Ilmaiseksi pelattava XDefiant-ammuntapeli julkaistaan 21. toukokuuta

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft tarjoaa moninpelivetoisen toimintakokemuksen täynnä muista pelisarjoista tuttuja hahmoja ja ryhmittymiä.

Taannoin viimeisimmän testivaiheensa suorittanut XDefiant tulee pelaajien koettavaksi 21. toukokuuta Ubisoft Connect -palvelun kautta. Alkuun tarjolla on kuuden viikon mittainen esikausi, jonka jälkeen vuorossa on ensimmäinen neljään eri kauteen jakautunut pelivuosi. Jokainen kausi tuo mukanaan uusia kenttiä, aseita ja 90 eri saavutusportaaseen jaetun battle pass -saavutusjärjestelmän. Se sisältää pelihahmoille kosmeettisia päivityksiä, kuten erilaisia aseita ja koristeita.

Vauhdikasta ammuntaa ryhmävetoisen moninpelin muodossa tarjoava räiskintäkokemus sisältää aluksi viisi eri pelimuotoa, 14 pelikenttää, 24 asetta ja peräti 44 erilaista viritysosaa. Erilaisia ryhmittymiä on viisi ja ne ovat kaikki tuttuja muista Ubisoft-peleistä vuosien varrelta. Jokaisella näistä on paitsi ominainen ja tunnistettava tyylinsä, myös omat erikoiskykynsä ja vahvuutensa.

Jokainen pelaaja valitsee ennen taistelun alkamista oman ryhmittymänsä ja varustuksensa. Sama toistuu pelikentällä kaatuessa, jolloin pelaajahahmo palaa kentälle uutena sotilaana. Tämä tuo oman taktisen ulottuvuutensa taisteluun sen edetessä vaiheesta toiseen. Jokaisella ryhmittymällä on kaksi aktiivista kykyä, yksi passiivinen voimavara ja hitaasti toiminnan lomassa latautuva, vahvempi erikoiskyky.

Esimerkiksi LIbertad-joukot hyötyvät parannusvoimastaan ja Cleaners-yksiköt käyttävät tulta vihollisiinsa. Echelon-sotilaat käyttävät häiveteknologiaa itsensä suojaamiseen ja muiden paljastamiseen. Phantom-soturit kestävät muita paremmin vahinkoa teknologiansa ansiosta ja DedSec-hakkerit hyödyntävät tietotaitoaan sekä vihollislaitteiden hakkerointiin että omiensa hallintaan. Pelin julkaisussa osa hahmoista sekä DedSec-joukot ovat lukittu pois käytöstä, mutta nämä pelaaja saa käyttöönsä pelissä edistymällä.

Hahmokohtaiset varusteet koostuvat pää- ja käsiaseesta sekä kranaatista. Pääaseita ovat rynnäkkökiväärit, konepistoolit, haulikot ja tarkkuuskiväärit. Näistä jokaisella on omat etunsa ja vahvuutensa taistelutilanteen mukaan. Lisäksi aseita voi räätälöidä omien mieltymysten mukaan viritysosilla. Näitä ovat muun muassa tähtäimet, lippaat, vaimentimet, piiput ja tuet. Osat vaikuttavat aseen ominaisuuksiin vaihtelevasti esimerkiksi vahingon, etäisyyden ja tarkkuuden osalta. Aseita käyttämällä pelaaja ansaitsee kokemuspisteitä, joita voi hyödyntää lisäosien saamiseen.

Pelimuotoja on kahdenlaisia: areenaotteluita ja lineaarisia taisteluita. Areenamaisia pelimuotoja ovat kenttien hallinnasta taisteltava Domination, vaihtelevien alueiden valloitustaistelua suosiva Occupy ja viholliskaadoista sotilaiden tunnuslevyjen keräilyyn pyrkivä HotShot. Näistä viimeksi mainitussa johtava kaatojen tekijä saa itselleen nopeusvoiman, mutta samalla tulee merkityksi pelikartalle muiden nähtäväksi.

Lineaarisissa taisteluissa pelaajajoukkueet jaetaan hyökkääviin ja puolustaviin tahoihin. Zone Control -pelimuodossa puolustava taho yrittää suojata kentän viittä eri sektoria, kun taas hyökkäävä taho yrittää valloittaa ne. Escort-muodossa hyökkääjät suojaavat saattotehtävässä pakettia ja pyrkivät kuljettamaan sen kentän alusta kohdealueelle saakka. Vastaavasti puolustava taho yrittää estää hyökkääjien etenemisen ja jopa puskea hyökkääjät taaksepäin pyrkimyksissään.

XDefiant julkaistaan sekä Xbox Series X/S- ja PlayStation 5 – pelikonsoleille että pc-tietokoneille Ubisoft Connect -pelipalvelussa 21. toukokuuta 2024. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja pelistä: XDefiant – Free to Play Arena Shooter | Ubisoft (EU / UK)

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa