Team Secretin toimitusjohtaja sanoo ”Emme ole vielä siellä” siitä, miksi organisaatiolla ei ole MLBB-tiimiä

Mistä rahat tulevat Eurheilu-organisaatioon? Tuleeko se vain voittamalla turnauksissa? Ei, mutta se on hyvä alku – kuten mitä menestyvämpiä organisaation tiimit ovat, sitä enemmän fanikanta kasvaa ja erilaisia fanituotteita tilataan – fanikannan kasvaessa, kasvaa samoin näkyvyyden arvo – siksi suurimmat Eurheilu-organisaatiot ovat kiinnostuneempia peleistä, joita pelataan ympäri maailmaa. Näitä pelejä ovat luonnollisesti maailman seuratuin ja pelatuin peli League of Legends, mutta myös Dota2, PUBG, CS:GO sekä mm. Fortnite.

Yahoo Esports SEA haastatteli John Yaoa,  Euroopassa sijaitsevan suositun esports-organisaation Team Secretin toimitusjohtajaa muutama päivä sitten. Hän puhui organisaation suunnitelmasta, joka koskee monia asioita, mukaan lukien heidän tuleva strategiansa. Mutta hänen suunnitelmansa päästä Mobile Legends: Bang Bangiin (MLBB), MOONTONIN suosittuun MOBA: hen, esports-kohtaukseen, sai MOBA-seuraajien huomion.

Team Secretillä on paljon seuraajia SEA: ssa, koska organisaatio menestyi Dota 2: ssa. Huolimatta hyvästä fanipohjasta, John selitti, miksi Team Secretillä ei ole MLBB-esports-joukkuetta. ”En usko, että olemme vielä aivan siellä”, sanoi Team Secret -pomo.

Syyt, miksi Team Secretillä ei ole MLBB:n kokoonpanoa

MLBB:llä on suuri määrä seuraajia SADA: ssa, erityisesti Indonesiassa ja Filippiineillä. Mutta Johnin sanoin organisaatio etsii maailmanlaajuista perustaa päästäkseen näyttämölle, kuten MLBB: n 80%: n katsojamäärä tulee edellä mainituista kahdesta maasta. ”Katsojamäärä on suuri, mutta olemme ok pienemmällä huippukatsojamäärällä, mutta laajemmalla pohjalla”, John sanoi.

Mutta tämä ei ole tärkein syy, miksi Team Secret on lähdössä MLBB: hen. Toimitusjohtaja puhuu kahdesta muusta. Yksi niistä on, että pelissä on oltava elementtejä pelaajien viihdyttämiseksi. Joten Team Secret haluaa varmistaa, että esport on todella hauska katsella ja sitouttaa.

Kolmanneksi pelillä on oltava maailmanlaajuinen hyväksyntä, joka MLBB: ltä puuttuu. Esimerkiksi Team Secretillä on PUBG Mobile –kokoonpano ja peliä tukee Tencent

”Maailmanmestaruus on ollut Dubaissa, se on ollut Kaakkois-Aasiassa kuin he siirtävät turnauksia eri puolilla maailmaa. Mukana on joukkueita kaikkialta”, Yao sanoi.

Sitä paitsi Team Secretillä on League of Legends Wild Rift– ja Valorant-joukkueet, jotka ovat suosittuja ympäri maailmaa.

Organisaatio voi harkita Mobile Legends -esportsiin liittymistä tulevaisuudessa

Toimitusjohtaja luopui huhusta, että Team Secret ei liity, – koska Yaolla ei ole ystävälliset suhteet Moontoniin.

”Monet ihmiset ajattelevat, että meillä on jotain heitä vastaan, mutta se ei ole totta.”

Vaikka organisaatio ei ole kiinnostunut liittymään MLBB-esportsiin pian, se ei tarkoita, että Secret ei koskaan. ”Se ei tarkoita, ettemmekö koskaan pääsisi siihen. Se tarkoittaa vain, että juuri nyt se ei sovi siihen, mitä haluamme”, Yao sanoi. Mobile Legends: Bang Bangilla on kuitenkin suuri potentiaali hehkua maailmanlaajuisesti. Joten saatamme nähdä Team Secretin astuvan MLBB: n esports-kohtaukseen.

Miten Suomessa?

Jos katsotaan sitten Suomen parin suurimman Eurheilun organisaation tilannetta. Esimerkiksi ENCE:llä on edustus CS:GO pelissää samoin kuin PUBG:ssa ja Starcraft 2:ssa sekä NHL:ssä, näistä viime aikoina ovat eniten rahaa organisaatiolle tuoneet PUBG ja Starcraft 2, mutta nyt panostukset CS:GO joukkueeseen odottavat rahastusta – eli tuloja.

Entä sitten esimerkiksi HAVU, heillä on suomalainen rosteri CS:GO ja NHL, mutta ei muuta, joten kenties onkin aika katsoa, mitä Keski-Suomen Eurheilu ylpeys KOVA pitää sisällään: Valorant, CS:GO, Starcraft 2, Sim Racing, Farming Simulator, R6S sekä Heartstone – pitäisikö näin vuoden 2022 aluksia pitääkin Suomen ykkös Eurheilu organisaatioksi nostaa KOVA?

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa