Fortnite -pelaaja Tfue ilmoitti jäävänsä tauolle

Mielenterveys ei ole leikin asia pelimaailmassakaan. Kesäkuun loppupuolella livelähetyksistään tuttu Fortnite -sisällöntuottaja Turner “Tfue” Tenney, 25, ilmoitti siirtyvänsä tauolle ja pitävänsä breikkiä pelaamisesta vakavan uupumuksen takia. Tenneyllä on Twitchissä yli 11 miljoonaa tilaajaa. Twitchistä huolimatta hän ilmoitti päätöksestään pitää taukoa YouTuben videolla, jonka kesto oli reilut puoli tuntia. Pelaaminen on vienyt niin paljon aikaa Tenneyn päivittäisestä ohjelmasta, ettei elämään ole enää juuri muuta mahtunut. 

Tenney on ollut yhteistyössä Twitchin kanssa kahdeksan vuotta ollen myös Faze-klaanin entinen jäsen. Hän kiitti tukijoitaan avusta Fortnite -uransa alkupuolella sekä muita livestriimaajia. Tenney lupasi palaavansa jossain vaiheessa, vaikkei antanutkaan tarkempaa tietoa kauanko tauko tulisi kestämään. Ilmoitus tauosta tuli useamman kuukauden hiljaisuuden jälkeen fanien huomatessa, että Tenneyn somekanavat olivat olleet päivittämättä jo pitkään.

Joukkopako Twitchiltä

Twitchille tämän tason Fortnite -striimaajan poistuminen linjoilta lyhyeksikin aikaa on kova isku. Aiemmin alustalta lähtivät myös sellaiset huippusisällöntuottajat Amouranth ja xQc tehden sopimuksen Kickin kanssa. Amouranth ilmoitti asiasta seitsemänvuotisjuhlalähetyksensä aikana Twitchissä ja julkaisi myöhemmin videon Twitterissä, jossa hän pakkaa muun muassa ammettaan.

Twitchin kohdalla tällainen joukkopako vaikuttaa huonolta tulevaisuutta ajatellen, sillä vain muutamaa päivää ennen Amouranthin muuttoa Kickin alustalle, ilmoitti xQc tehneensä kaksivuotisen sopimuksen kyseisen Twitchin kilpailijan kanssa. Kickin supersopimuksen arvo on 100 miljoonaa dollaria

Twitchin ongelmat

Sen jälkeen kun Twitch sekoili kaupallisten sisältöjen rajoituksissa ja striimaajat saavat paremman siivun tilaustuloista muualta, on Kick kasvanut hurjaa vauhtia ja saavuttanut suosiota peliyhteisön keskuudessa. Twitch käänsi takkinsa kaupallisuuden rajoittamisen suhteen nopeasti, saatuaan runsaasti noottia käyttäjiltä. 

Osa käyttäjistä ilmoitti etsivänsä striimausdiilejä muualta, mikäli samainen käytäntö pysyy voimassa. Striimaaja Asmongold lisäsi, että sääntö saattaa jopa olla Twitchin boikotoimisen arvoinen. Asmongold tunnetaan myös nimellä ZackRawrr. Hän on yhdysvaltalainen Twitch-striimaaja, youtubettaja sekä sisällöntuottaja, jolla on vahvaa tietämystä World of Warcraft -pelistä.

Yritettyään hallita sitä mikä vielä oli hallittavissa, Twitch kutsui poistamaansa käytäntöä ”huonoksi sinulle ja huonoksi Twitchille”. Twitchin julkaiseman twiitin mukaan ”sponsoroinnit ovat ratkaisevan tärkeitä striimaajien kasvulle ja kyvylle ansaita tuloja”. Tästä syystä Twitch ei estä mahdollisuuksia solmia suoria suhteita sponsorien kanssa. Lisäksi Twitch mainitsi, että sisällöntuottajat voivat löytää päivitetyn version Branded Content Guidelinesista. Päivitetyissä ohjeissa oli kuitenkin yhä joitain rajoituksia kaupalliselle sisällölle ja niiden tyypeille. 

Muut seuraavat perässä?

Ammeensa ohella esimerkiksi peli- ja ASMR-sisällöistään tunnettu 29-vuotias Amouranth vihjasi mahdollisesta siirtymisestä Kickille jo maaliskuussa 2023. Silloin striimaaja oli enemmän huolissaan epävarmuudesta Kickin suhteen sekä siitä, että voisi menettää yksinoikeussopimuksella runsaslukuisen Twitch-yhteisönsä. Sen sijaan xQc:lla ei ilmeisesti ole yksinoikeussopimusta.

On spekuloitu, että Amouranth on vasta yksi useista uusista striimaajista, jotka ovat siirtymässä Kickin puolelle. Näin ovat vihjailleet esimerkiksi Kickin omistaja sekä striimaaja Trainwreckstv aiemmin keväällä. Peliyhteisön jäsenet ovat nyt innokkaasti odottamassa, ketkä muut hyppäävät Twitchista Kickin kelkkaan.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


0 kommenttia artikkeliin ”Fortnite -pelaaja Tfue ilmoitti jäävänsä tauolle”

Vastaa