Granblue Fantasy Versus: Rising – Taistelupelien väriloistoa

Arc System Worksin kehittämä ja Cygamesin julkaisema Granblue Fantasy Versus: Rising -peli on jatko-osa vuonna 2020 julkaistulle Granblue Fantasy Versus -pelille. Kyseessä on suositun Granblue Fantasy -roolipelisarjan spin off -peli, jossa keskiössä ovat hahmojen väliset taistelut. Pelin animetyyli sekä upea visuaalinen ilme on vain yksi pelin ominaisuuksista, jotka erottavat sen monista muista vastaavanlaisista peleistä.

Miellyttävää mäiskettä ja kombinaatioita

Pelin visuaalinen ilme ansaitsee erityistä kiitosta. Pelin grafiikat ovat tarkkoja ja yksityiskohtaisia, mikä luo uskomattoman pelimaailman, joka vetää pelaajan sisäänsä. Jokainen hahmo on suunniteltu huolellisesti, ja heidän liikkeensä ovat sulavia ja dynaamisia. Taistelutapahtumien taustat ja hahmojen suunnittelu ovat kuin taideteoksia. Peli todella loistaa visuaalisesti, mikä tekee siitä silmiä hivelevän elämyksen.

Taistelujärjestelmä on toimiva ja hienovarainen samalla kun se on helposti lähestyttävä uusille pelaajille. Se sekoittaa yksinkertaisen painikkeiden hakkaamisen monimutkaisempaan taktiseen syvyyteen. Tämä tekee siitä sopivan kaikentasoisille pelaajille. Jokainen hahmo tarjoaa ainutlaatuisen taistelutyylin, joka vaatii pelaajalta taitoa ja hahmon erityispiirteiden hyödyntämistä parhaalla mahdollisella tavalla.

Pelin tarinatila on myös huomionarvoinen. Se kietoutuu tiiviisti Granblue Fantasy -maailmaan ja tarjoaa syvällisen kertomuksen, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle pelin loreen. Tarina on kirjoitettu taitavasti, ja se pitää pelaajan kiinnostuneena koko matkan ajan. Se on täynnä jännittäviä käänteitä, vahvoja hahmoja ja eeppisiä taisteluita.

Moninpeliominaisuudet ovat myös vahva osa Granblue Fantasy Versus: Rising -peliä. Verkkopelit tarjoavat haastavia kohtaamisia muiden pelaajien kanssa ympäri maailmaa, ja ne ovat usein intensiivisiä ja jännittäviä. Pelaajat voivat testata taitojaan muita vastaan ja kehittyä entistä vahvemmiksi taistelijoiksi.

Hienoisia parannuksia esiosaan nähden

Siinä missä esiosan yksi suurista heikkouksista oli sen kapea hahmokattaus, varsinkin jos sitä vertaa sellaisiin tappelupelien ikoneihin kuin Tekken, Street Fighter tai Mortal Kombat, on Granblue Fantasy Versus: Rising hieman korjannut tätä, mutta ei kovin paljoa. Uusia hahmoja on tullut kaikkiaan viisi lisää. Vaikka jokainen hahmo onkin ainutlaatuinen ja tarjoaa erilaisen pelityylin, pelaajat saattavat kaivata enemmän vaihtelua ja lisää hahmoja.

Jatko-osa tarjoaa muutenkin kehitystä alkuperäiseen peliin erityisesti taistelumekaniikassa, joka oli jo aiemmin erittäin toimiva. Yksi kehityskohde on pelin tarinan virtaviivaistaminen, jolloin paljon turhaa on jätetty pois ja peli keskittyy nyt oikeasti kiinnostaviin osiin.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Granblue Fantasy Versus: Rising on upea peli, joka yhdistää upeat grafiikat, syvällisen tarinankerronnan ja monipuolisen taistelujärjestelmän yhdeksi paketiksi. Se on täydellinen valinta niille, jotka rakastavat taistelupelien adrenaliinia ja syvyyttä, sekä niille, jotka nauttivat rikkaista tarinoista ja upeista visuaalisista elämyksistä. Vaikka hahmovalikoima voi olla hieman rajallinen, peli tarjoaa silti runsaasti viihdettä ja palkitsevaa pelikokemusta kaikille pelaajille.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa