Pelinäyttöjä vertailussa

Parhaat pelinäytöt 2023: Budjetti, kaareva, G-Sync ja paljon muuta

Jännittävä aika olla PC-pelaaja

PC-pelaajille on nyt erinomainen aika hankkia uusi pelinäyttö. Tarjolla on monia eri näyttökokoluokkia, paneelityyppejä, resoluutioita, kuvasuhteita, virkistystaajuuksia ja ominaisuuksia useilta suosituilta valmistajilta. Esimerkiksi tarvitsetko AMD FreeSync- vai Nvidia G-Sync -tuen? Pidätkö perinteisistä litteistä näytöistä vai kaipaatko enemmän immersiivistä kokemusta kaarevan näytön parissa? Valinnanvaraa on niin paljon, että jokainen pelaaja voi löytää juuri itselleen sopivan näytön.

Paneelityypit ja muut ominaisuudet

Kun etsit parasta pelinäyttöä, erilaiset paneelityypit kilpailevat huomiostasi: IPS, TN, VA ja jopa OLED, joilla kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Myös näytön koko ja kuvasuhde vaikuttavat näkymiisi, työpöytätilaan ja tietenkin budjettiisi. Emme ole vielä edes puhuneet lisäominaisuuksista, kuten kaiuttimista, RGB-valaistuksesta tai porttivalikoimasta. Valinnanvaraa on niin paljon, että opastus on tarpeen.

Dell S3222DGM – Paras pelinäyttö

Dell S3222DGM on todellinen moniosaaja, joka yhdistää suuren näytön, erinomaisen suorituskyvyn ja houkuttelevan hintalapun. Näytössä on 2560 x 1440 resoluutio ja se tukee virkistystaajuuksia jopa 165 Hz asti. Sen VA-paneeli tuottaa uskomattoman kontrastisuhteen, yli 4,200:1.

Dell S3222DGM on erinomainen, monipuolinen valinta parhaaksi pelinäytöksi sen erinomaisen kuvanlaadun, runsaiden ominaisuuksien ja yleisesti vankan rakenteen ansiosta. Tämän näytön sydämessä on 2560 x 1440 kaareva VA-paneeli, joka tukee sekä AMD FreeSynciä että Nvidia G-Synciä jopa 165 Hz asti.

Ostovinkkejä pelinäytöille

Kun yrität ostaa parhaan pelinäytön tietokoneellesi, harkitse seuraavia:

  • G-Sync vai FreeSync? G-Sync toimii vain Nvidia-grafiikkakorteilla varustetuissa PC:ssä, kun taas FreeSync toimii vain AMD-järjestelmissä.
  • Kuvanlaatu: TN < IPS < VA < OLED. Yleisesti ottaen TN-näytöt ovat nopeimpia ja edullisimpia, mutta niiden katselukulmat ovat heikommat.
  • Virkistystaajuus: suurempi on parempi. Tämä luku kertoo, kuinka monta kertaa näyttö päivittyy uudella tiedolla sekunnissa.
  • Resoluutio: Full HD, QHD, 4K. Yleisimmät näyttöresoluutiot pelinäytöissä ovat Full HD (1920 x 1080), QHD (2560 x 1440) ja 4K (3840 x 2160).

Alienware AW2524H 500 Hz – Paras ultrakorkean virkistystaajuuden näyttö

Alienware AW2524H on omassa luokassaan korkean virkistystaajuuden näyttöjen suhteen. Sen huippuvirkistystaajuus on 500 Hz, joten tarvitset huippuluokan näytönohjaimen, kuten GeForce RTX 4090:n, saavuttaaksesi nämä kuvataajuudet. Huomioi, että näyttö on hieman pienemmällä puolella, 25 tuumaa ja 1080p resoluutio.

Asus ROG Swift PG27AQDM – Paras OLED-pelinäyttö

Yksi parhaista OLED-paneeleista on Asus ROG Swift PG27AQDM, joka on 26,5 tuumaa leveä, resoluutioltaan 3440 x 1440 ja virkistystaajuus on enintään 240 Hz. Tämä laajakuvanäyttö sai testeissämme 5/5 tähteä ja palkitsimme sen Editor’s Choice -palkinnolla.

Samsung Odyssey Neo G8 – Paras 4K-pelinäyttö

Jos etsit erinomaista näyttöä pelaamiseen 4K-resoluutiolla, ei kannata etsiä pidemmälle kuin Samsung Odyssey Neo G8. Näyttö on 32 tuumaa leveä ja sen virkistystaajuus on 240 Hz. Odyssey Neo G8 on G-Sync- ja FreeSync-sertifioitu ja siinä on 1,196 himmennysaluetta.

Dell S2422HG – Paras budjettipelinäyttö

Dellin S2422HG on pelinäyttöjen pienemmässä kokoluokassa, 24 tuumaa, mutta se on silti tehokas. Kaareva näyttö on 1080p-resoluutioinen ja tarjoaa erinomaisen kontrastin VA-paneelinsa ansiosta, 165 Hz virkistystaajuudella, ja sitä löytyy säännöllisesti verkosta alle 200 dollarin hintaan.

Dell S2422HG saattaa olla pienikokoinen, vain 23,6 tuumaa leveä, mutta se tarjoaa paljon iskua erittäin houkuttelevaan hintaan. Kaikilla ei ole varaa käyttää 400 tai 500 dollaria pelinäyttöön, joten on mukavaa nähdä Dellin tarjoavan edullisen vaihtoehdon tässä.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa