Nintendo lupailee uutta konsolia vuodelle 2024

Näyttää siltä, ​​että Nintendo on nyt vihdoin päättänyt edetä täydellä teholla seuraavan Nintendo Switch -konsolinsa julkaisuun. Uusi Switch on tarkoitus julkaista vuoden 2024 loppupuolella ja raporttien mukaan päivitetyt laitteistot ovat jo valittujen studioiden käsissä. Tuleva Nintendo Switch saattaa kuitenkin sisältää yhden downgradeuksen aiempaan verrattuna. 

Kaksi eri lähdettä ovat kertoneet olevan mahdollista, että uusi konsolin ensimmäinen versio julkaistaan LCD-näytöllä, kuten alkuperäinen Nintendo Switch. Tämä saattaa olla kustannussäästötoimi, jota Nintendo käyttää parantaakseen konsolin muita alueita, kuten tallennustilaa ja tehoa. Sillä mahdollistetaan muihin konsoleihin verrattuna kilpailukykyisempi laitteisto.

Tarkoin suunniteltu julkaisuaika

Lisäksi lähteiden mukaan Nintendo on toimittanut kehityspaketteja studioille, jotka ovat heidän avainkumppaneitaan ja pyrkii parhaillaan julkaisemaan seuraavan konsolinsa vuoden 2024 loppupuolella. Julkaistava konsoli on jo leimattu Switchia vastaavaksi hybridisuunnitteluksi. Samat lähteet huomauttavat, että tämä päätös tehtiin todennäköisesti siksi, että Switchin seuraaja voi välttää sellaiset toimitusongelmat, jotka vaivasivat PlayStation 5:tä ja Xbox Series X/S:ää. 

Christopher Dring, ReedPopin B2B-pelien päällikkö on todennut, että julkaisun ajoitus on samanlainen kuin alkuperäisen vuoden 2017 Switchin julkaisu. Se julkaistiin vain muutama vuosi sen jälkeen, kun Microsoft ja Sony toivat markkinoille uuden laitteistonsa. Todellinen taistelu tulee olemaan Switchin käyttäjäkannan siirto uuteen konsoliin, vaikka sillä olisi täysi yhteensopivuus.

Fanit odottavalla kannalla

– Nintendon suurin kilpailija on se itse, Dring kommentoi aiemmin. VGC:lle. Vaikka kovimmat fanit kaipaavat lisää laitteistoa, sen perhekeskeisemmät perusfanit tarvitsevat enemmän vakuuttelua. Mitä sellaista esimerkiksi seuraava Mario Kart tarjoaa, jotta tällä hetkellä ei löydy nykyisestä versiosta? Nintendolla on ollut ongelmia saada aikaisempien sukupolvien pelaajat päivitettyä nykypäivän tasolle. Integroitumistapa digikirjaston, Nintendo Accountin sekä kahden eri Switch-laitteen kanssa voi ratkaista sen, miten vahva alku seuraavalla järjestelmällä on.

Koska suurin osa Nintendon käyttäjistä on valmis tekemään halutun päivityksen, tulee jossain vaiheessa kuluvaa vuotta lisää raportteja “uuden” Switchin tilanteesta. Fanit kaipailevat lisää tietoa ja sitä Nintendo tiputtelee vähän kerrallaan. Aiemmin Nintendo kertoi, että aikoo tehdä pelaajien siirtymisen kahden konsolinsa välillä mahdollisimman vaivattomaksi. 

Se ei ole vielä vahvistus mistään, mutta kommentti antaa vaikutelman siltä, ​​että Nintendo pyrkii antamaan Switchin omistajille mahdollisuuden siirtää tilinsä ostaessaan korvaavan laitteen. Varmasti parempi vaihtoehto kuin se, että ainoa vaihtoehto olisi aloittaa tyhjästä ja jättää pelit vanhaan järjestelmään.

Pitääkö aikataulu?

Vaikka Nintendo ottaisi käyttöön järjestelmän, jonka avulla tilin voi sujuvasti siirtää konsolista toiseen, ei tarkoita sitä, että myös pelit siirtyvät. Kyseisen toiminnon pois jättäminen olisi kuitenkin melko suuri virhe, sillä myös PS5- ja Xbox Series X|S -omistajat pystyivät tuomaan tilinsä ja kirjastonsa seuraavan sukupolven versioihin.

Viimeisen vuoden aikana Nintendo on pysynyt erittäin tiukkana tulevan konsolikehityksensä sanamuodoissa keskittyen enimmäkseen siihen, kuinka nosteessa yritys on Switchin suhteen ja sen nimikkovalikoimassa tulevina vuosina. Nyt on kuitenkin vain ajan kysymys, milloin kuullaan lisää siitä, mitä on tulossa seuraavaksi ja venyykö odotus vielä vuoden vaihteen 2024-2025 yli.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


0 kommenttia artikkeliin ”Nintendo lupailee uutta konsolia vuodelle 2024”

Vastaa