Pokemon Scarlet and Violet: The Teal Mask DLC

Vuoden jälkeen Pokemon Scarlet ja Violet -pelien arvioinnista

Lähes vuosi on kulunut siitä, kun arvioin Pokemon Scarlet ja Violet -pelit (en tänne sivustolle) niiden julkaisun yhteydessä, ja tunnen edelleen olevani ristiriitaisempi niiden suhteen kuin minkään muun Pokemon-pelin kohdalla. Pelit lumosivat minut avoimella maailmallaan, joka tuntui olevan vastaus vuosien fanipyyntöihin. Kuitenkin suorituskykyyn ja estetiikkaan liittyvät kompromissit olivat kipeitä pettymyksiä, jotka eivät tuntuneet olevan kaupan arvoisia. Toivoin kuitenkin, että kaksi tulevaa lisäosaa parantaisivat tilannetta.

The Teal Mask -lisäosa ei korjaa ongelmia

En tiedä, miten se on mahdollista, mutta jotenkin The Teal Mask toimii huonommin kuin Pokemon Scarlet ja Violet -pelien perusversio. Valitin alun perin Scarletin ja Violetin huonosta suorituskyvystä, ja toivoin, että vuotta myöhemmin Game Freak olisi parantanut asioita. Nintendo ilmoitti jopa työskentelevänsä ongelmien parissa jo joulukuussa. Mutta ei, lisäosa tuntuu vain lisäävän pelin ongelmia.

Pelattavuus ja visuaaliset häiriötekijät

Peli on vielä pelattavissa: en kohdannut mitään peliä rikkovia bugeja. Koin kuitenkin yhden kovan kaatumisen, mikä ei ole suuri ongelma pelin usein tapahtuvan automaattitallennuksen ansiosta, mutta se on silti yllättävää ottaen huomioon sarjan yleisesti ottaen hyvän viimeistelyn. Visuaaliset häiriötekijät olivat kuitenkin jatkuvia. Esimerkiksi hahmoni saattoi kadota maan alle taistelun aikana tai pudota tyhjyyteen, kun kohtasin Pokemonin kallion reunalla.

Lista yleisistä ongelmista

  • Huono ruudunpäivitysnopeus
  • Mallien leikkaaminen ja ”pop-in”-ongelmat
  • Oudot valaistusongelmat
  • NPC-hahmojen katoaminen ja ilmestyminen
  • Yleinen suorituskyvyn heikkeneminen

Uudet ideat, vanhat ongelmat

Pokemon Scarlet ja Violet ovat täynnä rohkeita uusia ideoita, mutta ne tuntuvat keskeneräisiltä. Samaa voisi sanoa myös Pokemon Legends: Arceus -pelistä. Molempien pelien perusajatukset ovat fantastisia, mutta ne kompastuvat teknisiin ja visuaalisiin ongelmiin. On mahdotonta pelata näitä pelejä huomaamatta ainakin joitakin suorituskykyongelmia.

Fanin näkökulma ja lopulliset ajatukset

Olen vuosikymmenien ajan ollut Pokemon-fani, ja toivon pelisarjalle vain parasta. On selvää, että pelien suunnittelun perusteet ovat kunnossa, mutta niitä ei ole viety loppuun asti. Jos olet sarjan fani, tiedä, että tätä peliä ei ole viimeistelty sillä huolella ja rakkaudella, johon olemme tottuneet.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa