Like a Dragon: Infinite Wealth – alamaailman mäiskettä Havajilla

Rya Ga Gotoku Studion kehittämä ja Segan julkaisema Like a Dragon: Infinite Wealth vie pelaajat jälleen syvälle järjestäytyneen rikollisuuden sydämeen, mutta tällä kertaa ympäristönä on trooppinen ja aurinkoinen Havaiji. Peli sekoittaa perinteisen Yakuza-sarjan toimintapainotteisen pelimekaniikan, vivahteikkaan juonen ja kattavan määrän minipelejä ja sivuseikkailuja uusiin, raikkaisiin elementteihin, luoden ainutlaatuisen pelikokemuksen, joka lämmittää paatuneemmankin pelaajan sydäntä.

Hämärähommia aurinkorannoilla

Kuten todettua, Like a Dragon: Infinite Wealth sijoittuu Havaijin sykkivään sydämeen, jossa perinteinen Yakuza-sarjan rikollisuuden ja kunniakoodin teemat yhdistyvät Havaijin rentoon, mutta samalla vaaralliseen alamaailmaan. Pelaajat ottavat roolin Ichiban Kasugana – sekä myöhemmin Kazuma Kiryuna – kaksikon seikkaillessa jälleen Japanin alamaailman synkillä kujilla. Pelin juoni käynnistyy Ichibanin lähtiessä Honoluluun etsimään kuolleeksi luulemaansa äitiään, mutta päätyy hyvin pian keskelle paikallisten jengien välienselvittelyä. Tarina kuljettaa pelaajia läpi Havaijin kiehtovan kulttuurin ja rikollisten salaisuuksien, tarjoten syvällisiä hahmoja ja käänteentekeviä juonenkäänteitä. Mutta niin mielenkiintoinen kuin pelin tarina onkin, ja sitä se kyllä Yakuza-peleille ominaisesti on, se ei kuitenkaan ole kaikki tässä pelissä.

Päätarnan lisäksi peli tarjoaa pelisarjan aikaisemmille osille tyypillisesti laajan valikoiman eri minipelejä ja haasteita, joihin pelaaja voi upottaa yllättävänkin pitkän ajan. Mutta Infinite Wealth myös palkitsee pelaajaa sivutarinoiden ja -tehtävien tekemisestä, sillä ne mahdollistavat taistelutaitojen kehittämisen, joka puolestaan helpottaa päätarinan läpäisemistä. Jokainen tehtävä ja vuoropuhelu on huolellisesti suunniteltu syventämään tarinaa ja hahmojen taustoja, luoden immersiivisen kokemuksen, joka pitää pelaajan otteessaan loppuun asti.

Palmujen katveessa

Graafisesti ”Like a Dragon: Infinite Wealth” on mestariteos. Havaijin ympäristö on toteutettu uskomattoman yksityiskohtaisesti, aina kimaltelevista rannoista ja rehevistä sademetsistä neonvalojen täyttämiin kujille. Hahmomallit ovat eläviä ja ilmaisuvoimaisia, ja niiden yksityiskohdat, kuten vaatteiden tekstuurit ja kasvojen ilmeiden mikroliikkeet, ovat vaikuttavia. Ääninäyttely on erinomaista ja pelin maailma on kokonaisuudessaan äärimmäisen hauska.

Pelattavuuden osalta Like a Dragon: Infinite Wealth pitäytyy Yakuza: Like a Dragon -pelissä esitellylle vuoropohjaiselle taistelumekaniikalle. Taistelusysteemi on kuitenkin hiotumpi ja dynaamisempi kuin koskaan, yhdistäen perinteiset nyrkkitappelut aseiden ja erikoisliikkeiden kanssa taktiseen suunnitteluun. Havaijin ympäristö tarjoaa uusia mahdollisuuksia ympäristön hyödyntämiseen taisteluissa, kuten käyttämällä ranta-alueita ja luonnon elementtejä hyväksi, ja kuten Japanin kadut aiemmissa peleissä, myös Honolulun huikeat maisemat täyttyvät tusinavihollisista, joita voi mättää lättyyn niin paljon kuin jaksaa.

Pelin RPG-elementit, kuten hahmon kehittäminen ja varusteiden päivittäminen, on toteutettu taidokkaasti. Pelaajat voivat syventyä Kasugan ja Kiryun tarinaan ja kehittää heidän kykyjään tavalla, joka heijastaa omaa pelityyliään. Lisäksi peli sisältää laajan valikoiman sivutehtäviä ja minipelejä, jotka tarjoavat paitsi huumoria ja keveyttä.

Yhteenveto

Like a Dragon: Infinite Wealth on loistava lisäys Yakuza-pelisarjaan. Se säilyttää sarjan ydinelementit, mutta tuo uuden, raikkaan käänteen asettamalla tarinan Havaijin eksoottiseen ja vaaralliseen maailmaan. Tarina on kiehtova ja täynnä yllätyksiä, grafiikat ovat huippuluokkaa ja pelattavuus on sekä tuttua että uudistunutta. Tämä peli ei ainoastaan tarjoa jännittäviä taisteluja ja syvällistä tarinaa, vaan myös ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen, joka erottaa sen edukseen muista toimintapeleistä.

Valitettavasti peli ei pääse täysin puhtain paperein läpi, sillä Segan julkaisupolitiikka ja maksumuurit ovat aiheuttaneet aiheestakin närää pelaajien keskuudessa. Mutta Like a Dragon: Infinite Wealth on ehdoton hankinta niin Yakuza-sarjan faneille kuin uusille pelaajille, jotka etsivät syvällistä tarinaa, upeaa grafiikkaa ja toiminnantäyteistä pelikokemusta. Se on todistus siitä, kuinka pelisarja voi uudistua pysyen samalla uskollisena juurilleen, ja se tarjoaa kokemuksen, joka viihdyttää tunteja.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa