Nordic Game Awards 2023 -voittajat paljastettiin

Nordic Game on paljastanut voittajat Nordic Game Awards -palkintogaalassa, joka järjestettiin 25. toukokuuta NG23 Spring -tapahtumassa, joka on vuosittainen pelialan konferenssi Malmössä, Ruotsissa.

Illan suuri voittaja oli Skábma – Snowfall, peli, joka on saanut inspiraationsa saamelaisten alkuperäiskansojen vanhoista uskomuksista ja kansantarinoista. Peli voitti vuoden parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon lisäksi myös parhaan taiteen palkinnon.

Nordic Game on ainoa maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa keskitytään erityisesti pohjoismaiseen peliteollisuuteen, ja nyt viidennentoista kerran järjestetty Nordic Game Awards -seremonia oli jälleen yksi konferenssin kohokohdista. Edellisvuosien tapaan Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin alan vertaisista koostuva tuomaristo valitsi finalistit ja voittajat.

Palkintogaalaa isännöivät PixelTV:n Thomas Bense ja David Bateson, joka on kuuluisien Hitman-pelien agentti 47:n ääninäyttelijä. Dynaaminen kaksikko viihdytti upeasti liveyleisöä ja julkisti Nordic Game Awards 2023 -voittajat. Ne olivat seuraavat:

Vuoden paras pohjoismainen peli: Skabma – Snowfall, kehittäjä Red Stage Entertainment, Suomi

Luonnon rytmi on vaarassa! Áilun tavallinen poronhoitopäivä muuttuu elämää suuremmaksi seikkailuksi, kun hän löytää vanhan Noaidirummun kylän läheisestä luolasta. Valjasta rummun ja sen apuhenkien voimat. Taistele maailmaa uhkaavaa epäjärjestystä vastaan!

Vuoden paras pohjoismainen peli, pieni näyttö: Source of Madness, kehittäjä Carry Castle, Ruotsi

Paras taide: Skabma – Snowfall, kehittäjä Red Stage Entertainment, Suomi

Paras pelisuunnittelu: Metal Hellsinger, kehittäjä The Outsiders, Ruotsi

Paras teknologia: Virtuoso, kehittäjä Really Interactive, Ruotsi

Paras audio: Metal Hellsinger, kehittäjä The Outsiders, Ruotsi

Parasta hauskanpitoa kaikille: Time on Frog Island, kehittäjä Half Past Yellow, Tanska

Paras debyytti: Raft – The Final Chapter, kehittäjä Redbeet Interactive, Ruotsi

Lisäksi tuomaristo päätti antaa erityismaininnan tanskalaiselle pelille The Forest Quartet, jonka on kehittänyt Mads & Friends.

Katso kaikki ehdolla olleet nimikkeet täältä: https://nordicgame.com/nordic-game-awards-2023-nominees-revealed/

Tietoa Nordic Game Awardsista

Nordic Game Awards -kilpailun järjestää Nordic Game Institute yhteistyössä Nordic Game Resourcesin ja Nordic Game -tapahtumatiimin kanssa.

Nordic Game Institute koostuu seuraavista alueen pelituottajajärjestöistä: Dataspelsbranschen (SE), Icelandic Gaming Industry (IS), Neogames (FI), Spillprodusentforeningen (NO) ja Producentforeningen (DK).

Järjestäjät nimittävät Nordic Game Awards -kilpailun tuomariston, johon tänä vuonna kuuluvat seuraavat jäsenet: Marie Meyerwall (Ruotsi), Espen Jansen (Norja), Tuukka Grönholm (Suomi), Jens Haag (Tanska) ja Steingerður Lóa (Islanti).

Tietoa Nordic Game -konferenssista

Nordic Game on Euroopan johtava pelikonferenssi, ja vuonna 2023 se järjestetään 23. ja 24. kerran Malmössä, Ruotsissa ja verkossa sekä marraskuussa Helsingissä. 

Nordic Game kokoaa yhteen vuosittain keväällä ja syksyllä tuhansia alan ammattilaisia sekä on Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin menestyneiden pelinkehittäjien yksi ja ainoa ”kotikentän” kohtaamispaikka.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa