Esportsin muuntaminen lohkoketjua hyödyntävällä metaversella

Jos joku ajattelee, että Esports oli se iso gamechanger – mutta odotappa metaversumia ja pelaamista uudessa Internetissä 3.0 – jo earn-by-play on nousussa, mutta mitä tapahtuu pelaamisen kanssa, kun metavere kasvaa jokapäiväisessä elämässämme.

12. tammikuuta 2022 pelin julkaisija Valve lähetti väreitä esports-yhteisöön, kun Dota 2: n ensimmäinen turnaus vuonna 2022 peruutettiin.  Valve mainitsi kasvavan koronavirushuolen ja uusien COVID-varianttien lisääntymisen peruutuksien syyksi, tapahtuman oli tarkoitus päättää Dota Pro Circuitin talvikierros menneiden vuosien tapaisesti. Valven päätös tehtiin sekä pelaajien että fanien suojelemiseksi. Itse peruutus ei kuitenkaan aiheuttanut ongelmia  Dota 2 -yhteisössä, vaan pikemminkin sopivien vaihtoehtojen puute kiertueen huipentumiseksi.

Aikana, jolloin maailman suurimmat teknologiayritykset, kuten Meta, valmistautuvat digitaaliseen muutokseen hyperverkottuneessa ja metaverssipohjaisessa maailmassa, eikö ole mahdollisuuksia isännöidä turnauksia kokonaan virtuaalitilassa?

Ennen kuin syvennytät metaversumiin, on tärkeää mainita, että ihmiset voivat jo virittää ja katsella esports-turnauksia verkossa, ja on paljon faneja, jotka tekevät nimenomaan niin. Sen sijaan haasteena on vangita ilmapiiri, henki, erikoistavarat joita saa paikanpäällä, yhteenkuuluvuuden tunne ja suuren esports-tapahtuman energia – jotain, joka tähän mennessä voidaan tehdä vain henkilökohtaisesti. Vai voiko?

Mikä on metaverse?

Metaverse ja vetaversumi on 3D-virtuaalimaailmojen verkosto, joka keskittyy sosiaalisten yhteyksien rakentamiseen ja samanmielisten yksilöiden tapaamiseen. Käyttäjät voivat tarkastella, olla vuorovaikutuksessa ja jopa tehdä ostoksia täysin digitaalisessa maailmassa satojen muiden käyttäjien kanssa, jotka jaetaan maailmanlaajuisesti.

Vaikka tämä on tällä hetkellä mahdollista web 2.0- ja web 3.0 -tekniikoiden yhdistelmän avulla, on helppo kuvitella samanlainen esports-tapahtuma, joka tekee debyyttinsä digitaalisessa metaversemaailmassa.

Ei ole niin helppoa kuvitella, että kaikki henkilökohtaiseen esports-tapahtumaan osallistumisen lisähyödyt, kuten kauppatavarat, pelaajien ja fanien vuorovaikutukset sekä seurustelu , yhdistyvät metaversumiin. Juuri siellä lohkoketjuteknologia voi kuitenkin tarjota lupaavimman tulevaisuuden kaikelle pelaamiselle.

Pitää katsoa jo yli Play to Earn – esports-katsojamäärän muuttaminen lohkoketjun avulla

Sekä virtuaalinen katsojamäärä että metaversumia hyödyntämätön turnaus, joka on otettu erikseen, ratkaisisivat varmasti digitaalisen katsojamäärän ongelman, mutta yksin näillä ratkaisuilla ei voida käsitellä riittävästi ominaisuuksia, jotka löytyvät vain henkilökohtaisesta esports-tapahtumasta. Osallistumisestasi palkitseminen on jo pitkään ollut fyysisten kokousten, konferenssien ja esports-turnausten tukipilaasi maailmanlaajuisesti.

Verasityn edelläkävijöiden ”Watch &Earn” kaltaiset uudet teknologiat tuovat markkinoille tehokkaan uuden konseptin, jossa hajautettu yleisö voi katsella, ansaita rahakkeita ja lunastaa pelin sisäkentille lohkoketjupohjaisella markkinapaikalla. Sosiaalisen chatin toimintojen avulla fanit voivat myös synkronoida ystävien kanssa eri aikavyöhykkeillä.

Ainutlaatuisia NFT: t, jotka ovat saatavilla yksinomaan esports-turnausten aikana, voidaan lyödä ja myydä Verasity’sin kaltaisten markkinapaikkojen kautta. Proof of View -teknologia voi myös tehdä niistä todistetusti turvallisia NFT-petoksia vastaan. Aivan kuten herkkupussien ja ilmaispelien noutaminen tosielämän turnauksessa, lohkoketjupohjaiset palkinnot ja NFT: t tuovat tämän saataville metaversumissa.

Tällainen tapahtuma, johon fanit osallistuvat ympäri maailmaa ja jota lisättiin muiden tekniikoiden, kuten virtuaalitodellisuuden, avulla, antaisi faneille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa suosikkiammattilaistensa digitaalisten avatarien kanssa, ostaa tuotteita lohkoketjupohjaisesta kaupasta tai jopa muistella digitaalisia juomia.

On tärkeää muistaa, että erillään, mikään näistä käsitteistä ei ole uusi. Jo nyt pelaajat voivat kokoontua MMO: n digitaalisiin tavernoihin, kuten World of Warcraft. He voivat ostaa digitaalisia skinejä ja käydä kauppaa yksinoikeudella tavaroita Fortnitessa tai CS:GO: ssa.

Mutta näiden käsitteiden yhdistäminen aineellisella arvolla yhden yhtenäisen kokemuksen alla, joka voi kilpailla henkilökohtaisen turnauksen kanssa, osoittaa lohkoketjua hyödyntäneen metaverinen todella häiritsevän voiman.

Lohkoketjua hyödyntäen metaverse

Tavallaan on outo tilanne löytää esports-teollisuus digitaalisen häiriön tarpeessa. Lisäksi kaikki eivät ole vakuuttuneita metaversen luvatusta maasta. Valve on kieltänyt lohkoketjupohjaiset pelit ja NFT: t Stream-alustaltaan, ja juuri tällä viikolla Sony PlayStation -luoja Ken Kutaragi sanoi metaverinen olevan ”eristävä”.

Kun kuitenkin turnauksia uudistetaan ainakin loppuvuoden 2022 ajan, lohkoketjua hyödyntävä metaverse voi vain pitää avainta. Suurten tapahtumien peruminen esports-kalenterista on ehkä vielä eristävämpää alana kuin VR-lasien pukeminen ja digitaalisen oheisaineen poimiminen lohkoketjusta.

Metaversumien nousun ja NFT- ja esports-teknologioiden yhdistymisen myötä ala näyttää olevan merkittävässä käännekohdassa keskusteltaessa tavasta, jolla esports-turnauksia tarjotaan katsojille.

Lähde Verasity

Lohkoketjut, kryptovaluutat ja uusi teknologia

uutenkin kiinnostunut uusista teknologioista, kryptoista ja lohkoketjuista – lue lisää www.kryptoraha.info sivustolta.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa