Suicide Squad: Kill the Justice League on yksi vuoden kohutuimmista videopeleistä, jonka tarjoilee Rocksteady Studios, joka on tunnettu Batman: Arkham -sarjasta. Suicide Squad sijoittuukin Arkham-sarjan maailman ja tapahtuu viisi vuotta Arkham Knight -pelin tapahtumien jälkeen. Tätä taustaa vasten Suicide Squad: Kill the Justice League on hyvinkin ristiriitainen peli, joka herättää ajatuksia puolesta ja vastaan.
Antisankarointia
Suicide Squad: Kill the Justice League tarjoaa mielenkiintoinen käänteen tuttuihin DC-universumin hahmoihin. Pelin tarina sijoittuu Metropolisin kaupunkiin, joka on joutunut Brainiacin hyökkäyksen kohteeksi. Justice League on käännetty viholliseksi Brainiacin mielenhallinnan avulla, ja ainoastaan Suicide Squad, johon kuuluvat Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang ja King Shark, voi pelastaa päivän. Tarinan asetelma on tuttu jo aiemmista Suicide Squad -elokuvista: Amanda Waller on asettanut Suicide Suadin jäsenten päihin räjähteet, joita hän kontrolloi. Brainiacin hyökkäys ajaa Suicide Squadin taistelemaan Justice Leaduen jäseniä vastaan. Lähtökohdiltaan peli tarjoaa mielenkiintoisen otannan perinteisiin supersankaritarinoihin, mutta itse peli kompastuu aika pahasti toisteisuuteen tehtävissä ja tarinassa. Yhtäältä pelaajana on mielenkiintoista käydä taisteluun Teräsmiestä ja Vihreää Lyhtyä vastaan, mutta toisaalta uutuuden viehätys karisee melko nopeasti, kun pelaaja joutuu toistamaan samoja tehtäviä ja asioita kerta toisensa jälkeen. Pelin tarinassa on myös vahvasti läsnä viime vuosina pinnalle noussut multiversumiasetelma, joka on nähtävissä niin Marvelin kuin DC:nkin elokuvasarjoissa, joka voi toimia toisille ja toisille ei niinkään.
Metropolis taistelukenttänä
Grafiikaltaan Suicide Squad: Kill the Justice League on kyllä onnistunut. Pelin visuaalinen ilme on häikäisevä, Metropolisin kaupunki herää eloon upealla yksityiskohtien tasolla avoimena pelimaailmana. Hahmomallit ovat yksityiskohtaisia, ja supervoimien visuaaliset efektit ovat näyttäviä. Samoin ääninäyttely on pääasiallisesti onnistunut. Erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti Batmanin/Bruce Waynen äänenä tutuksi tullut Kevin Conroy, joka menehtyi vuonna 2022 ja Suicide Squad jäikin hänen viimeiseksi videopelin äänirooliksi. Pelin piti alun perin ilmestyä jo vuonna 2022, mutta erinäiset viivästykset siirsivät julkaisun aina tammikuulle 2024. Fanien keskuudessa peli on saanut ankaraakin kritiikkiä Batmanin kohtalon johdosta johtuen juurikin Conroyn poismenon johdosta.
Metropolis taistelukenttänä
Kuten moni muukin asia tässä pelissä, pelattavuus on kaksipiippuinen juttu. Rocksteadyn aiemmat Arkham-pelit asettivat riman todella korkealle pelattavuuden osalta. Ehkä Suicide Squadin isoimpia rikkeitä tällä saralla on se, että peli ei tarjoa juurikaan mitään uutta. Pelissä on co-op -tila, joka mahdollistaa neljän pelaajan yhteistyön tehtävien suorittamisessa, jolloin jokainen pelaaja ohjaa yhtä Suicide Squadin jäsentä. Yksinpelissä pelaaja voi vaihtaa hahmojen välillä vapaasti. Vaikka tämä vaikuttaa ajatuksentasolla kiinnostavalta konseptilta, toteutus jää melko valjuksi. Taistelumekaniikat toimivat ihan hyvin, mutta toisteiset taistelut vievät ilon siitäkin melko nopeasti. Co-op -tila jää kivaksi kuriositeetiksi, joka ei lopulta itsessään pysty pelastamaan peliä.
Yhteenveto
Suicide Squad: Kill the Justice League on epäilemättä yksi vuoden puhutuimmista videopeleistä, mutta valitettavasti se ei vain ole välttämättä hyvä asia. Pelin vahvuudet ovat kiinnostavassa tarinassa, hienossa grafiikassa, ja kiinnostavassa pelattavuudessa. Peli on varsin hauska kokemus ja tarina on poikkeuksellinen, mutta pelissä on myös melko paljon huonoja puolia, jotka valitettavasti vaikuttavat peliin melkoisesti. Samoin peliä vaivasi melkoiset tekniset ongelmat alkuunsa, joka on omiaan vaikuttamaan pelikokemukseen. Ehkä kuitenkin suurin ongelma pelin kohdalla on se, että pelin julkaisija, Rocksteady, on niin tunnettu uraauurtavista peleistä, että aikaisempiin peleihin verrattuna Suicide Squad: Kill the Justice League on selkeä pettymys. Toisaalta rima on asetettu varsin korkealle Arkham-trilogian myötä, mutta tästä huolimatta Suicide Squad jättää vain valjun maun suuhun ja hienoisen pettymyksen tunteen mieleen pelaamisen jälkeen.
0 kommenttia artikkeliin ”Suicide Squad: Kill the Justice League – Itsemurharyhmä antisankareina”