Trollitkaan eivät saa sydämellistä Icecreamsnowstormia lopettamaan striimaajaharrastustaan – ”Moderaattorini ovat kultaakin arvokkaampia.” | Striimaaja 01/2023

Saanen esitellä teille aivan upean naisen, jonka löytää Twitchistä nimeltä Icecreamsnowstorm! Hän aloittaa kertomalla teille lyhyesti, kuka on.

– Olen Anne, 42v. Striimannut n. 3-vuotta ja työskentelen asiakasneuvojana.

Koko haastattelu nähtävillä tästä

Milloin kiinnostuit pelaamisesta tai aloit pelaamaan?

– Olen pelannut oikeastaan koko elämän kaikenlaisia pelejä. Tykkään haasteista ja hankalistakin peleistä, mutta ensimmäinen kosketus peliin, joka ei ollut varsinainen videopeli, oli vanhempieni yrityksessä vuonna -86, kun olin 6v. Kyseessä oli Applen työkone, jossa oli ohjelma, jolla opetettiin käyttämään näppäimistöä. Näyttö oli musta, jossa oli vain vihreitä pikseleitä. Tässä pelissä oli jänis, jota kuljetettiin labyrintissä ja metsästettiin porkkanoita.

Anne kertoi tämän hetkisen suosikkipelinsä olevan Beat Saber ja olikin ostanut joululahjaksi itselleen VR-lasit, jotta pääsisi peliä pelaamaan. Hän pitää pelissä erityisesti siitä, että siinä yhdistyy musikaalisuus, liikunnallisuus, koordinaatiokyky ja hyvä musiikki.

Omalta taustaltaan Anne on entinen urheilija, ratsastanut paljon, laulanut sekä soittanut erilaisia instrumentteja musiikkiopistossa ja ollessaan lapsi. Myös tanssiminen on osa Annen taustaa. Beat Saberissa siis yhdistyy hänen omat osaamisalueensa.

Tällä hetkellä Anne pelaa mm. Call of Duty: Warzone 2.0, joka on tietokonepeleistä hänen tämän hetkinen suosikki.

Kuinka usein striimaat?

– Pyrkimykseni on striimata vähintään 4-5 kertaa viikossa. Mä striimaan aina silloin, kun mulla on aikaa ja hyvä fiilis. Mulle on tärkeää, että pystyn välittämään hyvää fiilistä mun katsojille. Striimaamiseni ei ole aikataulutettua, koska koen sen tekevän striimaamisesta liian pakonomaista, enkä silloin voi olla varma, mikä fiilis mulla on. Mun yleisö on mulle tosi tärkeä ja siksi tahdon olla striimissäni parhaimmillani.

Mistä kaikki alkoi?

Annen striimaaminen alkoi ihan vaan Discordissa kavereitten kanssa pelejä pelaten ja samalla yhdessä striimaillen yhteisellä kanavalla. Annen pelikaverit ja muut lähipiirissä yllyttivät Annea kokeilemaan striimaamista ja arasta luonteesta huolimatta hän päätti lähteä kokeilemaan. Alkuun striimiä tietysti seurasivat kaverit, tuttavat ja sukulaiset vaihdellen, mutta sitten homma levisikin käsiin ja porukkaa alkoi ilmaantua enemmänkin. Myös ensimmäisen puoli vuotta striimaajaurallaan Anne sanoi pulssin olleen 200 joka kerta, kun striimin avasi, koska jännitys oli niin valtava.

Nykyään Anne nauttii striimaamisesta ja se on hänelle hauskaa ajavanvietettä. Anne toivoisi striimaamisesta itselleen jopa ammattia. Toki työt ja myös striimaamisen taustatyö vie todella paljon aikaa, mutta joka tapauksessa Anne ei kadu päivääkään striimaamisen aloittamista.

Millainen striimaaja olet?

Kun Annea haastattelin, mulle tuli vahvasti yksi sana mieleen, joka kuvailee Annea striimaajana ja persoonana: Aito.

Anne kertoikin, kuinka hän striimeissään on vain oma itsensä ja antaa tunteiden tulla ja näkyä. Joskus on herkkiä hetkiä, jolloin katsojallekin tulee tippa linssiin ja toisinaan Anne raivoaa tavalla, joka saa katsojan nauramaan. Annelle on myös tärkeää kommunikoida katsojiensa kanssa ja kuten haastattelusta tulikin useaan otteeseen huomattua, on katsojat Annelle tärkeitä ja hän tekee striimiään suurella sydämellä juuri katsojilleen, jotka ovat hänelle, kuin oma erityinen perheensä.

Mitä koet striimaamisen vaativan sulta?

Ensinnäkin striimiin valmistautuminen vaatii paljon, kun on meikit, hiukset ja vaatteet, joiden oltava kunnossa. On mietittävä, milloin ja miten syö, jotta saa pidettyä mahdollisimman pitkiä lähetyksiä. Spesiaalilähetykset voivat vaatia enemmänkin etukäteisvalmisteluita. Esimerkkinä Halloween-lähetystä Anne valmisteli jopa kaksi viikkoa.

Esivalmisteluihin kuuluu myös bottien valmistelut, koska Anne tahtoo laittaa katsojilleen jotain uutta säännöllisesti, jotta striimi pysyisi koko ajan mahdollisimman mielekkäänä. Lähetysten ulkonäön muokkaaminen on myös yksi asioista, joista Anne totta kai tahtoo pitää huolen.

On myös hyvä olla valmis kohtaamaan trolleja ja muita, jotka koittavat sabotoida striimiä jollain tapaa. Sellaiset tilanteet ovat väistämättömiä varsinkin silloin, jos striimi kasvaa kaveripiiristä suuremmaksi.

Striimaamisen haasteita

Anne striimaa kaksikielisenä, eli osittain suomeksi ja osittain englanniksi. Ja koska hänen striiminsä ovat monesti interaktiivisia ja katsojat pääsevät osallistumaan pelaamiseen, luo se tietynlaisia haasteita, kun katsojia on ympäri maailman.

Anne aloitti striimaajauran alussa striimaamaan Marbles On Streamia ja siinä on tullut huomattua omanlaisia haasteita, kun osa katsojista puhuu suomea ja osa englantia. Annella tosiaan on katsojia mm. Australiasta, Kanadasta, Saksasta, Ranskasta, Virosta ja USA:sta Suomen lisäksi.

Striimaaminen kasikielisenä osaa siis olla haastavaa, kun chattiin tulee kommentteja niin suomeksi kuin englanniksikin, jolloin kieli vaihtuu täysin lennosta. Tällöin tulee helposti sellaisia hetkiä, kun suomi ja englanti menee sekaisin, termit unohtuu jne.

Joskus jopa käynyt niin, jos on useampi englanninkielinen striimi ollut putkeen, on jokin suomenkielinen sana unohtunut täysin.

Kuitenkin Anne kokee, vaikka kaksikielinen striimaaminen onkin haastavaa, on hän aina tullut pääasiallisesti ymmärretyksi ja se riittää.

Mitä sun striimit tarjoaa katsojille?

Jos katsoo striimejä hyvän pelaamisen toivossa, niin Anne sanoo suoraan, ettei sellaista hänen striimissään näy. Anne keskittyy nimenomaan katsojien viihtyvyyteen ja siihen, että pääsee kommunikoimaan muiden ihmisten kanssa. Anne usein jopa kysyy katsojiltaan, mitä he tahtoisivat pelata hänen kanssaan tai, mitä tahtoisivat katsoa hänen pelaavan.

Mitä sanoisit sellaiselle, joka miettii striimaamisen aloittamista?

Kokeile! Ihan vaikka kaveriporukalla, jos yksin on liian jännittävää. Ja erityisesti: ole oma itsesi. Muista myös mainostaa, mitä teet, koska kuka sun striimaamisesta tietää mitään, jos et sä siitä muille kerro? On myös tärkeää muistaa, että striimatessa on käyttäydyttävä sääntöjen mukaan ja on hyvä mm. Twitchissä striimausta aloittaessa käydä ToS läpi.

On hyvä myös varmistaa, että laitteisto striimaamista ajatellen on kunnossa. Harva jaksaa seurata striimiä, jossa homma pätkii tai video on huonolaatuinen.

Jos mietit, millainen on hyvä pelitietokone, kannattaa käydä vilkaisemassa esimerkiksi 5 vinkkiä pelitietokoneen hankintaan.

Suuri kiitos Icecreamsnowstormille ihanasta haastattelusta!

Ja jos sinä, hyvä lukija innostuit Annen tarinasta, niin käy kurkistamassa hänen striimiään ja ota hänen IG-tilinsä seurantaan.

Muista käydä tilaamassa YouTube-kanavamme, niin pääset seuraamaan lisää vastaavanlaisia haastatteluita ja muuta videomateriaalia, mitä kanavalle tulee ilmestymään.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa