Call Of Duty: Modern Warfare 2 Campaign

Tarina jatkuu kolme vuotta myöhemmin

Call of Duty: Modern Warfare 2:n tarina jatkuu kolme vuotta sen jälkeen, kun vuoden 2019 uusittu Modern Warfare päättyi. Kapteeni Pricen ikoninen Task Force 141 -joukko on nyt täysin koottu, ja jälleen kerran maailmanlaajuinen terroriuhka on noussut esiin. Uudet pelimekaniikat, enemmän joustavuutta tehtävien suorittamisessa ja monia viittauksia alkuperäiseen sarjaan tekevät Modern Warfare 2:n kampanjasta tyydyttävän, vaikka vaikeusastetta onkin nostettu.

Tutut ja uudet kasvot

Uudistettu Task Force 141 sisältää Pricen lisäksi tutut hahmot kuten Simon ”Ghost” Riley, Kyle ”Gaz” Garrick ja John ”Soap” MacTavish. Modern Warfare 2 tuo kuitenkin mukaan uuden liittolaisen, Meksikon erikoisjoukkojen eversti Alejandro Vargasin. Vaikka tarina on erilainen kuin vuoden 2009 Modern Warfare 2:ssa, se tuo takaisin alkuperäisen kampanjan kenraali Shepherdin. Myös Modern Warfare 2019:n Kate Laswell ja PMC-ryhmä nimeltä Shadow Company tekevät paluun.

Tehtävästä toiseen ympäri maailmaa

Pelissä Task Force 141 -joukon jäsenenä olet koetuksella, kun Yhdysvaltojen ilmaisku tappaa Al-Qatalan johtajan kenraali Ghorbranin. Hänen seuraajansa, Hassan Zyani, vannoo kostoa ja liittoutuu kansainvälisen huumekartellin kanssa kuljettaakseen varastettuja Yhdysvaltojen ballistisia ohjuksia. Hassan aikoo laukaista ohjukset Yhdysvaltoja vastaan, ja Task Force 141:n tehtävä on estää tämä. Kampanja on maailmanlaajuinen seikkailu, joka vie sinut taistelemaan paikkoihin kuten Amsterdamiin, Meksikoon, Chicagoon ja jopa kuvitteellisen Al Mazrahin alueille, joka on Warzone 2.0:n kartan asetus. Tämä tarjoaa virkistävää vaihtelua maisemissa tehtävästä toiseen, sisältäen yöllisiä hiiviskelyoperaatioita, aavikkotaisteluita, vankilapakoa ja jopa öljynporauslautalla tapahtuvan kohtauksen, joka tuo mieleen alkuperäisen Modern Warfare 2:n The Only Easy Day…Was Yesterday -tehtävän.

Valinnaiset dialogit

Modern Warfare 2 tarjoaa hieman enemmän persoonallisuutta pelattaville ja rinnallasi taisteleville hahmoille kuin aiemmissa peleissä, sillä nyt voit valita dialogivaihtoehtoja ja puhua joukkuetovereillesi. Tehtävässä nimeltä Recon By Fire saat keskustella Gazin kanssa ja valita, haluatko jutella Kate Laswellin kanssa, mikä auttaa tekemään hahmoista inhimillisempiä. Tämä on täysin vapaaehtoista, mutta lisäkerros dialogia on mukava lisä. Erityisesti arvostin keskusteluja taistelujen välillä, jotka antavat enemmän syvyyttä sivuhahmoille.

Jatkuvuus ja uudet liittolaiset

Farah, hahmo joka esiteltiin Modern Warfare 2019:ssa, tekee paluun Violence and Timing -tehtävässä, mutta on hieman pettymys, ettei hänellä ole suurempaa roolia kampanjassa. Alejandro sen sijaan tuntuu hyvältä lisäykseltä kapteeni Pricen kasvavaan liittolaisjoukkoon. Hänet pestataan Task Force 141:n oppaaksi Meksikoon, ja pian käy ilmi, että hän on valmis riskeeraamaan kaiken suojellakseen kuvitteellista Las Almasin kaupunkiaan kartellin korruptiolta. Kirjoittajat tekevät hyvää työtä näyttäessään Alejandron tunteet kohtauksissa, joissa hän kuulustelee entistä liittolaistaan, josta on tullut vihollinen.

Pelikokemus PlayStation 5:llä

PlayStation 5:llä grafiikka oli terävää ja kaikki toimi sujuvasti. Henkilökohtainen kokemuksesi voi vaihdella alustasta riippuen, mutta en kohdannut kaatuilua, merkittäviä bugeja tai suorituskykyongelmia. Ainoa outo kohtaaminen oli Recon By Fire -tehtävässä rakennusta puhdistettaessa, kun viimeisten vihollisten löytäminen kesti hetken, koska kaikki sotilaat olivat jumissa huoneen koristeena toimivissa laatikoissa.

Yhteenveto ja pelin menestys

Call of Duty: Modern Warfare 2019:n menestys asetti suuret odotukset jatko-osalle, mutta kokonaisuutena Modern Warfare 2 on vahva seuraaja. Alkuperäisen pelisarjan nostalgia on tasapainotettu hyvin uuden ja mukaansatempaavan tarinan kanssa. Yllätyin siitä, kuinka paljon nautin lisätyistä avoimen maailman elementeistä ja uusista liikkuvuusmekaniikoista, ja nämä antavat toivoa, että nämä vapauden elementit saattavat tulla pelisarjan vakio-osiin tulevaisuudessa.

Lisähuomioita aiheeseen liittyen:

  • Yölliset hiiviskelyoperaatiot tarjoavat hienoa vaihtelua pelin tempoon.
  • Dialogivaihtoehdot lisäävät syvyyttä hahmoihin ja tarinaan.
  • Uudet liittolaiset, kuten Alejandro, tuovat lisää monimuotoisuutta Task Force 141:n kokoonpanoon.

Task Force 141: Historia ja hahmot Call of Duty -pelisarjassa

Task Force 141 on yksi Call of Duty -pelisarjan ikimuistoisimmista sotilasyksiköistä. Se on erikoisjoukko, joka koostuu useista eri maiden sotilaista ja jonka tehtävänä on suorittaa korkean riskin operaatioita ympäri maailmaa. Yksikkö tuli ensimmäisen kerran tutuksi Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelissä, ja se on sen jälkeen esiintynyt useissa sarjan peleissä. Yksikön perustamiseen vaikutti kapteeni John Price, yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista.

Hahmojen kehitys ja tunnetut jäsenet

Task Force 141:ssa on useita keskeisiä hahmoja, jotka ovat saaneet fanien keskuudessa kulttimaineen. Kapteeni Price on yksikön johtohahmo, ja hänen rinnallaan taistelevat muun muassa Simon ”Ghost” Riley, John ”Soap” MacTavish ja Kyle ”Gaz” Garrick. Hahmojen kehityksessä nähdään selkeitä muutoksia pelisarjan edetessä, kuten Soapiin, joka ensin esitellään uutena tulokkaana ja myöhemmin nousee yhdeksi yksikön johtajista.

Operaatiot ja tehtävät

Task Force 141 on tunnettu monista vaarallisista ja korkean profiilin operaatioistaan. Näihin kuuluvat esimerkiksi terroristijohtajien kaappaamiset, pelastusoperaatiot ja monimutkaiset sabotaasitehtävät. Monet näistä operaatioista tapahtuvat kuvitteellisissa paikoissa, mutta ne ovat saaneet inspiraationsa todellisista sotilaallisista konflikteista ja operaatioista.

Pelisarjan vaikutus ja Task Force 141

Task Force 141 on ollut niin suosittu, että se on vaikuttanut suuresti siihen, miten erikoisjoukkoja ja sotilasoperaatioita kuvataan videopeleissä. Yksikön seikkailut ovat antaneet mahdollisuuden syvällisiin kerronnallisiin elementteihin, kuten petoksiin, lojaaliuksiin ja moraalisiin dilemmoihin, jotka ovat rikastuttaneet pelisarjan tarinaa.

Yksikön monimuotoisuus ja yhteistyö

Task Force 141:ssä on mielenkiintoista se, että se koostuu monista eri kansallisuuksista tulevista sotilaista. Tämä on tuonut lisää syvyyttä ja monimuotoisuutta yksikön hahmoihin ja tehtäviin. Kansainvälinen koostumus mahdollistaa operaatiot ympäri maailmaa ja tekee yhteistyöstä Naton ja muiden organisaatioiden kanssa helpompaa.

Kritiikki ja vastaanotto

Vaikka Task Force 141 on saanut paljon kiitosta ja se on nostettu yhdeksi pelisarjan ikonisimmista elementeistä, se on saanut myös osakseen kritiikkiä. Erityisesti sen kuvaus ja lähestymistapa monimutkaisiin kansainvälisiin konflikteihin on herättänyt keskustelua. Jotkut kriitikot pitävät sen toimintaa yksinkertaistettuna tai romantisoituna kuvauksena erikoisjoukkojen operaatioista.

Task Force 141 tulevaisuudessa

Task Force 141:n tarina on edelleen avoinna, ja yksikkö saattaa hyvinkin palata tulevissa Call of Duty -peleissä. Sen monipuolinen hahmokaarti ja jännittävät tehtävät ovat elementtejä, jotka antavat runsaasti mahdollisuuksia uusille tarinoille ja seikkailuille pelisarjan tulevaisuudessa.

Keskeiset elementit Task Force 141:ssa:

  • Monikansallinen koostumus ja eri maiden erikoisjoukkojen yhdistäminen
  • Korkean riskin ja korkean profiilin operaatiot
  • Ikoniset hahmot, kuten kapteeni Price, Ghost, Soap ja Gaz
  • Kuvitteelliset mutta todenmukaiset tehtäväpaikat ja operaatiot
  • Dialogivaihtoehdot lisäävät syvyyttä hahmoihin ja tarinaan.
  • Uudet liittolaiset, kuten Alejandro, tuovat lisää monimuotoisuutta Task Force 141:n kokoonpanoon.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”Call Of Duty: Modern Warfare 2 Campaign”

Vastaa