Counter-Strike 2: Miten huippupelistä tuli floppi

Counter-Strike 2 onkin ollut jo jonkin aikaa kaikkien pelattavana mutta jokin siinä ei vain nappaa. Tähän liittyy monta eri tekijää joista kerromme tänään tässä artikkelissa. Itselläni on kertynyt pelitunteja reippaasti yli 10,000 tuntia mutta ne olivatkin tuota CS:GO aikaa. CS2 kuitenkaan ei ole läheskään sama asia kuin CS:GO ja ehkä se vain vaatii enemmän totuttelua tai ehkä se ei vaan yletä samalle jalustalle kuin CS:GO.

Tämä on sekä arvostelu että myös vertailu noiden kahden yllämainittujen ”versioiden” välillä.

Miksi Counter-Strike 2 ei vastannut odotuksia?

CS:GO oli suhteellisen vanha peli siinä vaiheessa kun Valve ilmoitti tämän CS2 päivityksen. Alunperin julkaistu jo vuonna 2012, tehden siitä 11 vuotisen pelin joka hallitsi Steamin eniten pelattujen pelien listaa vuosikaudet.

CS:GO oli toiminnoiltaan simppeli ja siihen pääsi aika helposti mukaan, pelin rankkisysteemi auttoi tätä myös, toki siinäkin oli omat ongelmansa. Kartat olivat pääsääntöisesti sopivan kokoiset ja helppo oppia ja osa niistä saikin omat päivityksensä jo ihan CS:GO elinkaaren aikana. Myös aseiden spray patternit, vahingot ynnä muut sai vuosien aikana tasapainoa tuovia päivityksiä jotka kuitenkin pääsääntöisesti pysyivät tuttuina niiden käyttäjille.

Mutta Counter-Strike 2 kuitenkin muutti lähes kaiken siten että sitä on lähes mahdotonta enää edes tunnistaa. Kartat ovat kuitenkin lähes samat, tietenkin pieniä graafisia muutoksia siellä sun täällä. Aseiden patternit sekä äänet ovat muuttuneet siten että ne kirjaimmellisesti tuottavat pientä päänsäryä, mutta se ei ole läheskään yhtä paha tekijä siinä kuin pelin kontrasti. Värimaailma ja värien tasapaino tuntuu olevan hukassa eikä tarvitse kuin yhden tai pari matsia pelata ennen kuin päänsärky yllättää. Tuo päänsärky osio on enemmänkin oma kokemus eikä välttämättä vastaa muiden kokemuksia, mutta tuttavat joiden kanssa on tullut pelattua ovat myös maininneet tuosta aseiden muutoksista sekä kontrastista.

Uusi rankkisysteemi, tai siis lähinnä rankin laskenta tuntuu olevan myös pientä säätöä vailla. Vaikka olenkin tässä jo voittanut yli 10 peliä viimeaikoina niin silti se näyttää että pitäisi ne 10 ottelua voittaa, tämä on ilmeisesti yleinen ongelma eikä vain minun päädyssäni.

Ehkä peli vain vaatii enemmän totuttelua, ehkä se vain ei ole enää sama kuin ennen tai ehkä Valven pitäisi panostaa enemmän Counter-Strike 2:n korjaamiseen. Ehkä ajan kanssa siitä voisi taas tulla nautittava kokemus tai ehkä CS on menneen talven lumia.

Muita pelimaailman uutisia ja artikkeleita löydät täältä!

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa