The Rogue Prince of Persia -toimintapeli on nyt saatavilla PC-tietokoneille

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft toi odotetun tasohyppelytoiminnan saataville early access -versiona Steam-pelipalvelussa.

Evil Empire -pelistudion kanssa yhteistyössä kehitetty kaksiulotteinen toiminta- ja tasohyppelypelin yhdistelmä on kuin raikas tuulahdus menneiden vuosikymmenten pelattavuutta ja estetiikkaa. Pelissä yhdistyvät toisiinsa vimmaiset taistelut, taitoa vaativat tasoloikkakohtaukset ja roguelite-pelityylin lainalaisuudet.

Niin sanottuna early access -versiona julkaistu peli on alussa saatavilla alennushintaan ja sisältää osan lopullisen pelin versiosta. Pelin päivittyessä sen ostaneet pelaajat saavat myöhemmät lisäykset samaan hintaan. Aloitusversiossa mukana on kuusi kokonaista pelialuetta, kahdeksan pääasetta, kuusi aputyökalua, kaksi pääviholliskohtaamista ja 30 tehosteosaa oman hahmonsa virittämiseen. Näitä toisiinsa liittämällä löytyy valtava määrä erilaisia yhdistelmiä, joiden avulla haastavat kohtaamiset voidaan voittaa.

Pelin saapuessa versionumeron 1.0 julkaisumuotoon luvassa on lisää uusia pelitasoja ja enemmän pomovastustajia sekä uusia aseita, rivivihollisia ja päivitysosia. Mukaan otetaan myös lisäyksiä yhteisöpalautteen perusteella.

The Rogue Prince of Persiassa pelaaja matkaa myyttiseen tulkintaan Ctesiphonista, joka oli aikoinaan persialaisen keisarikunnan sydän. Kun raivoisat hunnit hyökkäävät keisarikuntaan hurjan Nogai-komentajan alaisuudessa ja vievät valtakunnan tuhon partaalle, on prinssin aika tarttua aseisiin ja juonia valtionsa voittoon keinolla millä hyvänsä.

Vaihtuvien ympäristöjen läpi matkatessaan törmää prinssi monenlaisiin vihollisiin sekä akrobatiaa vaativiin kenttiin. Proseduraalisesti luodut kentät haastavat prinssin monin eri tavoin, kuten ansoin, vihollisin ja vaikeasti edettävin rakennelmin. Matkan varrella prinssi kerää aseita, apuvälineitä ja työkaluja, jotka auttavat häntä etenemisessä.

Taidoista tärkein on akrobaattinen eteneminen, jossa hyödynnetään loikkia, seinäjuoksuja ja muita vauhdikkaita erikoisliikkeitä. Viholliset kuitenkin tekevät etenemisestä vaikeaa, jonka lisäksi hunneilla on puolellaan ainutlaatuisia taikavoimia. Ennen pitkää hahmo saattaa kokea ennenaikaisen kuoleman, jolloin sankari palautuu aiempaan lepopaikkaan. Roguelite-pelille ominaisesti kuolema ei kuitenkaan ole pelin päätepiste, vaan ainoastaan hidaste ja matka jatkuu tästä vanhat voimat säilyttäen ja virheistä oppien.

Pelin upea musiikkisovitus rakentaa tunnelmaa kautta seikkailun. Persialais-amerikkalaisen musiikkituottaja ja esittäjä ASADIn säveltämä musiikki onkin yhdistelmä eeppistä ja modernia tulkintaa persialaisista kansantarinoista. Lopputuloksena on kiehtova ja persoonallinen pelisävellysten kattaus, joka sävyttää pelin tapahtumia kauniilla ja monisyisellä tavalla. Musiikki onkin tärkeässä osassa tapahtumien kulkua ja rytmittää prinssin seikkailuja sykähdyttävällä tavalla.

Pelin ääniraita tulee saataville 31. toukokuuta Ubisoft Music -palvelussa sekä kaikilla yleisillä suoratoistoalustoilla. Pelisävellyksen voi jo tilata ennakkoon osoitteessa https://ubisoftmusic.ffm.to/therogueprinceofpersia-ost.

The Rogue Prince of Persia -toimintapeli on nyt saatavilla Steam- ja GeForce Now -pelipalveluista early access -versiona. Pelin virallinen julkaisu ilmoitetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja: The Rogue Prince of Persia | Now on Steam Early Access

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa