Mitkä ovat suurimmat Esports-tittelit?

E-urheilun nousu on ollut merkittävää viime vuosikymmenen aikana. Siitä, mitä useimmat ihmiset kutsuisivat nörttimäiseksi, on tullut monen miljardin dollarin teollisuus, jonka urheilijat kilpailevat miljoonista dollareista. Vaikka pienempiä turnauksia on varmasti olemassa, joidenkin tapahtumien mittakaava voi olla suurempi kuin mitä useimmat ihmiset aluksi odottaisivat.

Tunnetuimmat pelit

Vaikka turnauksia järjestetään melkein mihin tahansa peliin, on olemassa useita suuria pelejä, jotka ovat e-urheilun kuninkaita. Tämän päivän suosituimmat pelit ovat yleensä FPS-pelejä, MOBA-pelejä ja Battle Royale -pelejä. Tunnetuimpia pelejä näissä kategorioissa ovat Counter Strike 2, League of Legends ja Fortnite.

Vedonlyönti on myös kasvanut merkittäväksi osaksi e-urheilua, tarjoten faneille mahdollisuuden seurata pelejä toisella tavalla. Nämä pelit ovat vain muutamia mainitakseni, jotka ovat keränneet valtavasti kannatusta viime aikoina ja keränneet valtavan pelaajakannan, joka jauhaa jatkuvasti meidän kaikkien rakastamia ja vaalimia pelejä.

Halutuimmat tittelit eri pelityypeissä

Kun verrataan eri pelejä keskenään, on huomattavasti helpompaa jakaa ne omiin pelikategorioihinsa, sillä silloin on helpompi keskustella useista eri peleistä saman pelikategorian sisällä. Alla on lueteltu tunnetuimpien pelityyppien tunnetuimmat nimikkeet, joten jatka vierittämistä ja ota selvää!

FPS pelit

FPS-luokan suosituin esports-peli on helposti tunnistettavissa ja kulttiklassikko, mikä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: kyseessä on Counter Strike 2. Counter Strike kokonaisuutena on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, ja sitä on pidetty yhtenä esports-maailman pioneereista.

Vaikka jotkut ihmiset järkyttyivät CS2:n julkistamisesta, koska CS:GO oli jo erittäin suosittu, peli on silti jatkanut kasvuaan ja on helposti suosituin FPS-esportti.

On olemassa useita suuria turnauksia, mutta yksi niistä on suosituin ja halutuin, ja se on Major-turnaus. Major-turnauksen järjestää pelin luoja Valve, ja se järjestetään kahdesti vuodessa. Vaikka Major-turnauksen palkintopotit ovat yleensä samankokoisia kuin joidenkin muiden suurten turnausten, Major-turnauksella on aina ollut erityinen paikka sekä pelaajien että katsojien sydämissä.

MOBA-pelit

MOBA-peleissä asiat ovat hieman hankalampia, sillä on olemassa kaksi pääpeliä, joihin useimmat ihmiset ajautuvat. Ensimmäinen on League of Legends ja toinen Dota 2.

Vaikka Dota 2:lla on seitsemän Esports-historian kymmenestä korkeimmasta palkintopotista, League of Legends tunnetaan näistä kahdesta suuremmasta pelistä, ja siksi MOBA:n arvostetuin titteli on Worlds-turnauksen voittaja.

CS2:n tapaan Worlds-turnausta isännöi League of Legendsin kehittäjä, joka tässä tapauksessa on Riot Games. Worlds järjestetään kerran vuodessa edellisen kilpailukauden päätteeksi, ja se on League of Legends Esportsin huipennus.

Worlds on myös kaikkien eri pelityyppien katsotuin esports-tapahtuma, ja vuonna 2023 se keräsi vaikuttavia 6,3 miljoonaa katsojaa. Tämä jo itsessään vahvistaa League of Legendsin esportsin kuninkaaksi katsojalukujen osalta, mutta heidän pelaajakantansa on myös maailman suurin, mikä kaksinkertaistaa esportsin kuninkaiden tittelin.

esports-pelit

Battle Royale-pelit

Battle Royale -genre pääsi kunnolla vauhtiin, kun H1Z1:stä tuli suosittu, mutta sen jälkeen olemme nähneet eri pelien yrittävän kopioida ja parantaa H1Z1:n alkuperäistä menestystä. Tärkeimmät pelit, joita nyt pelataan, ovat PUBG ja Fortnite, joista Fortnite on näistä kahdesta suositumpi.

Fortniten MM-kisat vuonna 2019 ovat helposti mieleenpainuvin nimike Battle Royale -yhteisössä. Turnausta isännöivät Fortniten luojat, Epic Games, ja siinä oli vaikuttava 30 miljoonan dollarin palkintopotti eri pelityypeissä. Vaikka tätä turnausta ei ole sen jälkeen järjestetty vuosittain, se on edelleen kiistaton mestari, kun on kyse Battle Royale -luokan suurimmasta ja suosituimmasta nimikkeestä.

Mestareiden sali

Vaikka on varmasti useita muitakin turnauksia, jotka olisi voitu mainita, koska ne ovat arvostettuja, edellä mainitut kolme turnausta ovat edelleen kiistaton kuninkaiden kolmikko, kun on kyse esports-tittelistä. Mutta kuka tietää, ehkä joku toinen turnaus hiipii näyttämölle ja nappaa yhden näistä paikoista lähitulevaisuudessa.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa