PUBG Mobile Cheat-koodien tekijät määrättiin maksamaan 10 miljoonaa dollaria

Krafton Inc:n ja Tencent Gamesin PUBG mobilen kehittäjä ja julkaisija nostivat oikeusjutun koodareita vastaan, jota syytetään huijauskodien jakamisesta peliin. Nyt tämä oikeusjuttu on päättynyt Kraftonin ja Tencentin voittoon.

Sekä Yhdysvaltojen että Saksan liittovaltion tuomioistuimet päättivät kahden yrityksen hyväksi ja määräsi hakkerointiryhmän maksamaan noin 10 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset ja hyvityksen yrityksille. Ryhmän havaittiin luovan ja jakelevan hakkeroikoodejaa ja huijauskoodeja muille käyttäjille, mikä antoi vastaanottajille epäoikeudenmukaisia etuja pelissä.

”Miljoonat pelaajat ympäri maailmaa nauttivat PUBG Mobilesta ja varmistamme tasapuoliset toimintaedellytykset kaikille”, PUBG Mobilen tuottaja Rick Li sanoi virallisessa julkaisussa. ”Valitettavasti hakkeriryhmien toiminta heikentää pelin oikeudenmukaisuutta. Nämä tuomiot lähettävät selkeän viestin siitä, ettemme suvaitse huijaamista.”

Hakkeriryhmä on myös määrätty antamaan yksityiskohtaisia tietoja siitä, miten he pystyivät hyödyntämään peliä, sekä ilmiantamaan kaikki yhteistyökumppanit ponnisteluissaan.

Tencent ja Krafton ovat ilmoittaneet sijoittavansa vastaanotetut varat edelleen huijauksen vastaiseen tekniikkaan, mukaan lukien äskettäin julkaistu ”laitekieltoominaisuus”, joka voi kieltää tiettyjä laitteita kirjautumasta PUBG Mobileen tai luomasta uusia tilejä. Päätös on viimeisin laillisessa sodassa, jota käydään online-huijausjakelijoita vastaan, ja Activision Blizzard haastoi äskettäin toisen sivuston Call of Duty Warzone -huijauksista.

PUBG ei ole ainoa Esports-peli, joka on kamppaillut huijauskoodien kanssa, mutta se ei ole niin erilaista kuin perinteisen urheilu ongelmat – Esports-ongelmat ovat digitaalisia, perinteisillä on inhimillisiä ongelmia, kuten doping.

Kuinka monessa pelissä olet itse kokenut huijauskoodeja, tai kuinka monen pelin koodeihin sinulla olisi pääsy? Oletko itse käyttänyt sellaisia?

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”PUBG Mobile Cheat-koodien tekijät määrättiin maksamaan 10 miljoonaa dollaria”

Vastaa