Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: Survivor rakentaa jo voittaneen kaavan päälle, jonka Star Wars Jedi: Fallen Order loi. Pelissä Cal Kestis on entistä voimakkaampi ja kekseliäämpi jediritari, ja samalla pelin panokset ja haasteet kasvavat. Valomiekkojen taistelu ja fysiikan lakeja uhmaavat pulmatehtävät ovat edelleen Respawnin uusimman Star Wars -pelin parhaita osia. Survivorissa tarina ottaa kuitenkin suuria harppauksia. Calin tehtävä vie hänet galaksin uusiin kolkkiin, mutta kiinnostavin matka on sisäinen. Survivor on erittäin hyvin kirjoitettu tarina pelon voittamisesta, ja se on jeditarina, jota olen kaivannut pitkään.

Juoni ja uudet maailmat

Survivor sijoittuu noin viisi vuotta Fallen Orderin tapahtumien jälkeen. Mantis-miehistö on hajonnut ja lähtenyt tavoittelemaan erilaisia päämääriä galaksissa, jota Galaktinen Imperiumi yhä enemmän hallitsee. Cal päätyy planeetalle nimeltä Koboh, jossa hän löytää High Republic -aikakauden jediprotokolladroidin, joka kantaa vihjettä myyttiseen Tanalorr-planeettaan pääsemiseksi. Cal näkee mahdollisuuden kodille, joka on vapaa Imperiumin vaikutusvallasta, ja alkaa koota Mantis-miehistöä uudelleen. Hänen pyrkimyksensä kuitenkin keskeyttää entinen High Republic -jedi, joka haluaa Tanalorrin itselleen.

High Republicin merkitys

High Republic on kiinnostava aikakausi, johon Survivor yhdistää tarinansa. Sarjakuvat kuvaavat High Republicia jedien kulta-aikana. Tämä saattaa pitää paikkansa, mutta tiedämme myös, että tämä aikakausi huipentuu jedijärjestykseen, jota mestari Yoda johtaa. Yoda opetti nuorelle Anakin Skywalkerille, että ”pelko on polku pimeälle puolelle”. Survivor käsittelee tätä ideaa syvällisesti, tutkien pelon käsitettä ja mitä se tarkoittaa Calille, joka on selvinnyt sekä sodasta että kansansa joukkotuhonnasta.

Pelon teema

Pelko ja sen vaikutukset ovat keskeisiä Calin matkassa. Hän pelkää epäonnistuvansa jedijärjestyksen ihanteiden saavuttamisessa, mikä ajaa hänet äärimmäisiin toimiin taistelussaan Imperiumia vastaan. Samalla hän tukahduttaa kasvavat tunteensa läheisiään kohtaan välttääkseen kivuliaan torjunnan. Pelin pääantagonistit hyötyvät myös tästä teemasta, toimien peileinä, jotka saavat Calin pohtimaan omia tekojaan.

Calin kasvu ja muutos

Olemme nähneet näitä muutoksia jedeissä ennenkin, kuten Luke Skywalkerissa ja Ahsoka Tanossa. Calin matkassa Respawn kuitenkin menee vielä syvemmälle siihen, mitä tarkoittaa olla jedi, joka kamppailee epävarmuuksien ja pelkojen kanssa, joita jokapäiväiset ihmiset Star Wars -universumissa kohtaavat jatkuvasti.

Hiljaiset hetket ja uudet ominaisuudet

Peli tarjoaa myös hiljaisia hetkiä, parhaiten nähtävissä yhdessä Survivorin suurimmista uusista ominaisuuksista: keskusalueena toimivassa paikassa, johon Cal voi palata usein. Kobohilla Cal voi vierailla kanttiinissa, joka täyttyy NPC-hahmoista, jotka hän on pelastanut matkoillaan galaksissa.

Tekniset ongelmat

Lopuksi on mainittava, että Survivorin tekninen suorituskyky on kompastuskivi. Xbox Series X:llä pelatessa koin satunnaisia kaatumisia, erityisesti leikkauskohtausten aikana. PlayStation 5:llä kollegani raportoi satunnaisista nykimisistä, ruudun repeilystä ja kaatumisista.

Yhteenveto

Survivor rakentaa Fallen Orderin päälle monin merkittävin tavoin. Se on erinomainen Star Wars -peli, joka pureutuu jediritarin taisteluun tyrannista pahaa vastaan ja oivallukseen siitä, että hyvän puolesta taisteleminen on tehtävä oikealla tavalla.

Lista pelin keskeisistä elementeistä:

  • Uudet haasteet ja korkeammat panokset
  • Syvällinen tarina pelosta ja kasvusta
  • High Republic -aikakauden yhteydet
  • Monipuoliset viholliset ja tehtävät
  • Tekniset ongelmat, jotka vaativat huomiota

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


3 kommenttia artikkeliin ”Star Wars Jedi: Survivor”

Vastaa