Paras PC-rakennus pelaamiseen vuonna 2023

Todelliselle pelaajalle PC:n päivittäminen ja nykyaikaistaminen on armotonta. Tätä ajavat tietokonepelien valmistajat itse. He, toisin kuin verovapaat nettikasinot, vain lisäävät vaatimuksia ”raudalle”. Vuonna 2023, asiantuntijoiden mukaan, pelata mukavasti täytyy investoida tekniikkaan vähintään kaksi tuhatta euroa. Tätä lukua voidaan käyttää ohjeena lisävarusteita valittaessa.

Prosessori

Kuusi ydintä ja kaksitoista säiettä – juuri sitä, mitä keskitason pelaajalta vaaditaan. Tehokas ja tuottava Intel Core i5-12400F -prosessori sopii sekä lukuihin että budjettiin. Niille, jotka haluavat mennä suoraan tehokkaampiin lukuihin, joilla on mahdollisuus kehittää kaikkia kriteerejä, voit tarkastella Core i7-13700KF:ää. Mutta tätä vaihtoehtoa tarkasteltaessa sinun on arvioitava investointien määrä tulevien tietokoneen muihin osiin, – emolevy tarvitsee tässä tapauksessa myös tehokkaamman, kuten piirisarja Z790:n tai jäähdyttimen jäähdyttämään tätä koko rakennetta. Ja tämä on jo 30-50 prosentin lisäys arvioon. Siksi Intel Core i5-12400F on edelleen kysyntäjohtaja tässä luokassa.

Niille, jotka etsivät budjettiystävällisempää vaihtoehtoa, kelpaa Intel Core i3-12100F. Siinä on 4 ydintä ja 8 säiettä. Kun ostat OEM-vaihtoehdon, voit säästää enemmän jäähdytysjärjestelmästä, joka ei tule sen mukana. Verrattaessa 12. sukupolvea 10. sukupolveen on hinnassa pieni ero, mutta voitto suorituskyvyssä on valtava, samoin kuin lämmönsiirtokyvyssä. Kahdestoista lämpiää paljon vähemmän, joten jäähdyttimen kustannukset pienenevät, mikä kompensoi prosessoriin tehdyn investoinnin. Ja se on ainoa harkittava vaihtoehto 4-ytimisistä. Yleisesti ottaen nykyaikaisissa peleissä, joissa grafiikka takaa korkean ja vakaan FPS:n, vähimmäiskynnys on 6 ydintä. Jos varat sallivat sinun harkita kalliimpaa kokoonpanoa, voit myös tarkastella Intelin 13. sukupolven prosessoria. Mutta 10, 12 ja 16-ytimiset prosessorit eivät yleensä oikeuta itseään, suurin osa peleistä on suunniteltu vaatimattomammalle segmentille. Tällaisiin kokoonpanoihin on mahdollista keskittyä vain huomattavasta näkökulmasta.

Emolevy

Perusedellytys emolevylle on B660-piirisarja, jossa on hienosäätöominaisuudet. Kaksi M.2-liitintä mahdollistavat nopeiden SSD-levyjen asentamisen. Yhden aseman vaihtoehtoon siirtyminen ei ole viisasta, sillä pelipakettien määrä kasvaa jopa nopeammin kuin niiden vaatimukset. ASUS PRIME B660M-K D4 -levyä voidaan pitää vaihtoehtona, jossa ei ole huono jäähdytyselementti ja virtalähdealijärjestelmä. Tulevaisuudessa niiden avulla voit laajentaa rakennelmaasi Core i7-12700F- tai 13700F-piiriin sekä liittää tehokkaamman jäähdyttimen ja tehokkaamman virtalähteen, sillä suorittimessa on virrankulutusrajoitus pois käytöstä.

