Telian e-urheilusarja Telia Esports Series laajentuu – Koululiiga nyt myös yläkouluihin

Telian e-urheilusarja Telia Esports Series ja koulujen välistä elektronisen urheilun kilpailutoimintaa järjestävä Educational Masters aloittavat yhteistyön. Tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti nuorten, koulujen ja perheiden arkeen tarjoamalla lapsille ja nuorille innostavaa, osallistavaa ja vastuullista e-urheilutoimintaa. Koululiigan uusi kausi starttaa maaliskuussa.

”Opiskelijoilla on ollut viime vuosina rajalliset mahdollisuudet nähdä koulukavereita ja viettää aikaa yhdessä. Haluamme tarjota opiskelijoille mielekästä yhteistä tekemistä ja olla sitä kautta ehkäisemässä myös koronan tuomia negatiivisia vaikutuksia nuorten terveyteen ja jaksamiseen. Uskomme, että koulutoiminnan kautta pääsemme myös viestimään laaja-alaisesti pelaamisen positiivisista vaikutuksista”, kertoo Telian pelaamisen ja esportsin vetäjä Niklas Segercrantz.

Koululiiga eli Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun liiga, jossa kilpailevat korkeakoulut, toisen asteen oppilaitokset ja yläkoulut omilla sarjatasoillaan. Maaliskuussa käynnistyvä kausi on jo neljäs Koululiigan liigakausi ja nyt toiminta laajenee ensimmäistä kertaa myös yläkouluihin. Oppilaitokset kilpailevat keväällä 2022 mestaruudesta CS:GO-, NHL-, Fortnite- ja LOL-peleissä.

”Useissa lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille suunnatuissa terveystutkimuksissa nousee esille huolestuttavia merkkejä kasvavasta työ- ja opiskelukyvyn heikkenemisestä, yksinäisyyden lisääntymisestä ja arjen mielekkyyden puutteellisuudesta. Huoli hyvinvoinnista ja jaksamisesta on siis hyvin todellinen. Yhdessä Telian, kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa meillä on mahdollisuus järjestää toivottua e-urheilutoimintaa ja tuoda oma osuutemme nuorten hyvinvoinnin tukemiseen”, sanoo Educational Mastersin johtaja Otto Takala.

Koululiigaa pyöritetään Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL), Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton (SAKU), Suomen lukiolaisten liiton (SLL), Koululiikuntaliiton (KLL) ja Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) kanssa.

”Telia Esports Seriesin kantavana ajatuksena on alusta asti ollut ”Rise to the top”, eli tavoitteena on luoda pelaajille mahdollisuuksia harrastaa pelaamista kilpailullisesti, kehittyä ja nousta huipulle. Kannustan siis nuoria pelaamaan ja vanhempia hurraamaan”, iloitsee Niklas Segercrantz.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: https://assembly.org/edumasters

Koululiigan pelejä voi seurata Twitchistä: www.twitch.tv/educationalmasters

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa