Hogwarts Legacy

Harry Potter on ilmiö, joka on kasvanut monien ihmisten kanssa, pysyen ajankohtaisena sekä kirjojen että elokuvien muodossa vuosikymmenten ajan. Siksi onkin yllättävää, että vasta nyt on saatu peli, joka lupaa toteuttaa unelman velhoksi tai noidaksi tulemisesta kyseisessä universumissa. Hogwarts Legacy täyttää tämän lupauksen osittain. Se tarjoaa laajimman mahdollisen kokemuksen Hogwartsin linnasta ja sen ympäristöstä, mutta peli on myös jumittunut nykyisen (ja joskus menneen) avoimen maailman pelisuunnittelun ongelmiin, mikä tekee pelikokemuksesta toistuvan ja pettymyksen.

Ajoitus ja tarina

Hogwarts Legacy sijoittuu 1800-luvun loppuun, mutta pelissä hahmot puhuvat ja pukeutuvat kuin olisivat suoraan 1900-luvun lopun elokuvista. Pelaat itse luomallasi velho- tai noitahahmolla, joka taistelee kapinallisia haltioita vastaan. Tarina on ennalta-arvattava ja pirstaleinen, ja pääjuoni etenee vain harvoin. Monet päähenkilöt saavat niin vähän ruutuaikaa, että heidän motiivejaan on vaikea ymmärtää.

Velhokoulun arki

Samalla kun yrität estää mahdollisesti katastrofaalista kapinaa, sinun on myös tasapainotettava viidennen vuoden uutena oppilaana olemisen velvollisuudet. Aluksi jokainen luokka on kiehtova, mutta pelimekaniikat jäävät puutteellisiksi. Esimerkiksi taikasauvan liikkeet opetetaan pikkupelien avulla, jotka tuntuvat vanhentuneilta ja tylsiltä.

Tehtävät ja edistyminen

Luokkien jälkeen tehtävät muuttuvat vielä vähemmän kiinnostaviksi. Sinun on suoritettava kaksi tavoitetta ennen kuin saat uuden loitsun, ja nämä tehtävät eivät usein edes liity kyseiseen luokkaan. Päätehtävät yleensä vaativat tietyn loitsun, joten on turhauttavaa, että edistyminen estyy näiden sivutehtävien takia.

Taistelusysteemi

Taistelussa loitsujen kokoelma on hyödyllinen. Perushyökkäykset ja suojaloitsut ovat helppokäyttöisiä, ja taistelussa on rytmiä, kun yhdistelet erilaisia loitsuja. Taistelusysteemi on aluksi vaikuttava, mutta sekin muuttuu nopeasti yksitoikkoiseksi.

Varusteiden hallinta

Parempien varusteiden pitäisi tuoda vaihtelua, mutta ne jaetaan niin anteliaasti, että inventaario täyttyy nopeasti. Ainoa tapa ratkaista tämä ongelma on suorittaa lukuisia Merlinin koetestejä, jotka ovat toistuvia ja tylsiä pulmia.

Pelimekaniikkojen ongelmat

Pelissä on monia turhia järjestelmiä, kuten varusteiden päivittäminen, jotka eivät tuo lisäarvoa pelikokemukseen. Monet näistä järjestelmistä tuntuvat ylimääräisiltä ja ajanhukalta.

Yhteenveto

Vaikka Hogwarts Legacy on visuaalisesti vaikuttava ja tarjoaa joitakin kiinnostavia hetkiä, se kärsii toistuvista tehtävistä, tylsästä avoimesta maailmasta ja monotonisesta taistelusta. Pelissä on paljon potentiaalia, mutta se jää valitettavasti lunastamatta.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa