Garden Life -puuhailupeli esittäytyy kauniin esittelyvideon voimin

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema Garden Life: A Cozy Simulator on pelillinen sukellus rentouttavaan puuhasteluun ja virtuaaliseen puutarhaan.

Garden Life: A Cozy Simulator -pelin ytimessä ovat puuhastelu, rauhoittuminen ja rentoutuminen. Vaikka oma puutarha, kasvihuone ja näiden välitön ympäristö ovat täynnä tekemistä, puuhastelun luonne on kiireetöntä ja lämminhenkistä. Kasveja kasvatellaan ja hoidetaan, paikkoja siivotaan ja järjestellään, ja siinä sivussa myös nautitaan pienten edistymisaskelten saavutuksista.

Kaikki alkaa puutarhan ollessa hieman rempsallaan. Samalla tämä toimii myös alkusykäyksenä virtuaaliselle pakertamiselle ja paikkojen kuntoon laittamiselle. Ajan kuluessa vuodenajat vaihtuvat ja tekemisen luonnekin hieman muuttuu. Myös naapurit saattavat tehdä pyyntöjä, joita toteuttamalla pelaaja palkitaan pienin palkinnoin. Näitä ovat sekä uudet työkalut ja siemenet että koristeet ja puutarha-alueet, joita työstäessä pelaaja saa lisää tekemistä ja lisätavoitteita. Toisin sanoen peli kasvaa ja laajenee pelaajan edistymisen ja kehittymisen myötä.

Vaikka tekemisen paljous ja moninaisuus saattaa kuulostaa melkoiselta urakalta, Garden Life: A Cozy Simulator painottaa puuhastelun rentoutta ja kiireettömyyttä. Asiat tapahtuvat rennosti ja vailla paineita. Pelaaja voi vaikka rikkaruohojen siivoamisen ja kasvien kastelemisen jälkeen keskittyä nauttimaan kasvien kasvamisesta ja uusista kukinnoista. Peliä varten onkin kehitetty ainutlaatuinen pelimoottori, joka mallintaa kasvien kasvamista ja eri kasvuvaiheita.

Peliä voi pelata sekä tarinallisessa pelitilassa että vapauttaa luovuutensa ja kiireettömyytensä ilmoille tarinattomassa luovuustilassa. Vaikka molemmissa pelitiloissa keskitytään puutarhan hoitamiseen ja kasvien kasvattamiseen, erilaiset välitavoitteet ja tapahtumat poikkeavat toisistaan selvästi. Lisäksi pelistä on helppo napata kuvia valokuvatilassa ja jakaa ne vaikkapa kanssapelaajien ihasteltavaksi.

Garden Life julkaistaan 8. helmikuuta 2024 sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin Nintendo Switch -versio julkaistaan myöhemmin samana vuonna. Pelin ikäraja on PEGI 3. Peli täydentää NACONin Life-pelisarjaa, josta myös helmikuussa 2024 julkaistaan taksimaailmaan sijoittuva Taxi Life: A City Driving Simulator ja aiemmin on julkaistu ravintolaelämään keskittyvä Chef Life – A Restaurant Simulator sekä junamaailmaan uppoutuva Train Life: A Railway Simulator.

Lisätietoja: https://www.nacongaming.com/en-GB/video-games

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”Garden Life -puuhailupeli esittäytyy kauniin esittelyvideon voimin”

Vastaa