Aliens: Dark Descent

Aliens-elokuvasarjan pelisovituksia, jotka onnistuvat vangitsemaan alkuperäisten elokuvien ainutlaatuisen tunnelman, on harvassa. Lähimmäksi tulee survival-horror-peli Alien: Isolation, joka keskittyy enemmän kauhuun kuin toimintaan. Pelissä yksittäinen Xenomorph on pelottava olento, joka vaatii sitä pelkoa ja kunnioitusta, jota monet muut sovitukset eivät ole pystyneet antamaan. Vaikka Aliens: Dark Descent -pelissä on paljon enemmän Xenomorpheja, se onnistuu suurimmaksi osaksi siksi, että se välittää saman pelon tunteen, joka syntyy näitä olentoja kohdatessa. Tämä tekee helpommaksi antaa anteeksi pelin järjestelmien puutteet.

Tarina ja paikat

Aliens: Dark Descent sijoittuu pääasiassa planeetta Letheen, kun tuttu Xenomorph-purkaus tapahtuu Weyland-Yutani-avaruusasemalla ja koko alue lukitaan vaaralliseksi. Selviytyneiden etsiessä pakotietä samalla kun tutkivat purkauksen syitä, pelaaja matkustaa moniin planeetan kohteisiin etsien vihjeitä, keräten tarvikkeita ja taistellen tiensä eteenpäin. Vaikka Aliens: Dark Descentillä on aluksi lupaavia tarinavivahteita, se lopulta tiivistyy perinteiseen kertomukseen, joka ei lunasta alkuperäisiä lupauksiaan.

Hahmot ja dialogi

Tarina kerrotaan lähinnä pelin kahden päähenkilön, selviytyneen asema-administraattorin ja kovaksikeitetyn avaruusmerijalkaväen, välisen dialogin kautta. Heidän kemiansa on heikko, ja heidän suhteensa heittelee ääripäästä toiseen nopeasti, mikä tekee vaikeaksi samastua heidän tilanteeseensa tai henkilökohtaisiin motiiveihinsa. Sivuhahmot jäävät usein varjoon, joten on helppo alkaa laiminlyömään koko tarinaa pelin mielenkiintoisempien osien vuoksi.

Pelimekaniikat ja genret

Aliens: Dark Descent on sekoitus useita genrejä, mikä tekee siitä vaikeasti luokiteltavan. Sen yläkulmanäkymä ja suojamekaniikat muistuttavat pelejä kuten XCOM, mutta sen reaaliaikainen toiminta lainaa paljon perinteisistä toimintaroolipeleistä kuten Diablo. Jokaisella tehtävällä koostat neljän hengen avaruusmerijalkaväkijoukkueen ja ohjaat yksikköä yhtenä kokonaisuutena. Yksittäisiä sotilaita ei voi liikuttaa itsenäisesti, ja he palautuvat muodostelmaan vain, jos heidät ohjeistaa avaamaan laatikon tai keräämään keräilyesineen.

Kauhun atmosfääri

Tämä itsenäisen liikkeen rajoitus mahdollistaa Aliens: Dark Descentin kauhutunnelman toimivuuden, koska se pitää huomiosi keskittyneenä yhteen pisteeseen koko ajan. Vaikka näkökenttäsi on laaja, näet vain rajoitetun säteen ympärilläsi, mikä säilyttää jännityksen, kun tutkit ahtaita käytäviä tai mutkittelevia tunneleita. Viholliset jahtaa sinua näissä ympäristöissä, ja liiketunnistimesi ”ping”-ääni antaa vihjeen siitä, kuinka lähellä he saattavat olla. Jo muutama Xenomorph voi hajottaa joukkueesi, mikä lisää jännitystä joka kerta kun kohtaat heidät.

Pienet mekaniikat ja jännityksen ylläpito

Stressi on vain yksi pieni osa joukkuettasi, jonka hallinnasta sinun täytyy huolehtia, mutta se on hyvä esimerkki lukuisista pienistä mekaniikoista, jotka kaikki yhdessä korostavat jännitystä taistelujen välillä. Kuten elokuvissa, Xenomorphit ruiskuttavat vaarallista happiverta haavoittuessaan, joten avaruusmerijalkaväelläsi on mahdollisuus ottaa vahinkoa, jos he tappavat yhden liian läheltä. Tämä tekee liikkumisesta taistelun aikana äärimmäisen tärkeää.

Yhteenveto

On pettymys, että Aliens: Dark Descent saa niin monta asiaa oikein mutta kompastuu kriittisimmissä osa-alueissa, jotka ovat tarkoitettu pitämään pelaajan kiinnostus yllä. Sen tarkkaan suunniteltu ympäristö ja pienet mekaniikat, jotka korostavat Xenomorphien pelottavuutta, lisäävät sopivan jännityskerroksen sekä tutkimiseen että taisteluun. Pelissä on paljon hyvää, ja se saattaa riittää innostamaan sinut pelaamaan sen loppuun, mutta se sisältää myös tarpeeksi heikkouksia, jotka saattavat kokonaan karkottaa sinut.

Aiheeseen liittyvä listaus

  • Pelottavuus: Peli onnistuu luomaan Xenomorpheista pelottavia vihollisia.
  • Mekaniikat: Pienet pelimekaniikat lisäävät jännitystä ja pitävät pelaajan varpaillaan.
  • Tarina: Peli ei täysin lunasta alkuperäisiä tarinalupauksiaan.
  • Hahmot: Päähenkilöiden välinen kemia ei ole vakuuttavaa.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa