FIFA 23

Loppu eräälle aikakaudelle: FIFA 23 ja EA Sportsin uusi suunta

FIFA 23 merkitsee loppua pitkäaikaiselle pelisarjalle. Lähes 30 vuotta kestäneen yhteistyön jälkeen, joka alkoi pelaajien kuten David Plattin ollessa pelin kannessa, EA Sports on eronnut jalkapallon hallitsevan elimen kanssa lisenssiriidan vuoksi. Tulevat pelit sarjassa tulevat luopumaan FIFA-nimestä ja ottamaan käyttöön uuden EA Sports FC -nimen. Vaikka pelissä ei olekaan suuria muutoksia, on se silti EA:n viimeisin jalkapallosimulaattori, joka kantaa tuttua nimeä.

Vaikka FIFA 23 on viimeinen peli, joka kantaa FIFA-nimeä, pelissä on silti muutamia uusia lisäyksiä eri pelitiloissa. Erityisesti Ultimate Team on kokenut merkittävimpiä muutoksia vuosiin, mutta suurimmaksi osaksi peli on pieniä iterointeja täynnä.

HyperMotion2: Askel kohti realistisempaa pelikokemusta

Pelin realistisuus on viety uudelle tasolle HyperMotion2-teknologian avulla. Tämä innovatiivinen teknologia esiteltiin ensimmäisen kerran viime vuoden pelissä, ja se mahdollisti kehittäjille kaikkien 22 pelaajan liikkeiden tallentamisen reaalimaailman ottelussa. Teknologian avulla pelaajat liikkuvat kentällä, törmäilevät toisiinsa ja potkivat palloa entistä sujuvammin ja realistisemmin.

HyperMotion2:n vaikutus pelattavuuteen on huomattava, erityisesti pelin yleisen tahdin suhteen. Peli on huomattavasti hitaampi kuin edeltäjänsä, mutta nopeajalkaiset pelaajat voivat silti olla tuhoisia lyhyissä pyrähdyksissä.

Pelin tempo ja taktiikat

Pelin tempo on hidastunut, mutta se ei ole huono asia. Maalit syntyvät useimmiten laajojen syöttökombinaatioiden kautta. Puolustajat ovat myös älykkäämpiä sijoittumisessaan, ja onnistuneet taklaukset johtavat usein pallonhallinnan saamiseen. Liukutaklaukset tuntuvat viimein jälleen käyttökelpoisilta, ja voimakkaammat pelaajat voivat käyttää voimaansa tehokkaasti.

Uudet lisäykset ja naisjalkapallon nousu

Muita uusia lisäyksiä ovat esimerkiksi voimakkaat laukaukset ja naisten jalkapallon entistä suurempi rooli. Voimakkaat laukaukset tuovat uuden, riskialttiin elementin peliin. Naisten jalkapallo on saanut lisää huomiota, ja nyt pelissä on mahdollista pelata seurajoukkueilla kuten Chelsea ja Lyon.

Hetket: Uusi tapa ansaita palkintoja

”Hetket” ovat pieniä haasteita, jotka tarjoavat mahdollisuuden ansaita palkintoja ilman rahallista panostusta. Ne toimivat myös hyvänä oppimisvälineenä uusille pelaajille, vaikka niiden välissä palataankin valikkoon, mikä on pieni ärsytys.

Yhteenveto ja tulevaisuuden näkymät

FIFA 23 on sopiva päätös eräälle aikakaudelle, mutta se on myös peli, joka on yhtä paljon ahneudesta kuin upeista maaleista. Vaikka FIFA-aikakausi on tulossa päätökseensä, EA Sports FC:n odotetaan jatkavan samalla linjalla: tarjoamalla fantastista jalkapalloa, joka on kuitenkin täynnä rahastusta.

Lista uusista ominaisuuksista FIFA 23:ssa

  • HyperMotion2-teknologia
  • Voimakkaat laukaukset
  • Naisten seurajoukkueet
  • Hetket-haasteet
  • Ultimate Team -uudistukset
  • Parannettu puolustus ja syöttömekaniikat

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa