Pelitalo Fingersoft

Fingersoftin historia ja alkuvaiheet

Fingersoft on suomalainen peliyhtiö, joka on erityisen tunnettu suosituista mobiilipeleistään, kuten Hill Climb Racing. Yhtiö perustettiin vuonna 2012, ja se on sen jälkeen noussut yhdeksi menestyksekkäimmistä peliyhtiöistä Suomessa, jopa maailmanlaajuisesti. Fingersoftin tarina on yksi teknologia-alan menestystarinoista, joka on saanut alkunsa pohjoisessa Suomessa, Oulussa.

Aluksi Fingersoft keskittyi kehittämään erilaisia sovelluksia ja pienempiä pelejä. Hill Climb Racingin menestys vuonna 2012 muutti kuitenkin kaiken ja toi yritykselle laajaa huomiota sekä merkittävää taloudellista menestystä. Tämä antoi Fingersoftille mahdollisuuden kasvattaa tiimiään ja investoida uusiin projekteihin.

Pelit ja tuotteet

Fingersoftin pääfokus on mobiilipeleissä, ja yhtiö on julkaissut useita hittejä Hill Climb Racingin jälkeen. Hill Climb Racing 2 on yksi näistä jatko-osista, ja se on saanut myös paljon huomiota sekä arvostusta pelaajilta ja kriitikoilta. Pelit ovat saavuttaneet satoja miljoonia latauksia ympäri maailman, mikä on osoitus yhtiön kyvystä luoda kiinnostavia ja viihdyttäviä pelejä.

Yritys ei kuitenkaan keskity ainoastaan peleihin. Fingersoft on myös aktiivisesti kehittänyt muita mobiilisovelluksia ja työkaluja. Nämä vaihtelevat erilaisista kuvaeditorisovelluksista aina liiketoimintasovelluksiin, mutta pelit ovat edelleen yrityksen pääasiallinen tulonlähde.

Menestystekijät

Mikä tekee Fingersoftista menestyneen yrityksen? Yksi selkeä tekijä on sen kyky ymmärtää mobiilipelien markkina ja käyttäjäkunta. Yritys on hyvin tietoinen siitä, että mobiilipelit ovat usein ”pick-up-and-play” -tyyppisiä pelejä, joita voi pelata lyhyissä jaksoissa.

Toinen menestystekijä on yrityskulttuuri. Fingersoft kannustaa luovuutta ja kokeilunhalua, mikä näkyy pelien laadussa ja innovatiivisuudessa. Tämä asenne on houkutellut lahjakkaita kehittäjiä yritykseen ja auttanut luomaan pelejä, jotka erottuvat massasta.

Taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät

Fingersoftin taloudellinen menestys on ollut huomattavaa, erityisesti Hill Climb Racing -sarjan ansiosta. Pelit tuottavat tuloja sekä mainoksista että sisäisistä ostoksista, ja nämä tulot ovat mahdollistaneet yrityksen kasvun ja laajentumisen.

Yhtiöllä on suunnitelmia jatkaa pelikehitystä ja tuoda markkinoille uusia tuotteita. Fingersoft on myös avoin yhteistyölle muiden toimijoiden kanssa, mikä voi avata uusia mahdollisuuksia ja markkinoita tulevaisuudessa.

Tietoja työpaikkana

Fingersoftin pääkonttori sijaitsee Oulussa, mutta yrityksellä on myös muita toimipisteitä. Työntekijöitä on useita kymmeniä, ja yritys on tunnettu rennosta ja luovaa ajattelua arvostavasta yrityskulttuuristaan.

Rekrytoinnissa painotetaan teknistä osaamista, mutta myös tiimityöskentelytaitoja ja intohimoa pelialaa kohtaan arvostetaan. Monet työntekijät ovat itse peliharrastajia, mikä luo työyhteisöön positiivista ja intohimoista ilmapiiriä.

Avainlukuja ja saavutuksia

  • Perustettu: 2012
  • Pääkonttori: Oulu, Suomi
  • Työntekijöitä: Useita kymmeniä
  • Tunnetuimmat pelit: Hill Climb Racing, Hill Climb Racing 2
  • Latauksia: Satoja miljoonia ympäri maailmaa

Miten Fingersoft eroaa muista pelitaloista?

Fingersoftin ainutlaatuinen vahvuus on sen kyky luoda pelejä, jotka ovat sekä viihdyttäviä että teknisesti korkealaatuisia. Yritys ymmärtää mobiilipelien erityisluonteen ja on kyennyt räätälöimään tuotteensa tämän ymmärryksen pohjalta.

Lisäksi Fingersoft on säilyttänyt itsenäisyytensä ja joustavuutensa, mikä antaa sille vapauden kokeilla rohkeasti uusia ideoita. Monet muut peliyhtiöt ovat osa suurempia korporaatioita, mikä saattaa rajoittaa niiden kykyä ottaa riskejä ja innovoida.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa