Italialainen esports muutoksissa kiistanalaisten tapahtumapaikkojen sulkemisen jälkeen

Kaikki eivät pidä siitä, että eSports ja pelaaminen ovat niin suosittuja – ja niitä voidaan pelata ilman riskiä menettää rahaa, tai jopa kuluttaa rahaa. Katsotaanko tästä, mitä itseasiassa on tapahtunut Italiassa ja voit itse päätellä, mikä on tämän takana…

Italian hallitus pyrkii italian valtiovarainministeri Federico Frenin mukaan sääntelemään ja tunnustamaan esportsin virallisesti.

Päätös tulee pian sen jälkeen, kun italialainen esports-yhteisö järkkyi 29.4., kun paikallinen tulli- ja monopolivirasto (Agenzia delle Dogane e dei Monopoli) takavarikoi kaikki laitteet useista peli- ja esports-paikoista ympäri maata.

Viraston julkisesti ilmoittama syy takavarikointeihin oli se, että kyseiset yritykset eivät noudattaneet Italian säännöksiä. Italian voimassa olevissa säännöksissä LAN-videopelilaitteet luokiteltiin kuitenkin iGaming-laitteisiin, kuten uhkapeli-, peli- ja arcade-koneisiin.

Tullilaitoksen mukaan vain kolme tapahtumapaikkaa suljettiin 29. Tämä aiheutti kuitenkin laajaa paniikkia, koska virasto voi antaa sakkoja 5000–50 000 euroa (~ 4200-42 000 puntaa) takavarikoitua laitetta kohti. Tämän seurauksena monet yritykset lopettavat pelitoiminnot välttääkseen vaikutuksen. Esports-baarit voisivat edelleen tarjota catering-palveluja, mutta nämä laitokset estivät väliaikaisesti asiakkaita pelaamasta videopelejä.

Viraston siirron motiivina olivat tiettävästi pääasiassa raha-automaattiyritysten omistajat, jotka kysyivät, miksi lan-huoneita ja esports-baareja, jotka tarjoavat pelilaitteita palveluna, ei verotettu tai rekisteröity samoilla ehdoilla. Tämä johti pelitietokoneiden, konsolien, oheislaitteiden ja jopa ajosimulaattoreiden takavarikointiin ja luokitteluun ei-tavallisiksi varusteiksi.

3. toukokuuta yhteisö painosti Italian edustajainhuoneen jäseniä Luca Carabettaa ja Daniele Belottia sekä senaattori Simona Pergreffiä. Läheisessä yhteydessä peli- ja esports-yrittäjään Alessio Cicolariin yksityishenkilöiden kerrotaan edistäneen Keskusteluja Italian parlamentissa markkinoiden erityissäännöksistä.

Tuloksena näyttää olevan, että maassa kehitetään erityisiä esports-säännöksiä.

4. toukokuuta Federico Freni, Italian valtiovarainministeri, sanoi edustajainhuoneessa: ”Hallitus varaa itselleen mahdollisuuden ottaa huomioon sopivimmat säännökset, jotta vakaa ja tehokas sääntely voidaan taata mahdollisimman pian.”

Alessio Cicolari on Esport Palacen omistaja, tapahtumapaikka Bergamossa, Italiassa, jossa sen pelivälineet takavarikoitiin. Hän puhui Esports Insiderille dramaattisesta takavarikosta ja sitä seuranneesta poliittisesta takaiskusta.

”Eilen en ollut onnellinen, mutta tänään olen. Erityisten säännösten puuttuminen oli meille aina haaste edistää tapahtumia Italiassa”, Cicolari sanoi. Tapahtumapaikan omistajan mukaan uudet esports-erityissäännökset tuovat lisää investointeja näyttämölle, kun perinteiset brändit ja yrittäjät tuntevat nyt olonsa turvallisemmaksi tulevien esports-rahoitusmahdollisuuksien suhteen.

”Se on ollut ’pieni askel miehelle’, mutta yksi valtava harppaus kohtaukseen”, hän lisäsi.

Cicolari ei vieläkään täsmentänyt päivämäärää, jolloin Esport Palace ja muut paikat ympäri Italiaa voisivat jatkaa täyttä toimintaansa. Hän kuitenkin odottaa, että seuraavien viikkojen aikana annetaan väliaikainen loma, kun hallitus työskentelee säännösten parissa.

Cicolari uskoo, että raha-automaattien omistajien esiin nostamien valitusten tarkoituksena ei ollut hyökätä ja tuhota videopelilaitoksia, vaan protestoida vallitsevia uhkapelisäännöksiä vastaan. Cicolari ei kuitenkaan usko, että strategia toimi heidän puolestaan, koska mikään ei ole suunniteltu muuttumaan kyseisillä markkinoilla.

Cicolari kehui myös yhteisön tukea koko skandaalin ajan, jota hän pitää positiivisen tuloksen kannalta olennaisena. ”Yleisö, media, alan ammattilaiset ja jotkut poliitikot olivat todella kannustavia. Se oli liitto, jota en ollut koskaan ennen nähnyt peli- ja esports-kohtauksessa.”

… mitä luulet itse, mikä oli se taho, joka sai aikaan tämän uuden kuluerän eSportsille Italiassa?

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa