Baldur’s Gate 3 on pc-pelien parhaimmistoa

Kun kategoriana on pc pelit, on Baldur’s Gate 3 Metacriticin mukaan kaikkien aikojen toiseksi paras peli ja onhan sillä ollut nopeatahtinen nousu historian kirjoihin. Baldur’s Gate 3 on Larian Studiosin kehittämä roolipeli, joka julkaistiin elokuun alussa ja se on tähän mennessä osoittautunut yhdeksi vuoden 2023 suurimmista videopelijulkaisuista. Peli on saanut kaiken kaikkiaan pelkästään positiivisen vastaanoton peliyhteisön kaikilta tahoilta. Palaute ei koske ainoastaan nykyhetkeä, vaikka useiden arvostelusivustojen mukaan se onkin jo yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä.

Pc pelit ovat omassa rankingissaan ja Baldur’s Gate 3 on noussut siinä sekä Metacriticissa kaikkien aikojen pelien toiselle sijalle heti rakastetun RPG Disco Elysiumin jälkeen. Pelit jakavat saman pistemäärän, eli 97/100, ohittaen muut klassiset pelit, kuten Half-Life 2:n, Grand Theft Auto V:n, Bioshockin ja jopa sarjan edeltäjän Baldur’s Gate 2: Shadows of Amnin. Kun tarkastellaan sivuston kaikkien alustojen pelejä, ohittaa Baldur’s Gate Nintendo Switchin monoliittisen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom -pelinkin.

Tears of the Kingdom ainoa vertainen

Otettaessa huomioon joidenkin muiden näiden kärkisijojen pelien arvo, on melko hämmästyttävää nähdä jonkin uuden julkaisun saavan tällaisia arvosteluja ja näin nopeasti. Vain viikko pelin jälkeen fanikunta tajusi, kuinka hyvä tämä peli todella oli. Jopa siinä määrin, että se rikkoi ennätyksiä kaikkialla. Steamin suurimpien samanaikaisten pelaajien ennätysmääristä uskomattomiin tilastoihin saakka on tämän pelin arvostus niin korkealla kuin se voi olla julkaisun jälkeen.

Ainoa viime aikojen vertailukelpoinen peli on Tears of the Kingdom, jolla pistemäärä on 96/100. Silti se on pisteen vähemmän kuin Baldur’s Gate 3. Molemmat pelit perustuvat pelimalliin, joka kukoistaa luovuudesta, mutta hyvin eri tavoin.

Tears of the Kingdomissa se tarkoittaa pelin mekaniikan käyttöä äärirajoilla antaen pelaajien tehdä mitä haluavat, ollen sekoitus seikkailupeliä ja hiekkalaatikkoa. Baldur’s Gate 3 puolestaan keskittyy hahmojen luomiseen ja tarinaan, jossa on muuttuva dialogi sekä klassisen Dungeons and Dragons -pöytäpelin tyylinen äärimmäinen videopelikokemus.

88 vuotta hahmojen luontia

Koska kyseessä on pc pelit ja julkaisu on yhä tuore, on Baldur’s Gate 3:lla kaikesta muusta huomiosta huolimatta potentiaalia nousta vielä useimmille uusille arvostelusivustoille. Monilla virallisilla arvostelusivustoilla on mielipiteensä kyseisestä pelistä, mutta monilla pelaajilla on vielä aikaa muodostaa oma käsityksensä siitä. Ainoa testi, jonka Baldur’s Gate 3 on voitettava, on ajallinen. Tähän mennessä reitti on kuitenkin suhteellisen tasaisesti siloteltu.

Vaikka julkaisusta on kulunut vain joitain päiviä, on pelaajakunta jo viettänyt koko eliniän, 88 vuotta, pelkästään hahmojen luonnin parissa. Tämä ei ole yllätys kenellekään, sillä mikäli pelaa Baldur’s Gate 3:ta, tietää, että pelin hahmojen luominen on erittäin yksityiskohtaista hommaa. 

Se, mikä tekee hahmon luomisesta mahtavaa, on mahdollisuuksien valtava määrä. Koko prosessi on suunniteltu hurmaavalla tavalla ja sen avulla voi rakentaa todella ainutlaatuisen seikkailun.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa