PC pelit murroksessa – Alan Wake 2 vain digitaalisena

Kotimainen pelivalmistaja Remedy tiedotti uuden Alan Wake 2 -pelin ilmestyvän maailmanlaajuisesti 17. lokakuuta 2023. Enemmän närää herätti tieto, että kyseinen peli on saatavilla ainoastaan digitaalisesti PC:lle Epic Games Storesta, PlayStation 5:stä ja Xbox Series X|S:stä. Päätös on poikkeuksellinen, sillä yleensä pc pelit on julkaistu myös fyysisenä levyversiona.

Syitä pelkän digitaalisen version julkaisuun on Remedyn mukaan monia. Suuri joukko pelaajia on siirtynyt vain digitaalisten pelien käyttöön, eikä nykyään ole harvinaista julkaista ainoastaan digiversiota, todetaan Remedyltä. Sony PlayStation 5:n voi ostaa ilman levyasemaa ja Microsoftin Xbox Series S on vain digitaalinen konsoli. Fyysisen levyn julkaisematta jättäminen laskee myös pelin hintaa. Konsolilla hinta on 59,99 euroa ja PC 49,99 eur. 

Saatavilla olevat lisäherkut

Remedy sanoo, että levytuotteen kanssa peli pitäisi kuitenkin ladata, eivätkä he usko, että sekään olisi erityisen hienoa. Suunnitelmissa ei siis ole tehdä lainkaan Alan Wakesta levyversiota. Kuitenkin Alan Wake 2:sen julkaisun jälkeen tulee pelin lisätueksi ilmaista sisältöä sekä kaksi maksullista laajennusta. Laajennuksia kutsutaan nimellä Night Springs sekä Lake House. Näistä tulossa lisätietoa myöhemmin. 

Lisäksi pelistä on saatavilla Alan Wake Remastered, joka on uudelleenmasteroitu versio alkuperäisestä vuoden 2012 Alan Waken PC-versiosta. Heille, joiden suosikkina ovat pc pelit ja alkuperäinen versio, on remasterointi uusi virkistävä kokemus. Uusille tulokkaille se on loistava tapa kokea klassinen Alan Wake uusilla alustoilla, hyödyntäen seuraavan sukupolven teknologiaa.

Tästä esimerkkinä uudempi Alan Wake 2, joka käyttää Remedyn Northlight-pelimoottoria. Northlight on Remedy Entertainmentin kehittämä keskitetty, huippuluokan pelimoottori ja työkalusarja. Pelin suoritusaika on suunniteltu toimimaan hyvin jatkuvasti laajenevissa virtuaalipelimaailmoissa. 

Mistä Alan Wakessa on kyse?

Pelin hahmoihin kuuluu Saga Anderson, joka on FBI:n profiloija. Hänellä on maine ratkaisemattomien tapausten selvittäjänä. Anderson saapuu Bright Fallsiin tutkimaan rituaalisten murhien sarjaa. ​Alan Wake taas on kadonnut kirjailija, joka on loukussa painajaisvankilassa maailmamme ulkopuolella. Anderson ja Wake ovat kaksi sankaria kahdella epätoivoisella matkalla. Kaksi erillistä todellisuutta, jotka liittyvät toisiinsa tavoilla, joita kumpikaan ei voi ymmärtää.

Ensimmäisessä osassa kolmetoista vuotta sitten Alan Wake tuli yhdessä valokuvaajavaimonsa Alice Waken kanssa idylliseen Bright Fallsiin, viettämään lomaa korjatakseen heidän avioliittonsa ja voittaakseen kirjailijan esteen. Cauldron Laken alla on aukko Pimeään paikkaan, painajaiseen. Kun Alice oli Dark Presence -nimisen yliluonnollisen olennon panttivankina, Wake pakotettiin kirjoittamaan kauhutarina vapauttaakseen Dark Presencen.

Uusi Alan Wake 2 on jatko-osa, mutta siitä on tehty täysin erillinen kokemus. Näin myös uudet pelaajat voivat nauttia jännityksestä ilman edellisen pelin aiempia tietoja. Toki pelivalmistaja suosittelee tutustumista ykkösosaankin. Pelin pariin palaavat fanit löytävät pelistä paljon yhteyksiä ensimmäiseen osaan. 

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


0 kommenttia artikkeliin ”PC pelit murroksessa – Alan Wake 2 vain digitaalisena”

Vastaa