jotka laajentavat sen fiktiivistä universumia.

Vastaanotto ja kritiikki: Ylistys ja moitteet

Avatar sai sekä kriitikoilta että yleisöltä pääosin myönteisen vastaanoton. Kuitenkin elokuvaa on kritisoitu sen käsittelytavasta alkuperäiskansoja ja kolonialismia kohtaan.

Vaikka elokuvassa on monia positiivisia aspekteja, se ei ole välttynyt kritiikiltä, joka keskittyy sen poliittisiin ja kulttuurisiin ulottuvuuksiin.

Avainseikat Avatar-elokuvasta

  • Teknologia ja luonto: Keskittyy teknologian ja luonnon yhteiseloon.
  • Pandoran ekosysteemi: Kuvaus monimuotoisesta ja yhteen kietoutuneesta luonnosta.
  • Visuaaliset efektit: Käyttää laajasti CGI- ja 3D-teknologiaa.
  • Kulttuurinen vaikutus: Merkittävä rooli populaarikulttuurissa ja yhteiskunnallisissa keskusteluissa.
  • Vastaanotto: Sekä ylistetty että kritisoitu.

Tulevat jatko-osat: Mitä odottaa

Avatarin menestyksen myötä on luvassa useita jatko-osia. Nämä tulevat elokuvat pyrkivät laajentamaan Pandoran maailmaa ja syventämään sen monimutkaisia teemoja.

Uudet elokuvat tarjoavat mahdollisuuden nähdä, miten Pandora ja sen asukkaat kehittyvät tulevaisuudessa.

Yhteenveto: Avatar on paljon enemmän kuin elokuva

Avatar on yksinkertaisesti mestariteos, joka yhdistää teknologian, taiteen ja ekologian ainutlaatuisella tavalla. Se tarjoaa paitsi viihdettä, myös ajattelemisen aihetta, ja on epäilemättä jättänyt pysyvän jäljen populaarikulttuuriin.

Elokuvan monimutkaiset teemat ja vaikuttava visuaalinen ilme tekevät siitä katsomisen arvoisen, ja sen jatko-osat lupaavat vielä paljon lisää.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”Avatar-tieteiselokuviin perustuvan pelin PC-version vaatimukset julkistettiin”

Vastaa