Pitkä Starfieldin odotus on vihdoin ohi

Pelivalmistaja Bethesdan on tunnettu muun muassa The Elder Scrolls- ja Fallout -peleistä. Tällä viikolla tuli kuitenkin tieto, että huhujen mukaan 25 vuotta valmistuksessa ollut Starfield on vihdoin valmis ja se julkaistaan tämän vuoden syyskuussa. Mikäli pc pelit kiinnostaa, on tämä yksi odotetuimpia pelejä. Windowsin ohella se Starfield on saatavilla Xbox Series X/S:lle. Ensimmäisen kerran tieto Starfieldin valmistumisesta annettiin jo vuonna 2018, eli paljon on vettä virrannut tällä välillä. 

Xbox pyrkii nyt panostamaan pelitarjontaansa ja asemaansa markkinoilla, sillä mitä tulee konsolikilpailuun, on Microsoft eittämättä hävinnyt tämän kahdeksannen sukupolven kisan. Xboxin pelijohtaja Phil Spencer ei usko siihen, pelaajat vaihtaisivat Starfieldin julkaisun myötä Playstation 5 -konsolinsa Xboxiin.

Bethesdan tyyppiset pc pelit

Starfieldistä luvataan kunnianhimoista ja Bethesdalle tyypillistä roolipeliä. Toki pelin mittakaava on hieman hämmentävä. Starfieldin johtaja Todd Howardin viime vuonna Xbox 2022 -lehdistötilaisuudessa antaman lausunnon mukaan pelaajilla on tutkittavanaan yli 1000 erilaista planeettaa. 

Kuitenkin Starfield tavoittelee erilaista toteutusta kuin loputtomalta näyttävä No Man’s Sky -peli ja muut vastaavat pc pelit. 

Peliin luvataan paljon yksityiskohtia sekä matkan varrella muokattavia ominaisuuksia. Planeetoilta löytyy omia olioita ja eliöitä. Myös hahmojen keskinäisillä suhteilla on pelissä merkitystä. Musiikillakin on suuri osa tunnelman suhteen.

Peli, joka pysyy hauskana

Howard myös kertoi, että vaikka Starfield sisältää selviytymiselementtejä, ei peli verota pelaajaa. – Avaruuden läpikulkuun liittyy jonkin verran vaivaa, Howard totesi. Silti pelissä näyttää olevan joitain resurssienhallinta- ja ympäristöriskejä. Howardin mukaan varhaisemmat rakenteet sisälsivät kovempia selviytymishaasteita, mutta Bethesda rankkasi niitä reilusti, jotta peli pysyy hauskana. Aluksen polttoaine ei lopu, mutta matkojen pituutta on rajoitettu. 

Bethesda toivoo, että uuden hahmon luominen osoittautuu aina hauskaksi. Pelaaja voi vaihtaa luomisvaiheessa hahmojen kykyjä järkevämpiin. Lead Quest -suunnittelija Will Shenin mukaan alkupään tehtävä Starfieldissä lähettää pelaajia aurinkokuntaamme, jota kutsutaan pelissä nimellä ”vanha naapurusto”. Tässä tehtävässä tutkitaan, mitä maapallolle tapahtui ja vieraillaan Marsin siirtokunnassa.

Dialogia riittää 

Kuten Bethesda-roolipeliltä odotetaan, sisältää Starfield useita erilaisia ​​aiheita. Politiikka ja filosofiset näkymät vaihtelevat ja pelin päätehtävä esittelee niistä kaikki. Vaikka jokaisen aiheryhmän tehtäviä pystyykin suorittamaan. Pelaajan valinnoilla on pelissä pitkälle kantavia seurauksia. 

Todd Howard sanoi, että Starfield sisältää yli 250 000 riviä dialogia, joissa on “klassisen” Bethesda-tyylisen dialogin merkkejä. Myös NPC:ta on mahdollista ohjailla jonkinlaisen pistejärjestelmän avulla, joka on kuulemma saman tyyppinen kuin Oblivionissa.

Yhä useammat pc pelit kantavat hampaiden kiristelyn arvoista 70 dollarin hintalappua, eikä Starfieldkään ole poikkeus. Microsoftin mukaan Starfield tulee maksamaan 70 dollaria, vaikka se on myös niin sanotusti ilmainen Game Pass -palvelun tilaajille. Koska Microsoft osti Bethesdanin emoyhtiön Zenimax Median vuonna 2021, Starfield on naimisissa Xbox-konsolin ja Windows-tietokoneiden kanssa. Ne ovat pelin ainoat tuetut alustat. Joten vaikka PS5 näyttää hallitsevat markkinoita, Starfield ei ole tulossa Sonyn laitteisiin. 

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa