Fortnite pelaaminen ja ikäraja sekä skinit: Mitä vanhempien tulisi tietää?

Fortnite pelaaminen on valloittanut maailman myrskyn lailla. Tämä Epic Gamesin kehittämä ja julkaisema battle royale -peli on kerännyt miljoonia pelaajia kaikenikäisistä ihmisistä. Mutta sopiiko Fortnite kaikille? Mitä vanhempien tulisi tietää pelin ikärajasta ja skineistä?

Tässä artikkelissa tarkastelemme Fortnitea vanhempien näkökulmasta. Käymme läpi pelin ikärajaa ja sen sisältöä sekä annamme vinkkejä, joiden avulla vanhemmat voivat varmistaa, että lapsensa pelaavat peliä turvallisesti ja vastuullisesti.

Fortniten ikäraja

Fortnite ikäraja on luokiteltu PEGI 12 -peliksi, mikä tarkoittaa, että se ei ole sopiva alle 12-vuotiaille lapsille. Pelissä on väkivaltaa, vaikkakin se on tyyliteltyä ja sarjakuvamaista. Pelissä pelaajat ampuvat toisiaan ja eliminoivat toisensa pelialueelta.

Vanhempien on tärkeää tietää, että pelin ikäraja on asetettu syystä. Vaikka peli ei ole realistista, se voi silti olla liian intensiivinen ja väkivaltainen pienille lapsille. Vanhempien tulisi harkita tarkkaan, onko Fortnite sopiva heidän lapselleen.

Fortniten skinit

Skinit ovat kosmeettisia esineitä, joita pelaajat voivat ostaa pelin sisällä. Skinit muuttavat pelaajan hahmon ulkonäköä ja tekevät siitä ainutlaatuisen. Skinit eivät vaikuta pelin tasapainoon, mutta ne ovat monille pelaajille tärkeä osa pelikokemusta.

Skinit voivat olla kalliita, ja jotkut vanhemmat ovat huolissaan siitä, että lapset käyttävät liikaa rahaa niihin. Vanhempien on tärkeää keskustella lastensa kanssa skineistä ja asettaa rajat rahankäytölle.

Vinkkejä vanhemmille

Vanhemmat voivat tehdä useita asioita varmistaakseen, että lapsensa pelaavat Fortnitea turvallisesti ja vastuullisesti:

  • Keskustele lapsesi kanssa pelistä. Kysy lapselta, mistä hän pelissä pitää ja mitä hän siinä tekee. Kerro lapselle pelin ikärajasta ja sen sisältämästä väkivallasta.
  • Aseta rajat pelaamiselle. Päätä etukäteen, kuinka paljon lapsesi saa pelata Fortnitea päivässä tai viikossa.
  • Pelaa peliä lapsesi kanssa. Tämä on loistava tapa viettää aikaa lapsesi kanssa ja samalla tutustua peliin.
  • Käytä pelin vanhempien valvontaominaisuuksia. Fortnitessa on useita vanhempien valvontaominaisuuksia, joiden avulla voit rajoittaa lapsesi pelikokemusta.
  • Ole tietoinen pelien sisäisistä ostoksista. Keskustele lapsesi kanssa skineistä ja aseta rajat rahankäytölle.

Fortnite voi olla hauska ja viihdyttävä peli kaikenikäisille ihmisille. Vanhempien on kuitenkin tärkeää olla tietoisia pelin ikärajasta ja sen sisältämästä väkivallasta. Vanhempien tulisi myös asettaa rajat pelaamiselle ja rahankäytölle ja keskustella lastensa kanssa pelistä.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Yksi kommentti artikkeliin ”Fortnite pelaaminen ja ikäraja sekä skinit: Mitä vanhempien tulisi tietää?”

Vastaa