Pelaamisen rahoittaminen lainarahalla – mitä kannattaa muistaa lainaa hakiessasi

->artikkeli sisältää maijnoslinkin

Pelaamisen rahoittaminen lainarahalla on riskialtista ja voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin tai velkakierteeseen. Pelaamiseen liittyy aina mahdollisuus hävitä rahaa, ja lainarahalla pelaaminen vain korostaa näitä riskejä. Ei ole takeita, että voitat rahaa, ja lainan takaisinmaksu on aina vastuullasi. Ja ennenkaikkea vaikka et pelaisi rahapelejä, niin nopeimmat pelikoneet voivat maksaa tuhansia euroja. Tietenkin voit ostaa edullisemman tietokoneen tai pelikonsolin, sellaisen mihin sinulla on varmasti varaa.

Jos päätät silti hakea lainaa, on erittäin tärkeää, että ymmärrät lainan ehdot perinpohjaisesti. Lue kaikki lainasopimuksen pykälät ja varmista, että tiedät, minkä verran laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Huomioi korot, maksuaika, ja muut mahdolliset kulut.

Valitse oikea lainatyyppi

Lainoja on monenlaisia: pikavipit, kulutusluotot, joustoluotot ja niin edelleen. Jokaisella lainatyypillä on omat ehtonsa ja korkoprosenttinsa. Pikavipeissä korot ovat usein korkeat ja maksuaika lyhyt, mikä tekee niistä huonon vaihtoehdon pelaamiseen.

Kulutusluotot ja joustoluotot tarjoavat enemmän joustavuutta, mutta nekin voivat olla kalliita, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa ajassa. Vertaile eri lainavaihtoehtoja ja lue arvosteluja ennen päätöksen tekemistä.

Tarkista luottotiedot

Ennen lainan hakemista on hyvä tarkistaa omat luottotiedot. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, lainan saaminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Jotkut lainanantajat voivat myöntää lainaa huonommilla ehdoilla, jos luottotiedot eivät ole kunnossa.

Ongelmana on, että huonot luottotiedot voivat johtaa korkeampiin korkoihin ja muihin epäedullisiin ehtoihin. Jos sinulla on luottotietoihin liittyviä ongelmia, kannattaa ensin yrittää korjata ne ennen lainan hakemista.

Ota huomioon lainan kustannukset

Kun harkitset pelaamisen rahoittamista lainarahalla, ota huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset, ei pelkästään lainasummaa. Niihin kuuluvat esimerkiksi:

  • Korkokulut
  • Avausmaksut
  • Kuukausittaiset tilinhoitomaksut
  • Mahdolliset myöhästymismaksut

Nämä kustannukset lisäävät lainan kokonaiskustannuksia ja vaikuttavat kykyysi maksaa laina takaisin.

Mieti takaisinmaksu realistisesti

Suunnittele tarkkaan, miten aiot maksaa lainan takaisin. Älä oleta, että voitat varmasti rahaa pelaamisella; ota huomioon pahin mahdollinen skenaario, jossa menetät kaiken. Tee budjetti ja varmista, että sinulla on suunnitelma B takaisinmaksulle, jos pelaaminen ei mene odotusten mukaan.

Mikäli et pysty maksamaan lainaa takaisin ajallaan, seurauksena voi olla lisäkuluja, korkojen kasvaminen ja jopa velkakierteeseen joutuminen. Ole siis äärimmäisen tarkka takaisinmaksusuunnitelmassasi.

Haenyt.fi -palvelun kautta lainanhakija voi kilpailuttaa vakuudettoman lainan aina 50.000 euroon asti, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Palvelu on tarkoitettu kaikille 20 vuotta täyttäneille, jotka hakevat lainaa netistä tai haluavat yhdistää vanhoja lainoja yhdeksi, edullisemmaksi kokonaisuudeksi.

Palvelun käyttö on hakijalle täysin maksuton eikä se velvoita hyväksymään lainatarjouksia. Täytettyään hakemuksen hakija saa ensimmäiset lainatarjoukset usein tunnin sisällä.

Joillakin luotonmyöntäjillä lainatarjous saattaa tulla hieman viiveellä. Riippuen valitusta luotonmyöntäjästä, rahat maksetaan tilille joko samana päivänä tai muutamassa arkipäivässä. Usein pienemmät lainasummat on mahdollista saada tilille nopeammin.

Sivusto toimii hyvin kaikilla laitteilla ja lomake on helppo täyttää.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa