Peliarvostelussa: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Peliarvosteluissa harvoin törmäämme klassikoihin, jotka ovat saaneet uuden elämän modernilla tekniikalla. Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy on yksi tällaisista harvinaisuuksista. Alkuperäiset Crash Bandicoot -pelit ovat olleet PlayStationin ikonisia pelejä, ja tällä kokoelman uudelleenlämmittelyllä pelaajille tarjotaan mahdollisuus kokea nämä legendaariset pelit uudella tavalla. Tämä arvostelu käsittelee pelin ominaisuuksia, grafiikkaa, ääntä ja pelaajakokemusta, mutta ei unohda myöskään mahdollisia puutteita.

Pelimekaniikka

Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy tarjoaa pelaajille mahdollisuuden sukeltaa takaisin 90-luvulle ja kokea alkuperäisten pelien tunnelma. Peli sisältää kolme ensimmäistä Crash Bandicoot -peliä: Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back ja Crash Bandicoot 3: Warped. Jokainen näistä peleistä säilyttää alkuperäisen pelimekaniikan, joka perustuu tasohyppelyyn ja vihollisten voittamiseen.

Pelissä pelaajat ohjaavat Crash Bandicootia, oranssia bandicoot-hahmoa, kun hän yrittää pelastaa maailmansa Doctor Neo Cortexin pahuuden kynsistä. Pelissä on monia erilaisia vihollisia ja esteitä, ja pelaajien on hypättävä, liikkuttava ja taisteltava tiensä läpi erilaisissa tasoissa.

Yksi pelin suurista vahvuuksista on sen yksinkertainen ja helppo opittava pelimekaniikka. Ohjaus on sujuvaa ja intuitiivista, mikä tekee siitä sopivan niin uusille pelaajille kuin vanhoillekin faneille. Pelaajat voivat hyppiä, pyöriä ja liikkua vaivattomasti, ja tämä tekee pelistä nautittavan ja haastavan samanaikaisesti.

Grafiikka ja ääni

Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy tekee vaikutuksen grafiikallaan. Pelin grafiikka on täysin uudelleen suunniteltu, ja se näyttää upealta modernilla pelitekniikalla. Alkuperäiset pelit olivat PlayStation 1:llä, joten niiden grafiikka oli rajallista, mutta tässä kokoelmassa näemme hienostuneempaa visuaalista suunnittelua.

Hahmojen animaatiot ovat sulavia ja yksityiskohtaisia, ja pelin ympäristöt ovat värikkäitä ja eloisia. Pelaajat voivat todella uppoutua pelin maailmaan ja nauttia sen kauneudesta. Lisäksi Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy tarjoaa päivitetyt äänitehosteet ja musiikit, jotka tuovat nostalgisen tunnelman peliin.

Ääninäyttely on myös laadukasta, ja se lisää hahmojen persoonallisuutta. Crashin hurjat huudot ja vihollisten ääniefektit tekevät pelistä vieläkin viihdyttävämmän. Graafinen ja äänellinen puoli ovat ehdottomasti tämän pelin vahvuuksia.

Pelaajakokemus

Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy tarjoaa monia tunteja viihdettä kaikille pelaajille. Peli sisältää kaikki alkuperäiset tasot ja lisäksi joitakin uusia ominaisuuksia, kuten aikakapselit, jotka tarjoavat pelaajille mahdollisuuden kilpailla ajanvietosta. Pelaajat voivat myös kerätä erilaisia esineitä ja kerätä tähtiä jokaisessa tasossa, mikä lisää pelin uudelleenpelattavuutta.

Haaste on olemassa, ja se on yksi pelin vetovoimista puolista. Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy ei ole helppo peli, ja pelaajat joutuvat tekemään useita yrityksiä voittaakseen vaikeimmat tasot. Tämä voi olla turhauttavaa joillekin pelaajille, mutta se tarjoaa myös palkitsevan kokemuksen, kun pelaaja onnistuu voittamaan vaikeimmatkin esteet.

Pelin monimuotoiset tasoasettelut pitävät pelaajan kiinnostuneena, ja jokaisessa tasossa on omat haasteensa ja salaisuutensa. Lisäksi pelin eri hahmot ja viholliset tarjoavat vaihtelua pelikokemukseen.

Puutteet

Vaikka Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy on loistava uudelleenlämmittely klassisista peleistä, siinä on myös muutamia puutteita, jotka on syytä mainita.

Yksi suurimmista puutteista on pelin vaikeusaste. Alkuperäiset Crash Bandicoot -pelit olivat tunnettuja haastavuudestaan, ja tämä uudelleenlämmittely ei ole tehnyt niistä yhtään helpompia. Joillekin pelaajille tämä voi olla liian turhauttavaa, ja he saattavat menettää kiinnostuksensa peliin nopeasti. Lisäksi pelin tarkkuutta vaativat hyppelyosuudet voivat olla ärsyttäviä, kun pelaaja joutuu toistuvasti yrittämään samaa kohtaa.

Toinen puute liittyy kameralle. Peli käyttää alkuperäisen pelin kalttaista kameraa, mikä tarkoittaa, että pelaaja ei aina näe kaikkia esteitä tai vihollisia etukäteen. Tämä voi johtaa yllättäviin kuolemiin ja turhautumiseen.

Lopuksi, pelissä ei ole moninpelitilaa, mikä saattaa pettää niitä, jotka olisivat halunneet pelata ystäviensä kanssa. Moninpeli voisi tuoda lisää viihdykettä ja kilpailullisuutta peliin.

Johtopäätös

Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy on loistava uudelleenlämmittely legendaarisista peleistä. Grafiikka ja ääni ovat upeita, ja pelin yksinkertainen mutta haastava pelimekaniikka tekee siitä hienon kokemuksen. Vaikka pelissä on muutamia puutteita, kuten vaikeusaste ja kameran toiminta, ne eivät pilaa kokonaisuutta.

Jos olet fanina alkuperäisille Crash Bandicoot -peleille tai etsit haastavaa tasohyppelykokemusta, Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen. Se tarjoaa matkan nostalgian maailmaan ja tarjoaa samalla modernin pelikokemuksen.

Kokonaisuutena, Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy on kunnianosoitus pelihistorialle, ja se todistaa, että vanhat klassikot voivat säilyttää vetovoimansa myös uusilla pelaajasukupolvilla.

Arvosanaksi annamme: 7.5 / 10

Kuva: Activision

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa