Miten päästä töihin pelialalle?

Monelle pelit ja pelaaminen on pelkkä harrastus, mutta miltä tuntuisi, jos voisit päästä itse suunnittelemaan ja tekemään pelejä? Tälläkin hetkellä pelialalle etsitään graafisia suunnittelijoita, pelitestaajia, koodareita, ohjelmistokehittäjiä ja pelistä riippuen myös erilaiset asiantuntijat ovat hakusessa. Esimerkkinä; historiaan liittyvään peliin voidaan etsiä historioitsijaa tai arkeologia, jolla on hyvä tuntemus siitä ajasta, jolle pelin aikakausi sijoittuu. Tällainen peli voi olla esimerkiksi Assasin’s Creed Valhalla, jolla on selkeä aikakautensa, jolle se sijoittuu.

Koulutus

Niin kuin monelle alalle, myös pelialalle vaaditaan erilaisia koulutuksia. Toisaalta poikkeuksiakin varmasti on, jos työnantaja näkee henkilössä potentiaalia ja itse hankittua osaamista. Monia asioita pystyy nyky päivänä opettelemaan itse ilman minkäänlaisia koulutuksia, koska netti on pullollaan erilaisia opetusvideoita ja muuta tietoa. Toisaalta varmin tapa hakea mieleiseen työhön, on hankkia sitä vastaava koulutus. On kuitenkin edelleen hyvä muistaa, ettei koulutus ole kaikista tärkein. Kun vain on oikea asenne ja kiinnostusta (ja mielellään vielä ymmärrystä ja osaamista koodauksesta), niin pelifirmat voivat hyvinkin palkata jonkun, joka ei alalle ole vielä edes kouluttautunut.

Hakeminen

Pelialalle haetaan jatkuvaan työntekijöitä, joten pelialalle haluavan kannattaa ensimmäisenä ainakin tarkistaa työpaikkatarjonta alalta ja lähettää hakemukset itselleen sopiviin ja itseä kiinnostaviin toimiin. Toinen asia, joka pelialalle tahtovan kannattaa tehdä, on laittaa avoimia hakemuksia niihin työpaikkoihin, jotka kiinnostavat, vaikkeivat he olisikaan juuri sillä hetkellä rekryämässä ketään; Voi nimittäin olla, että he ovat aikeissa aloittaa pian rekryn ja sinä pompsahdatkin juuri sopivasti heidän eteen aktiivisena ja kiinnostuneena hakijana. Tämä säästää firmalta aikaa ja rahaa, jos käykin niin kivasti, että sopiva työntekijä vain ilmestyy, kuin tyhjästä. Jos siis sinulla on speksit kunnossa haluamaasi työtä ajatellen, niin avoin hakemus voi todellakin olla heille ja sinulle, kuin jättipotti.

Kuva: Dragomara/Marika Rauhanoksa

Vaatimukset

Muista olla rohkea, kun haet. On myös hyvä ottaa huomioon, että peliä suunnitellaan ja rakennetaan tiiminä, joten kommunikaatio kaikkien osapuolten välillä on oltava saumatonta. On siis hyvä olla kommunikointikykyä ja osaamista tuoda omia mielipiteitä ja ajatuksia julki. Ja totta kai sun on osattava myös ottaa huomioon muiden mielipiteet ja ajatukset sekä kunnioittaa niitä. Pelaajaesimerkkiä käyttämällä voisi sanoa, jos koet peleissä olevasi tiimipelaaja, todennäköisesti sovellut myös työskentelemään pelialalle. Jos sun juttu on enemmän yksinpelaaminen, etkä viihdy sellaisten pelejen parissa, missä sulta vaaditaan tiimipelaamista, et todennäköisesti viihdy pelien tekemisen parissakaan, koska se vaatii omanlaistaan tiimipelaamista ja taitoa toimia yhdessä muiden kanssa.

Jos sulta löytyy selkeä kiinnostus ja intohimo peleihin, se on todellakin pelialalle hakiessa vain plussaa. Kokemus ja tietämys muista peleistä on selkeä etu, koska se kertoo juurikin sun intohimosta pelejä kohtaan. Moni pelialan työnantaja siis varmasti tahtoo kuulla, jos sulla on kokemusta erilaisista peleistä. Pidä siis peliharrastusta yllä, jos halajat pelialalle töihin.

Kuinka saada kokemusta pelialalta?

Monet työnantajat vaativat tai toivovat kokemusta pelialalta, ennen palkkaamista. Vaikka sulla ei kokemusta olisikaan, voit saada kokemusta pelialaa varten erilaisin tavoin:

  • Työharhoittelu:
    Harjoittelupaikkaa voi varmasti kysyä milloin vain ja jotkin työnantajat tekevät myös ilmoituksia harjoittelupaikoista, joita heillä on tarjolla. Kysy siis rohkeasti harjoittelupaikkaa, jos koet sen olevan sulle sopiva mahdollisuus hankkia kokemusta pelialalta!
  • Osa-aikatyö:
    Välillä voi olla tarjolla myös osa-aikaisia töitä pelialalla. Pidä siis silmäsi ja korvasi auki, sillä osa-aikatyö voi tarjota sinulle mahdollisuuden tulevaisuudessa vakituiseen paikkaan.
  • Omat projektit:
    Voit harjoitella koodaamista ja pelisuunnittelua myös itsenäisesti kotona. Tällaiset projektit sopivat hyvin CV:si jatkoksi ja kertovat intohimostasi pelejä kohtaan. Jos sulla siis löytyy vapaa-aikaa ja intoa, niin lähde kokeilemaan itsenäistä koodaamisen ja pelisuunnittelun opettelua. Se myös kehittää sua aivan erityisellä tavalla, mistä voi olla hyötyä muuallakin, kuin vain pelialan töissä.

Lähde rohkeasti hakemaan pelialalle, jos se sua kiinnostaa. Vaatimukset voivat tuntua suurilta ja kilpailu kovalta, mutta mikä vain on mahdollista, jos vain niin päätät!

Hyödyllisiä linkkejä pelialalle haluavalle:

Täältä voit löytää pelialan työpaikkoja

Tämä kyseinen sivu on nimenomaan pelialan työnhakijoille suunnattu

Lähde: https://autotjaliikenne.fi/vinkkeja-pelialalle-hakemiseen/

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”Miten päästä töihin pelialalle?”

Vastaa