Tekken 8 – King of Iron Fist Tournament on täällä taas

Tekken-sarja on aina ollut yksi taistelupelien kulmakivistä, tarjoten pelaajille intensiivisiä ja realistisempia – jos kamppailupeleissä voi realismista puhua – taisteluja kuin monet muut pelisarjat. Toki Tekken-pelehin on aina kuulunut iso annos yliluonnollista, nivoutuuhan koko sarjan juon demoneihin ja yksi pelin ikonisimmista hahmoista on jaguarnaamiota käyttävä vapaapainija. Nyt tämä loistelias pelisarja on saanut uuden osan, Tekken 8, joka jatkaa aikaisempien osien viitoittamalla loisteliaalla tiellä kohti turpaan vedon maailmanmestaruuskisoja.

Tarina – sekin on edelleen mukana

Kuten kaikissa Tekken-saran peleissä, myös Tekken 8 jatkaa Mishima-klaanin tarinaa. Tarina jatkaa siitä, mihin Tekken 7 loppui: Heihachi Mishima on kuollut ja hänen poikansa, Kazuya Mishima, ja pojanpoikansa, Jin Kazama, jatkavat taistelua Mishima yrityksen ja maailman kohtalosta. Jos aikaisemmin sanoin, että Tekken-sarja on ollut maanläheisempi kuin monet muut pelisarjat, niin 30 vuotta on tehnyt tehtävänsä ja pelisarjan juoni alkaa olla erittäin sekava soppa. Mutta rehellisyyden nimissä, Tekken-sarja on yksi niistä pelisarjoista, joissa tarinalla ei enää ole ainakaan allekirjoittaneelle sen suurempaa väliä. Tekken 8 alkaa sillä, että Kazuya Mishima julistaa uusimman King of Iron Fist Tournamentin alkaneeksi ja kutsuu maailman eri valtioiden parhaat taistelijat osallistumaan. Tällä kertaa lisämotivaationa on uhkaus, että hävinneiden taistelijoiden maat tuhotaan maailmankartalta. Mutta päätarina ei ole koskaan ollut Tekkenin vahvuus, vaan sen hahmot ja heidän sulavat liikkeet. Tarinaksi riittää se, että kaikilla hahmoilla on omat hienot alku- ja loppuvideot Ja hahmojahan piisaa.

Melkein kaikki vanhat tutut hahmot ovat löytäneet tiensä myös uusimpaan peliin. Paul Phoenix, Hwoarang, Marshall Lee, Lee Chaolan, Williamsin siskokset, King ja moni muu. (Harmillisesti Lei Wulongia ei nähdä tässä osassa). Uusina hahmoina peli esittelee Jack-8:n, Reinan, Azucenan ja Victor Chevalierin sekä laajennusosien myötä mahdollisesti vielä lisää hahmoja. Hahmoja on yhteensä 32, joten valinnanvaraa pelissä on.

Pelattavuus

Tekken 8:n pelattavuus pysyy uskollisena sarjan juurille tarjoten nopeatempoista ja sulavaa taistelua. Pelimekaniikat ovat saaneet hienosäätöä, mikä tekee taisteluista entistäkin palkitsevampia. Uusien hahmojen ja liikkeiden lisäksi peliin on lisätty uusia mekaniikkoja, jotka tuovat lisäkerroksen strategiaan.

Rage-järjestelmä palaa peliin, antaen hahmoille mahdollisuuden tehdä voimakkaita hyökkäyksiä, kun heidän terveytensä laskee kriittiselle tasolle. Lisäksi, Heat ja Screw -ominaisuudet tarjoavat pelaajille uusia tapoja hyödyntää eri toiminta taistelujen aikana. Hyödyntääkö hieman voimakkaammat hyökkäykset heti alussa vai säästääkö ne loppuun tai yrittääkö jotain muuta taktiikkaa. Siinä missä sarjan alkupään peleissä pelaajan tuli opetella naurettavankin pitkä liikesarjoja, jotka olivat neljästä napista huolimatta varsin konstikkaita, on Tekkenin viimeisimmät osat tuoneet lisäelementtejä peliin, jotka toimivat. Edelleen pointtina on voittaa vastustaja, mutta nyt sen voi tehdä useammalla tavalla.

Tekken 8:n grafiikat ovat henkeäsalpaavan upeita. Pelin hahmomallit ja ympäristöt ovat yksityiskohtaisia ja liikkeet ovat aina yhtä upeita. Taisteluareenat ovat monipuolisia ja täynnä elämää. Visuaalisesti kaikki vain toimii, samoin kuin äänipuolella. Iskut tuntuvat yhtä hyvältä, tai pahalta riippuen tilanteesta, kuin aina ennenkin. Tekken 8 vain on loistavasti tehty peli, johon voi helposti upottaa tunteja ja taas tunteja aikaa.

Yhteenveto

Tekken 8 on yksinkertaisesti loistava peli. Se on onnistunut lisä Tekken-sarjaan, mutta on samalla loistava peli itsessään. Pelin juoni ja nykyään pakolliset lisäosien kautta hankittavat hahmot ovat pelin ärsyttäviä piirteitä, mutta toisaalta juonella ei tässä pelissä ole niin paljoa väliä ja lisäosat ovat lähtemätön osa nykypäivän pelikulttuuria. Mutta jo itsessään Tekken 8 tarjoaa loistavaa viihdettä sarjan vanhoille faneille ja uusille tulokkaille; Tekken 8 tarjoaa jotain jokaiselle.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa