Gotham Knights

Batman on kuollut: Gotham Knightsin lähtökohta

Batman on kuollut. Näin harvinaisen lyhyesti aloittaen peli Gotham Knights saa pelaajan heti kiinnostumaan. Miltä Gotham näyttää ilman omaa Pimeää Ritariaan? Mitä Batmanin viholliset, jotka monissa tapauksissa ovat olemassa vain Batmanin vuoksi, tekevät hänen kuolemansa jälkeen? Tärkeimpänä, miten Batmanin kuolema vaikuttaa Robinin, Batgirlin, Nightwingin ja Red Hoodin eli niin kutsuttuun Bat-perheeseen? Heidän johtajansa yllättävä poismeno jättää valtavan aukon Gotham Cityn sydämeen, ja Gotham Knights kertoo tarinan näiden apureiden astumisesta esille sankarinsa varjosta. Vaikka uusi vartio tekee hyvin tarinallisesti, pelin mekaniikat heidän 30-tunnin kampanjassaan Gotham Cityn pelastamiseksi pettävät.

Tämä ei ole Arkham-sarjan peli, vaikka Gotham Knights käyttääkin tätä rakastettua sarjaa lähtökohtanaan. Täysin avoimessa maailmassa Bat-perhe viettää suurimman osan ajastaan syöksyen vihollisten kimppuun ja iskemällä ketjuhyökkäyksiä, kun he kukistavat jengiläisiä. He etenevät myös ilmanvaihtokanavien kautta yllättääkseen viholliset, jotka ovat rohkaistuneet Batmanin äkillisestä lähdöstä. Avoimen maailman rakenne on myös tuttu: se johdattaa pelaajaa pelissä tarinasta toiseen ja sisältää monia ikoneja ja haasteita, joten ensisilmäyksellä tämä versio Gothamista ei vaikuta kovin erilaiselta kuin muutkaan avoimen maailman pelit.

Ei niin jännittävä kaupunki

Vaikka pelimaailma näyttää osuvan nappiin luokkaeroineen, jatkuvine rikosaaltoineen ja neo-noir-vivahteineen, kaupungin partioiminen on valitettavasti puuduttavaa. Koska Gotham Knights on vaihtanut toimintaseikkailupelien perinteet saalistuspainotteiseksi mätkinnäksi, toiminnan rytmi hylkää mielenkiintoiset sivujuonet ja keskittyy toistuviin katu-tappeluihin, jotka palkitsevat pelaajaa askartelumateriaaleilla. Peli alkaa vahvasti, mutta sen jälkeen se ajautuu mitäänsanomattomaan ja tylsään pelilooppiin, joka perustuu epämiellyttäviin ”pelit-palveluna” -periaatteisiin.

Välinpitämättömyyden kierre

Mikään ei ole pettymys niin kuin pelin suunnittelu, joka nopeasti käy tylsäksi. Pelissä joudut suorittamaan tiettyjä rikoksia saadaksesi lukitut esineet ja taidot käyttöösi. Se, että näitä rikoksia on kaikkialla, ei ole ongelma. Ongelma on, että niiden suorittaminen ei tunnu jännittävältä. Pienen rikollisuuden suorittamisen jälkeen pelaaja saa johtolankoja, jotka avaa pääsyä suurempiin rikoksiin. Käytännössä koko rakenne on yksitoikkoista ja nopeasti uuvuttavaa.

Pelisuunnittelun ongelmat

Se, että sinun täytyy suorittaa näitä sivutehtäviä, haittaa pelin flow’ta. Pelissä onkin paljon toistuvia ja unohtuvia sivutehtäviä, jotka on rakennettu yksinkertaisille algoritmeille. Päämääränä näyttäisi olevan pelituntien maksimointi, mikä on ongelmallista, sillä pelikokemus kärsii.

Endgame puuttuu

Yksi erityisen kummallinen seikka on endgame-sisällön puute. Yleensä näissä saalistuspohjaisissa peleissä on tarkoituksena jatkaa pelaamista pitkään, mutta tässä pelissä ei tunnu olevan mitään syytä jatkaa peliä viimeisen pomotaistelun jälkeen. Tuleva neljän pelaajan Heroic Assault -tila saattaa tuoda tähän muutoksen, mutta sekin on vielä nähtäväksi.

Yhteenveto: Ei fanien ansaitsema eikä tarvitsema peli

Gotham Knights tuntuu enemmän varoittavalta esimerkiltä kuin loogiselta jatkumolta tälle tarinalle. Vaikka pelissä on vahvoja hahmoja ja hyvin suunniteltu co-op-kokemus, ne eivät riitä pelastamaan kaikkia sen puutteita. Lopputulos on peli, joka ei ole se, jonka fanit ansaitsevat tai tarvitsevat juuri nyt.

Lista pelin ongelmakohdista:

  • Toistuvat ja tylsät tehtävät
  • Loot-keskeisyys, joka ei palvele tarinaa
  • Puute endgame-sisällöstä
  • Tekniset ongelmat, kuten ruudunpäivitysnopeuden laskut ja piilotetut latausnäytöt

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa