World of Tanks – Gaming Corner Arvostelu

World of Tanks on yksi Wargaming studion tuotteista jonka nimestä voikin jo päätellä mihin se liittyy. Wargamingin katalogiin kuuluu myös World of Warships sekä World of Warplanes, mutta tämän päivän peli on noista se suosituin.

World of Tanks (WoT) keskittyy siis tankkeihin ja jossakin määrin myös tykistöön. Pelin looppi on itsessään hyvin yksinkertainen, pelaajalle on tarjolla useamman eri maan tankkeja ja niiden omat ”tech treet” joita sitten pelaamalla pääsee etenemään. WoT ei kuitenkaan kaikkille sovi ja se on vuosien varrella hieman jakanut tämän genren yhteisöä suuntaan jos toiseen. Tänään kerromme meidän mielipiteemme siitä ja toivottavasti siitä on jotain apua mikäli juuri sinä olet ajatellut kokeilevasi sitä myös.

Pelin UI

Ennen kuin itse matsien toimivuudesta kerromme mitään, on syytä hieman pureutua pelin alkuruutuun ja sen ulkoasuun. Melkein joka kerta kun pelin avaa, ruudulle tulee yksi jos toinenkin päivittäinen ilmoitus joka on ajoittaisesti hieman raastavaa muttei maailmaa kaatavaa. Heti kun niistä on päässyt ohi tuleekin sitten vastaan valikoiden sekavuus, ainakin alussa. Kieltämättä jokainen Wargamingin peli jakaa saman tyylin aloitusruudun ulkoasussa mutta World of Tanks on saanut tässä sen lyhyimmän tikun.

Yläpalkki on hyvin selkä, mutta kaikki muu on hyvin sekavasti tyrkyllä ja kaikki tuntuu olevan todella ahtaasti myös esillä. Toki on hyvä muistaa että tämä on täysin free-to-play peli, joten sisäinen markkinointi on tärkeää, mutta se kuitenkin on hyvin vähäistä ihme kyllä. Välillä alavalikot tuntuvat hyvin epäresponsiivisilta mutta se nyt on pieni murhe.

World of Tanks itse pelinä

Toisin kuin WoT:n kilpailija War Thunder, World of Tanks ei edes yritä olla realistinen. Pelit ovat hyvin nopeita ja niissä on myös sitä vastaava tempo, tankit ovat hyvin responsiivia, ehkä jokseenkin liikaakin.

Vaikka juuri tuossa sanoimmekin ettei WoT yritä olla realistinen, niin pelien aikana ainoan realismin illuusion antaa tarkkuuden tärkeys. Illuusio siinä mielessä että se mihin pelaaja osuu ammuksellaan vaikuttaa vain siihen kuinka paljon HP pisteitä vastustajalta lähtee. Toki ajoittaisesti latausaika lisääntyy, tankki liikkuu hitaammin tai harvemmin myös vahingoittuu niin paljon ettei enää pysty liikkumaan ilman korjauksia.

Riippuen pelaajasta, WoT:n mekanismit joko vaativat paljon totuttelua tai sitten ei juuri ollenkaan. Itse ehkä pidän enemmän realistisista peleistä ja mekaniikoista mutta kyllä muutama peli World of Tanks:n parissa on ihan hauskaa ajoittain.

Ja koska peli on täysin ilmainen, se sisältää myös premium valuuttaa sekä premium ”aikaa” tilille. Periaatteessa se vain helpottaa etenemistä maiden eri tankkipuissa mutta käytännössä se tarkoittaa sitä että F2P pelaajilla ei tule olemaan yhtä helppoa matsien aikana mikäli vastassa on premium tankkeja. Kyllähän siis tätä voi ihan hyvinkin pelata ilman mitään premium juttuja mitä peli sinulle tarjoaa ja kuitenkin tuota premium aikaa saa ihan ilmaiseksikin suhteellisin tasaisesti. Tekemällä eri tehtäviä, suorittamalla tutoriaaleja sekä välillä vain kirjautumalla peliin sisään voit saada aina yhdestä päivästä 14 päivään täysin ilmaiseksi.

WoT Halloween tapahtuma

World of Tanks pelissä on tällä hetkellä myös käynnissä ”Waffenträger: Projekt Hyperion” Halloween tapahtuma rajoitetun ajan ja se oli todella miellyttävä kokemus itsellenikin. Ja jos oikein haluat pelata tätä tapahtumaa niin alla olevasta kuvasta näet listauksen palkinnoista sekä mahdollisista palkinnoista

Kaiken kaikkiaan ihan miellyttävä peli joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden päästä nopeasti mukaan eikä vaadi hirveästi aikaa oppimiseen taikka itse pelaamiseen. Samalla taas peli ei välttämättä ihan kaikille sovi, varsinkaan War Thunder SB/RB pelaajille.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


0 kommenttia artikkeliin ”World of Tanks – Gaming Corner Arvostelu”

Vastaa