Puhelinliittymä – Vertailu ja ohjeet sopivan liittymän valintaan

Puhelinliittymä on välttämätön osa nykyistä elämää. Se mahdollistaa puhelut, viestit ja internetin käytön. Puhelinliittymiä tarjoavat useat eri operaattorit, joten niiden vertailu voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa kerromme, miten löydät itsellesi sopivan puhelinliittymän.

Mitä puhelinliittymä on?

Puhelinliittymä on sopimus puhelinoperaattorin kanssa, joka mahdollistaa puhelimen käytön. Liittymän hinta koostuu perusmaksusta, joka on usein kiinteä, sekä puheluista, viesteistä ja internetin käytöstä.

Puhelinliittymiä on kahta päätyyppiä: prepaid- ja postpaid-liittymiä. Prepaid-liittymässä käyttäjä lataa itse liittymäänsä rahaa, jota käytetään sitten puheluihin, viesteihin ja internetin käyttöön. Postpaid-liittymässä käyttäjä maksaa liittymän käytöstä kuukausimaksun, joka sisältää yleensä tietyn määrän puheluita, viestejä ja internetin käyttöä.

Puhelinliittymän ominaisuudet

Puhelinliittymiä vertailtaessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • Perusmaksu on kiinteä kuukausittainen maksu, joka maksetaan liittymän käytöstä.
 • Puhelut – puhelinliittymään voi sisältyä tietty määrä puheluita kuukaudessa. Ylimääräiset puhelut veloitetaan yleensä lisämaksulla.
 • Viestit – puhelinliittymään voi sisältyä tietty määrä viestejä kuukaudessa. Ylimääräiset viestit veloitetaan yleensä lisämaksulla.
 • Internet – puhelinliittymään voi sisältyä tietty määrä internetin käyttöä kuukaudessa. Ylimääräinen internetin käyttö veloitetaan yleensä lisämaksulla.
 • Datanopeus – internetin käytön nopeus vaihtelee eri liittymissä. Nopea datanopeus on tärkeä esimerkiksi videoiden katseluun ja pelaamiseen.
 • Matkapuhelinverkko – puhelinliittymä toimii tietyssä matkapuhelinverkossa. Suomessa yleisimmät matkapuhelinverkot ovat 4G ja 5G.
 • Määräaika – puhelinliittymä voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaiseen liittymään liittyy usein alennus, mutta sitä ei voi irtisanoa ennen määräajan päättymistä.

Puhelinliittymän valinta

Puhelinliittymä tarjous valinta kannattaa tehdä omien tarpeiden ja käyttötottumusten mukaan. Jos käytät puhelinta paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on runsaasti puhelua, viesti ja internetin käyttöä. Jos taas käytät puhelinta vain vähän, voit säästää rahaa valitsemalla liittymän, jossa on rajoitettu käyttö.

Puhelinliittymiä vertailtaessa kannattaa käyttää apuna vertailupalvelua, kuten vertaaliittymat.fi. Vertailupalvelut helpottavat eri liittymien ominaisuuksien vertailua ja auttavat löytämään itselle sopivan liittymän.

Vertaa eri liittymiä vertaaliittymat.fi sivustolla

Vertaaliittymat.fi on suomalainen vertailupalvelu, joka auttaa löytämään itselle sopivan puhelinliittymän. Palvelu tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia liittymiä eri operaattoreilta.

Vertaaliittymat.fi:n avulla voit vertailla eri liittymiä seuraavien ominaisuuksien perusteella:

 • Perusmaksu
 • Puhelut
 • Viestit
 • Internet
 • Datanopeus
 • Matkapuhelinverkko
 • Määräaika

Palvelu on helppokäyttöinen ja se tarjoaa kattavan kuvan eri liittymistä. Voit vertailla liittymiä kätevästi ominaisuuksien mukaan ja löytää itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Loppupäätelmä

Puhelinliittymän valinta voi olla haastavaa, mutta vertailupalveluiden avulla se on helpompaa. Vertaa eri liittymiä vertaaliittymat.fi sivustolla.

Tässä eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:

Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous

Tässä myös sinulle SkyShowTime tarjous alla:

Lue myös: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa