Song of Nunu: Nostalginen seikkailupeli

Song of Nunu on Tequila Worksin ja Riot Forgen kehittämä hurmaava seikkailupeli, jonka keskiössä ovat League of Legendsistä tutut hahmot Nunu ja Willump. Pelin tarina on miellyttävän yksinkertainen samoin kuin koko pelin konsepti, joka koostuu pitkälti tarinamaailman tutkimisesta ja erilaisten pulmien ratkaisemisesta sekä satunnaisista taisteluista. Tämä yhdistelmä tarjoaa nostalgisen matkan pelaajalle PS1 tai PS2 aikojen seikkailupeleihin. Ja tähän yhdistyvät sekä pelin vahvuudet että heikkoudet.

Lämminhenkinen seikkailupeli höystettynä hyvällä tarinalla

Pelin alussa Nunu ja Willump lähtevät etsimään Nunun kadoksissa olevaa äitiä, mutta tarinan edetessä paljastuu myös suurempi vaara, joka uhkaa koko pelimaailmaa. Tarina on miellyttävän yksinkertainen ja jättää pelaajalle paljon aikaa tutkia jäisiä tasoja, joihin peli pitkälti sijoittuu. Pelin pulmat ja ratkottavat ongelmat ovat ainakin allekirjoittaneen mielestä sopivassa tasapainossa vaativuuden suhteen, jolloin peliaikaa ei mene liikaa pulmien ratkaisemiseen, mutta toisaalta pelaaja ei myöskään vain juokse tasoja läpi. Pulmissa on myös tarpeeksi vaihtelua, että pelaajan mielenkiinto pysyy yllä.

Myös pelin hahmojen, Nunun ja Willumpin, välinen ystävyys näkyy pelissä mainiosti. Osan pulmista pelaaja joutuu ratkomaan Nununa, jolloin Willump saattaa odotella taustalla, mutta esimerkiksi taisteluissa pelaaja ohjaa puolestaan Willumpia, jolloin Nunu auttaa mahdollisuuksien mukaan. Ja pääsee pelaaja myös leikkimään lumisotaa Nununa Willumpia vastaan, joten pieneksi seikkailupeliksi Song of Nunu tarjoaa yllättävän paljon vaihtelua. Erityisen miellyttävää pelissä on se, että hahmojen tekoäly on virkistävän hyvä ja hahmot toimivat uskottavasti eivätkä vain odota paikallaan seisten, kuten vanhemmissa seikkailupeleissä usein kävi.

Hyvä äänimaailma ja ristiriitaiset grafiikat

Kuten jo tuli mainittua, peli tuo mieleen vanhat Playstationin seikkailupelit yksinkertaisella juonellaan ja pulmanratkaisuillaan. Myös pelin grafiikat toistavat tätä teemaa ja välillä se toimii ja välillä ei. Nunu ja Willump näyttävät hienoilta ja heidän liikkumisensa samoin kuin taistelut näyttävät hyvältä. Ongelmaksi muodostuu pelin taustagrafiikat, jotka näyttävät välillä suoraan PS2-pelistä, joka ei ole tässä yhteydessä kehu. Pelin yleisilme on melkein taiteellinen, joka toimii joissain tilanteissa erinomaisesti ja välillä taas tuntuu, että taustalle on lyöty halpa maisemamaalaus.

Pelattavuus Song of Nunussa on varsin toimivaa. Hahmot liikkuvat sulavasti ja reagoivat hyvin, joten pelituntuma on erittäin positiivinen. Toisin kuin joissain aiemmissa Riot Forgen julkaisemissa League of Legends spin off -peleissä, Song of Nunu on suhteellisen bugiton, joten pelikokemus on myös tässä mielessä varsin miellyttävä. Plussaa on vielä pelin toimiva äänimaailma, joka sulautuu peliin erinomaisesti. Ääninäyttely on toimivaa eikä riko pelin immersiota niin kuin joissain peleissä. Kaiken kaikkiaan Song of Nunu on ulkonäöltään ja pelattavuudeltaan onnistunut kokonaisuus, vaikka pelin grafiikat pistävätkin välillä silmään huonolla tavalla.

Pelin rahallinen vastike

Seikkailupeliksi Song of Nunu on melko keskipitkä tarjoten 6-7 tuntia peliaikaa. Peli tarjoaa viihdykettä myös pelaajille, jotka eivät ole syvällä League of Legendsin tarinamaailmassa ja Nunun ja Willumpin seikkailu toimiikin varsin oivallisena spin off -pelinä. Peliä on verrattuna monissa paikoissa toiseen LoL-peliin, The Ruined Kingiin, vuonna 2021 julkaistuun vuoropohjaiseen roolivideopeliin. Vertailu näiden kahden pelin välillä on hankalaa monestakin syystä, mutta molemmat ovat varsin onnistuneita League of Legendsin spin off -pelejä omassa genressään.

Onko Song of Nunu hankinnan arvoinen? Tähän kysymykseen on vaikea antaa tyhjentävää vastausta. Jos pelikirjastosta puuttuu hyvällä tarinalla varustettu seikkailupeli, tai monimutkaiset online-pelit pännivät tällä hetkellä, niin Song of Nunu tarjoaa miellyttävää vaihtelua. Peli ei tarjoa loputonta hupia, mutta nostalgisena seikkailupelinä se tarjoaa onnistuneen kokemuksen, jos pulmien ratkomisesta on vierähtänyt jo vähän aikaa.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa