Suosittu The Settlers -strategiapelisarja tekee tänään paluun tietokoneille

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft tuo 30-vuotiaan pelisarjan tänään tietokoneille ja hieman myöhemmin myös pelikonsoleille.

Jo 1990-luvulta lähtien pelaajia viihdyttänyt The Settlers -strategiapelisarja tunnetaan paitsi jouhevasta pelattavuudestaan, myös silmiä hivelevästä piirrosgrafiikasta ja taktisesta lähestymistavastaan. Ubisoft Düsseldorf -pelistudion kehittämä The Settlers: New Allies on nykyaikaistettu näkemys pitkäikäisestä pelisarjasta. Sen uusin osa tuo monipuolisen infrastruktuurin ja polveilevan talousjärjestelmän reaaliaikaisen taistelumekaniikan rinnalle. Nämä yhdessä tekevät pelistä miellyttävän monipuolisen kokonaisuuden, joka on helppo hallita ja sujuva pelata.

Pelin alussa pelaajan ohjattavana on vain pieni ryhmä uudisasukkaita, jotka tutkivat ja asuttavat ympäröivää maailmaa. Ensimmäisen asutuksen jälkeen on aika rakentaa kylään lisää rakennuksia ja määrittää suunta, johon yhteisö kehittyy. Erilaisten rakennusten ja tuotantoketjujen sekä puolustusjoukkojen myötä kyläyhteisö vahvistuu ja kehittyy kohti entistä isompaa yhteiskuntaa. Lisäksi pelaaja pääsee tutkimaan uusia keksintöjä sekä taloudellisella että sotilaallisella näkökulmalla. Nämä osaltaan muodostavat yhteiskunnan viemisen seuraavalle tasolle teknologisin kehitysaskelein. Näitä myös tarvitaan, sillä kilpailevat yhdyskunnat tarjoavat pahimmillaan kovan vastuksen.

The Settlers: New Allies -pelissä on kolme pääasiallista pelimuotoa. Näitä ovat tarinavetoinen pelikampanja, moninpelitila ja erityinen haastetila. Pelikampanjassa kotimaastaan häädetty kansa joutuu etsimään asukasjoukolleen uuden ympäristön ja tekemään siitä kodin omalle väelleen. Tapahtumien myötä uudisasukkaat kohtaavat monia eri haasteita, kuten muita kansoja ja ryösteleviä joukkoja, joista asukkaiden täytyy selviytyä viedessään uuden kotinsa kohti parempaa tulevaisuutta.

Moninpelissä on luvassa erilaisia vaihtoehtoja, kuten yksittäiset kahakat tekoälyvastustajaa vastaan yksin tai yhteistyössä toisen pelaajan kanssa. Kohokohtana on peräti kahdeksan pelaajan moninpelitaistelu, jossa kukin pelaaja valitsee heimonsa kolmesta eri vaihtoehdosta. Haastepelissä pelaaja saa kokeilla osaamistaan ja sopeutumistaitojaan vaikeissa tehtävissä, jotka vaihtelevat rajoituksiltaan ja tavoitteillaan tilanteesta toiseen.

Ubisoftin omalla Snowdrop-pelimoottorilla kehitetty peli vie pelaajan keskiaikaiseen fantasiamaailmaan täynnä yksityiskohtia ja lumoavia hahmoanimaatioita. Mukana on 13 erilaista ja toisistaan poikkeavaa pelikarttaa täynnä tekemistä ja haasteita.

Peli tulee myyntiin kahtena eri versiona. Perusversio sisältää peruspelin, kun taas Deluxe-versio sisältää pelin ohella lisäsisältöä peliin, digitaalisen taidekirjan ja pelimusiikkialbumin. Lisäksi mukana tulee Explorer-lisäpaketti täynnä pelisisältöä.

The Settlers: New Allies on tänään julkaistu pc-tietokoneille Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoilla. Peli on myös pelattavissa osana Ubisoft+-palvelun tilausta. Tietokoneversion lisäksi peli julkaistaan Xbox One-, PlayStation 4- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille 23. maaliskuuta 2023. Pelikonsolien yhteensopivuusominaisuuden ansiosta peliä voidaan pelata myös Xbox Series- ja PlayStation 5 -pelikonsoleilla. Pelin ikäraja on PEGI 12.

https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/the-settlers/new-allies

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


3 kommenttia artikkeliin ”Suosittu The Settlers -strategiapelisarja tekee tänään paluun tietokoneille”

Vastaa