Taktinen Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu viheltää pelin käyntiin tänään

PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema Blood Bowl 3 -fantasiaurheilupeli tuo Warhammer-pelimaailmasta tutut fantasiarodut vauhdikkaaseen pallopeliin.

Blood Bowl 3 perustuu legendaariseen lautapeliin, jossa miniatyyrihahmoilla kuvatut fantasiapalloilijat ottavat toisistaan mittaa vauhdikkaassa ja vaarallisessa joukkuelajissa. Vaaralliseksi lajin tekevät sen väljät säännöt, joiden mukaan vastustajapelaajia saa taklata perin rajusti. Usein tämä johtaakin joukkotappeluita muistuttaviin tilanteisiin, joissa pelaajia murjotaan joka puolelta palloilun lähes unohtuen tekemisen ohessa. Peliä ei kuitenkaan voiteta nujakoimalla, vaan maaleja tekemällä. Tässä mielessä pallon kantaminen tai heittäminen pelaajalta toiselle muistuttaa amerikkalaista jalkapalloa ja rugbya.

Hurttia huumoria tarjoava Blood Bowl 3 perustuu lautapelin uusimpaan sääntölaitokseen, joka sujuvoittaa ja selkeyttää vauhdikasta pelaamista. Koska kyseessä on hyvin taktinen laji, pelimekaniikka on vuoropohjainen ja antaa näin joukkueenjohtajille mahdollisuuden laatia hyökkäys- ja puolustuskuvioita. Tämä mahdollistaa eri pelipaikkoja pelaavien ottelijoiden oikeanlaisten kykyjen ja taitojen hyödyntämisen. Viime kädessä noppa ratkaisee, miten tilanteissa käy ja joskus peli tuntuukin uskomattoman epäreilulta tai vaihtoehtoisesti todellisten onnenpotkujen sarjalta.

Fantasianomaista Blood Bowlista tekee sen erilaisten fantasiarotujen kirjo. Mukana ovat ihmispelaajien ohella niin kääpiöt, haltiat, örkit ja peikot kuin puumiehet, epäkuolleet ja kaaosmutantitkin. Kun näiden ohella mukaan otetaan erilaiset kielletyt aseet ja lisävälineet, on mukana menossa melkoisen kaoottinen ja energinen tunnelma.

Kampanjavetoisen yksinpelin lisäksi Blood Bowl 3 sisältää kiehtovat moninpelitilat, jotka nostavat pelissä koettavan jännityksen uudelle tasolle. Mikään ei ilahduta niin paljoa kuin toisen ihmispelaajan voittaminen. Blood Bowlissa on myös mahdollisuus räätälöidä omaa tiimiään lukemattomin eri tavoin, aina joukkuepelaajien asuista käytössä oleviin välineisiin ja cheerleadertanssijoihin.

Lisäksi ensimmäistä kertaa Blood Bowl -videopelien historiassa on mukana kausikohtainen järjestelmä. Jokainen kausista kestää kolme kuukautta ja tuo mukanaan uuden ryhmittymän sekä muuta sisältöä. Peleihin osallistumalla edetään Blood Pass -järjestelmässä, joka palkitsee joukkueenjohtajan kiehtovilla pelinsisäisillä palkinnoilla.

Blood Bowl 3 tulee tänään saataville sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

https://www.facebook.com/bloodbowlgame

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


2 kommenttia artikkeliin ”Taktinen Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu viheltää pelin käyntiin tänään”

Vastaa