Mobiililaajakaista ja pelaaminen

-> artikkeli sisältää mainoslinkin

Mobiililaajakaista on tärkeä tekijä monille pelaajille, jotka haluavat pysyä yhteydessä pelimaailmaan myös liikkeellä ollessaan. Nykypäivänä pelaaminen ei ole pelkästään pöytäkoneilla ja pelikonsoleilla tehtävää, vaan yhä useammat ihmiset pelaavat älypuhelimilla, tableteilla ja kannettavilla tietokoneilla.

Olipa kyseessä sitten moninpelit, pilvipohjaiset pelit tai ladattavat pelit, nopea ja luotettava internetyhteys on avainasemassa. Mobiililaajakaista tarjoaa tätä, mutta sen suorituskyky vaihtelee eri palveluntarjoajien ja sijaintien välillä.

Tärkeät tekijät pelaamiseen

Kun valitset mobiililaajakaistaa pelaamiseen, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä. Näitä ovat esimerkiksi latenssi, lataus- ja lähettämisnopeudet sekä datarajoitukset. Latenssi tai viive on erityisen tärkeää moninpeleissä, joissa millisekuntien viive voi merkitä voittoa tai tappiota.

Lataus- ja lähetysnopeudet ovat myös keskeisiä, erityisesti suurten pelitiedostojen lataamisessa tai striimaamisessa. Datarajoitukset voivat olla haaste, sillä monimutkaiset pelit ja pelipäivitykset voivat kuluttaa paljon dataa lyhyessä ajassa.

Eri mobiililaajakaistavaihtoehdot

Useimmat palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia mobiililaajakaistapaketteja, jotka on suunniteltu erilaisiin käyttötarpeisiin. Joissain paketeissa keskitytään tarjoamaan korkea dataraja tai jopa rajaton data, kun taas toiset keskittyvät nopeuteen ja matalaan latenssiin.

On myös olemassa erityisesti pelaajille suunnattuja mobiililaajakaistapaketteja, jotka on optimoitu pelien sujuvuuden ja nopeuden maksimoimiseksi. Nämä saattavat sisältää esimerkiksi peliservereihin suoraan yhdistäviä VPN-yhteyksiä tai muita pelikokemusta parantavia ominaisuuksia.

Vertaile ja testaa

Vertailu ja testaaminen ovat avainasemassa oikean mobiililaajakaistapaketin valinnassa. Useimmat palveluntarjoajat tarjoavat koeaikoja tai rahat takaisin -takuuja, jotka antavat mahdollisuuden testata yhteyden suorituskykyä omassa käytössä.

Tämä antaa tilaisuuden tarkistaa, täyttääkö palvelu kaikki pelaamiseen liittyvät tarpeet ja odotukset. Erilaisia yhteysnopeustestejä ja latenssimittauksia voi tehdä useilla verkossa olevilla työkaluilla, jotka antavat kattavan kuvan yhteyden laadusta.

Valintakriteerit listattuna

 • Latenssi: Matala viive on tärkeää reaaliaikaisissa moninpeleissä.
 • Latausnopeus: Tärkeä suurten pelien ja päivitysten lataamisessa.
 • Lähetysnopeus: Tärkeä striimaajille ja moninpeleissä.
 • Datarajoitus: Onko tarjolla rajaton data vai onko olemassa kuukausittainen rajoitus?
 • Hinta: Kuukausimaksu ja mahdolliset lisämaksut.

Käytännön vinkkejä

Kun olet valinnut sopivan mobiililaajakaistapaketin, on hyvä huomioida myös muut seikat, jotka vaikuttavat pelikokemukseen. Esimerkiksi sijainti voi vaikuttaa latenssiin ja yhteysnopeuksiin, joten on suositeltavaa pelata mahdollisimman lähellä reititintä tai käyttää ulkoista antennia parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Myös yhteyden vakaus on tärkeä tekijä. Joissain tapauksissa voi olla hyödyllistä käyttää langallista yhteyttä mobiililaajakaistan sijaan, jos se on mahdollista. Tämä voi vähentää yhteyskatkoksia ja muita ongelmia, jotka saattavat haitata pelikokemusta.

Tulevaisuuden näkymät

5G-teknologia on tulossa yhä laajemmin saataville, ja se lupaa mullistaa mobiililaajakaistan nopeudet ja latenssin. Tämä on erityisen lupaavaa pelaajille, sillä se tarkoittaa sujuvampia pelikokemuksia ja mahdollisesti uusia, entistä vaativampia pelejä, jotka voidaan pelata mobiililaitteilla.

Vaikka 5G on vielä suhteellisen uusi ja kallis teknologia, sen odotetaan yleistyvän ja halpenevan lähivuosina. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon pelaajille, jotka etsivät parasta mahdollista mobiililaajakaistaa.

TELIAN YHTEYS LIITTYMÄT – PARASTA VASTINETTA RAHALLE

 • Edulliset ja hintansa-arvoiset Telia-liittymät
 • Valitse itse mistä maksat. Netin käyttö aina rajattomana, puhelut ja viestit voit valita rajattomasti tai käytön mukaan. Meillä myös puhelut ja viestit Suomesta Pohjolan ja Baltian maihin kuuluvat pakettisi hintaan!
 • Pohjolan ja Baltian kattavin oma verkko
 • Meillä on kattavin oma verkko Pohjolassa ja Baltiassa sekä omat verkot Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Pelkästään Suomessa 4G-verkkomme kattaa 99,9 % suomalaisista. Parannamme verkkoa jatkuvasti asiakkaittemme tarpeiden mukaan.
 • Aina rajaton ja nopea 4G-netti ilman datakattoa
 • Kaikilla liittymillä voit käyttää nettiä rajattomasti kotimaassa ilman datakattoa. Lisäksi Rajaton-liittymillä voit surffata täysin rajattomasti myös Pohjolassa ja Baltiassa.
 • Huippunopea 5G laajenee vauhdilla
 • Keväällä 2022 voit surffata 5G-nopeuksilla jo 160 kaupungissa. Verkkomme alueella asuu noin 3,7 miljoonaa suomalaista. Voit käyttää 5G-verkkoa kotimaan lisäksi maailmalla jo yli 40 maassa.
 • EU-käyttö sisältyy liittymäsi kuukausihintaan – ei koskaan yllätyslaskuja
 • EU-käyttö sisältyy kaikkiin liittymiimme, eli käytät liittymääsi samaan kotoisaan hintaan myös EU- ja ETA-maissa.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa