Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonapotti

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Street Fighter 6 on Capcom Pro Tour 2024 -turnauksen virallinen kisapeli.

Supersuositulla Street Fighter -taistelupelisarjalla on pitkät perinteet kilpapelaamisen saralla. Jo vuonna 2014 alkanut Capcom Pro Tour -turnauksessa on pelattu paikallisotteluita yli 40 maassa ja verkkotapahtumia peräti 129 eri maassa. Perinne jatkuu tänäkin vuonna ja tällä kertaa pääpalkintona on miljoona Yhdysvaltain dollaria (noin 921 000 euroa).

Aiemmin helmikuussa päättyneessä Capcom Pro Tour 2023 -turnauksessa nähtiin hurjia otteluita. Palkinnot olivat sen mukaisia, sillä mukana oli turnauksen toiseksi suurin palkintopotti tähän asti eli huikeat kaksi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Finaalitapahtumaa seurattiin maailmanlaajuisesti yli 190 000 yhtäaikaisen verkkokatsojan voimin.

Tulevassa Capcom Pro Tour 2024 -turnauksessa on jälleen kerran voittajalle luvassa täyden miljoonan dollarin pääpalkinto. Voitto ratkeaa huippupelaajien kesken mestaruuden ratkaisevassa Capcom Cup XI -finaalitapahtumassa.

Uuteen kisakauteen voikin jo alkaa valmistautua ja siihen on myös tarjolla uusia tapoja. Street Fighter 6 nimittäin täydentyi 21. taistelijallaan eli suorastaan psykoottisen vahvalla Ed-nyrkkeilijällä. Ed on pelattavissa kaikissa kolmessa eri pelitilassa ja kohdattavissa myös Fighting Ground -haasteissa. Tämän myötä Ed on saanut omat mestaritehtävänsä ja tarinalinjansa. Lisäksi pelin omassa asustekaupassa on saatavilla Edin vaihtoehtoinen asukokonaisuus.

Ylistystä kerännyt ja pelaajien arvostusta nauttiva Street Fighter 6 on tämän hetken kuumin taistelupeli ja virtuaalisten turpakäräjien ykkösnyrkki. Sekä yksinpeliin että kiehtoviin moninpeliotteluihin taipuva pelikokonaisuus viehättää huippuunsa hiotulla ohjattavuudella ja upealla grafiikalla. Näiden sekä upean äänimaailman lisäksi peli loistaa vaikuttavalla taistelijakatraallaan. Pelin hahmoista löytyy ottelijaa moneen makuun ja pelityyliin. Tarinapelin lisäksi mukana on useita erilaisia haaste- ja ottelutiloja sekä runsaasti erilaisia sivutehtäviä.

Street Fighter 6 on saatavilla sekä PlayStation 5-, PlayStation 4- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Lisätietoja kotisivuilta: STREET FIGHTER 6 | CAPCOM

Street Fighter 6 -peli

Street Fighter 6 tarjoaa uudistuneen pelikokemuksen, joka sopii sekä tappelupelien veteraaneille että aloittelijoille. Pelin pelattavuus on tehty aiempaa sujuvammaksi ja helpommaksi oppia. Pelissä on lyhyempiä komboja ja tappelumekanismeja on suoraviivaistettu, mikä madaltaa kynnystä uusille pelaajille.

Uudistukset ja pelitilat

Pelissä on tehty useita uudistuksia, kuten sarjakuvamaisesti toteutetut erikoisiskujen efektit ja uudet hahmot. Perinteisten hahmojen, kuten Ryu, Chun-Li ja Guilen, lisäksi peliin on tuotu uusia hahmoja, kuten Luke, Jamie ja Kimberly. Fighting Grounds -tilassa pelaajat voivat hioa taitojaan, pelata paikallismatseja tai haastaa itsensä Arcade-tilassa ja Extreme Battle -tilassa. Pelissä on myös online-matseja.

Pelin grafiikka ja huumori

Street Fighter 6:ssa on panostettu visuaaliseen ilmeeseen ja huumoriin. Taisteluareenoiden taustat ovat eläviä ja tapahtumarikkaita, mikä lisää pelin tunnelmaa. Hahmojen interaktiot ja tilanteet tuovat esiin pelin kevyempää ja humoristista puolta.

Kampanjatila ja pelattavuus

Kampanjatila, World Tour, alkaa hahmonluonnilla ja tarjoaa pelaajille kevyen roolipelikokemuksen. Pelaajat saavat kokemusta ja oppivat uusia liikkeitä. Kampanjatilassa on myös minipelejä, jotka opettavat pelin perusteita hauskalla tavalla. Pelin taistelut ovat hektisiä ja vaativat nopeita reaktioita. Street Fighter 6:n pääominaisuus on Drive-palkki, joka yhdistää tärkeimmät mekaniikat ja tuo lisähaastetta peliin.

Pelaajakokemus

Street Fighter 6 on saanut positiivista palautetta monipuolisesta pelikokemuksestaan. Pelissä on yhteensä 18 erilaista hahmoa, jotka edustavat erilaisia pelityylejä. Harjoitustilassa pelaajat voivat syventyä pelimekaniikkaan ja kokeilla eri liikkeitä. Pelin heikkoudeksi mainitaan aggressiivinen mikromaksukauppa, jossa pelaajat voivat ostaa asuja ja värejä oikealla rahalla.

Yhteenveto

Street Fighter 6 on arvioitu erittäin positiivisesti tarjoten laajan valikoiman pelitiloja, uudistettua pelimekaniikkaa ja hahmoja. Pelin graafinen toteutus ja huumori tuovat lisäarvoa kokemukseen. Vaikka peli on suunnattu kaikenlaisille pelaajille, mikromaksukauppa voi olla kriittinen tekijä joillekin pelaajille.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonapotti”

Vastaa