MSI PRO B660M-E DDR4 ei myöskään ylikuumene, vaikka se antaa paremman suorituskyvyn kuin H610. Kymmenen tehovaihetta varmistaa optimaalisen uudelleenjaon jokaiselle elementille. DDR4-muistille on myös kaksi paikkaa, joten tätä vaihtoehtoa voi myös harkita. H610-piirisarja on vaihtoehto, joka kannattaa rakentaa säästötilassa, sillä tilaa laajennuksille ei käytännössä ole. Mutta jos et aio laajentaa asemien määrää, se riittää mainiosti.

Jäähdytin

Valinta riippuu pitkälti aiemmista hankinnoista. Kuuden Core i5-12400F -ytimen jäähdyttämiseen riittää 120 millimetrin tuulettimella ja 3-4 lämpöputkella varustettu tornijäähdytin. Sellaisia löytyy, jos ottaa huomioon keski- ja pieniläpimittaiset, keskihintaisesta segmentistä. Jos rakentaminen on tulevaisuuteen tähtäävää, on katsottava jäähdytysjärjestelmiä, jotka tuottavat 160+ tai 180+ wattia lämpöä. Näin saadaan suurempi pyörimisnopeus, eli melutaso laskee. Muuten joudut sietämään jatkuvaa taustamelua.

Jos sinulla on vähintään 300 euroa säästössä, voit tutustua ID-COOLING SE-214-XT:hen tai vastaavaan. Tavoittele Intelin LGA 1700 -sokkelia tai DEEPCOOL GAMMAXX 400 V2:ta. Tärkeintä on keskittyä eurooppalaisiin tai amerikkalaisiin valmistajiin. Kiinalaiset, jotka ovat ilmestyneet jo pakotteiden jälkeen, eivät osoita tällaisia ominaisuuksia, vaikka laatikossa sanotaan toisin. Aasialaisilla valmistajilla on tapana yliarvioida luvut. Jäähdyttimen tapauksessa tämä voi osoittautua kriittiseksi koko järjestelmän kannalta. Varmuusmarginaali mahdollistaa vakavan päivityksen 3-4 vuoden kuluttua.

RAM-MUISTI

Toinen elementti, josta ei kannata pihistellä. Luvut, joihin voi suuntautua minimissään:

  • 16 gigatavua;
  •  3200 MHz tai korkeampi;
  • 16-20-20-ajastus.

Moduuleja on oltava vähintään kaksi, jotta kaksikanavainen tila on mahdollinen. Voit harkita sekä DDR4- että DDR5-kortteja, joiden hinnat laskivat merkittävästi ensimmäisen kysyntäryntäyksen jälkeen. Laajennusta silmällä pitäen DDR5-7200 16GB x2 -paketti on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Tämä vaihtoehto on optimaalinen Intel Core i7-13700KF:n ja vähintään RTX 4070 Ti -näytönohjaimen kanssa. Vaatimattomammalla emolevyllä ja suorittimella voit tyytyä 16 Gt:n vaihtoehtoon. Kaksi Patriotin 8 Gt:n korttia, esimerkiksi Patriot PVB416G320C6K, riittää. Useimpiin nykyaikaisiin peleihin tämä riittää, mutta kahden vuoden kuluttua järjestelmä on rakennettava uudelleen. Tällöin sinulla on kuitenkin rahaa jäljellä hyvän grafiikkakiihdyttimen ostoon.

SSD

Koska sinun on hankittava grafiikkakiihdytin, on muitakin tapoja säästää rahaa suorituskyvystä tinkimättä. Harkitse vaatimattomamman SSD-levyn ostamista. Budjettiystävällinen ADATA XPG SX8100 täyttää kaikki vertailuarvot, kun sitä verrataan vaihtoehtoihin. Jos sinulla on rahaa, kannattaa tutustua WD BLACK SN850X:ään. Ero näiden kahden vaihtoehdon välillä on mitätön. Käynnistyessään ensimmäinen vaihtoehto näyttää 10 sekuntia, kun kalliimpi onnistui siinä 8 sekunnissa. Mutta tämä tuskin korvaa 30-40 prosentin hintaeroa.

Mutta Realtek RTS5762 -ohjaimella varustettu malli, jossa on DRAM-puskuri, osoittaa hyvää suorituskykyä käytännön skenaarioissa. Ja se on arvokkaampi jopa tehokkaampia vaihtoehtoja vastaan. Myös Crucialin P2 CT1000P2SSD8 terrabytea voi harkita. Se osoittaa varmuudella 2400 Mt/s lukusuoritusta ja 1800 Mt/s kirjoitussuoritusta. Asennusta ja käynnistystä ei hidas nopeus häiritse.

Näytönohjaimet

Tässä kohtaa markkinoiden uusimman tarjonnan jahtaamista haittaavat yleensä käytännöllisyysnäkökohdat. Kaikki juuri julkistetut vaihtoehdot, vaikka ne ilmestyisivätkin markkinoille, myydään 40-70 % ylihinnoiteltuina. Pelkkä näytönohjain ja kiihdytin maksavat jopa 1,5 tuhatta euroa, mikä ei selvästikään kuulu kokonaissuunnitelmaan. Laske, että Ada Lovelace ilmestyy myös vaatimattomampaan hintaluokkaan. Siksi tämä segmentti ja mainostettu NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti kannattaa jättää kerralla väliin ja hyödyntää viime kauden tarjoukset. Onneksi kryptovaluutan hinnan lasku on viilentänyt jonkin verran myös tätä markkinaa.

Mieti vaikka RTX 3070 Ti:tä, joka oli viime vuoden hitti. Se kelpaa FullHD:lle ja QuadHD:lle, ja se on linjassa Cyberpunk 2077:n kanssa ilman ray tracingia. Älä unohda DLSS-ominaisuuksia Quality-, Balanced- tai Performance-tilassa. Niiden avulla voit mennä raytracingiin. RTX 4070:tä, 4060 Ti:tä ja 4060:tä ei kannata odottaa, hinta voi hypätä milloin tahansa.

Virtalähde

Virtalähteen kapasiteetti tarjoaa myös mahdollisuuksia tuleviin päivityksiin. Mieti DeepCool PK750D:tä, jonka väitetty tehokapasiteetti vastaa todellista ja samalla hintalappu vastaa ominaisuuksia. Laite on 80 Plus Bronze -sertifioitu, mikä myös puhuu sen puolesta. Voit hakea tarjouksen valmistajilta. Vaatimattomampi vaihtoehto on Cooler Master MWE Bronze 500. 500 watin 12 voltin teho ei vedä kuin 350 wattia. Tämä laite on vakaa myös suurilla kuormilla, saati sitten keskisuurilla kuormilla.

Kotelo

Hyviä koteloita on paljon, ja harkitse korealaisvalmistajien N3:a, joka on edullinen ja käytännöllinen Z3 Plus -runkokotelo. Tässä läpivientikotelossa on kolme 120 millimetrin tuuletinta, mikä riittää jopa vakavaan pelaamiseen. Muita plussia:

  • kaapelinhallinta;
  • korkeat jalat;
  • pölysuodattimet.

Ainoa pettymys on prosessorijäähdyttimen jäähdytin. Se on vain 155 mm korkea, kuten useimmat Midi Tower -alustat. Mutta erityinen rei’itys, alhaalle asennettu virtalähde sekä imu- ja poistotuulettimet täyttävät kaikki odotukset.

Kokeneet pelaajat ennustavat laitteistojen hintojen nousua syksyllä – perinteinen aika innostua ennen kausipäivitystä. Päivityksiä ja rakentamista ei siis kannata lykätä.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Lainaa Bondorasta kätevästi netin kautta

Bondora laina tarjoaa sinulle nopean ja vaivattoman rahoitusratkaisun erilaisiin elämäntilanteisiin. Bondora on kansainvälinen p2p-lainapalvelu, joka mahdollistaa yksilöiden välisen lainaamisen ilman välikäsiä ja pankkien byrokratiaa.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”Paras PC-rakennus pelaamiseen vuonna 2023”

Vastaa