Testissä parhaat matka SSD- levyt

Vaikka pilvitallennus on monella tapaa kätevää, se ei pysty kilpailemaan kovalevyn tai SSD-levyn kanssa nopeudessa, yksityisyydessä ja muissa ominaisuuksissa. Fyysiset tallennuslaitteet, kuten kannettavat kovalevyt (HDD) ja paljon nopeammat kiinteät levyasemat (SSD), ovat edelleen tärkeitä teknologisia työkaluja.

USB-vetoiset kannettavat asemat saavat virtansa kytketystä tietokoneesta, joten niitä voi käyttää liikkeellä ollessa ilman, että tarvitsee kytkeä ne pistorasiaan tai käyttää paristoja. Jotkut mallit mahdollistavat jopa puhelimen tai tabletin liittämisen ja tallennustilan laajentamisen tätä kautta.

Crucial X9 Pro – Paras kokonaisuus

Crucial X9 Pro on uusi tulokas kannettavien SSD-levyjen markkinoilla ja se korvaa aiemman markkinajohtajan, X6-mallin. X9 Pro on entistä pienempi, siinä on parannettu IP55-luokitus pölyä ja vettä vastaan, ja siihen kuuluu viiden vuoden takuu.

Jos käytössäsi on vain USB 3.2 Gen 2 -portteja, tämä on juuri oikea asema sinulle. Jos taas käytössäsi on Gen 2×2 -portteja, kannattaa harkita X10 Pro -mallia nopeampien siirtonopeuksien vuoksi, jos se on hintansa arvoinen.

SK Hynix Beetle X31 – Paras kakkonen

Jos haluat erottua joukosta, kultaisella, kovakuoriaista muistuttavalla SSD-levyllä se onnistuu. Huomioi kuitenkin, että muita värivaihtoehtoja ei ole, joten yritys saattaa menettää joitain asiakkaita tämän rohkean valinnan vuoksi.

Listaus: Eri tallennuslaitteiden ominaisuuksia

 • Crucial X9 Pro: Nopea, edullinen, viiden vuoden takuu
 • SK Hynix Beetle X31: Erikoisempi design, kallis, ei IP-luokitusta
 • Crucial X6: Paras hinta-laatusuhde, kolmen vuoden takuu
 • Kingston XS2000: Paras 20Gbps SSD, edullinen
 • Crucial X10 Pro: Toiseksi paras 20Gbps SSD, kallis
 • Adata SE760: Paras suorituskyky hintaansa nähden
 • CalDigit Tuff nano: Paras kestävyys, IP67-luokitus
 • Samsung T7 Touch: Paras salaus, sormenjälkitunnistin
 • Seagate Ultra Touch (2023): Paras kannettava kovalevy, edullinen
 • SanDisk Professional PRO-G40: Paras huippusuorituskyky, kallis

Kingston XS2000 – Paras 20Gbps SSD

Jos haluat parasta suorituskykyä, Kingston XS2000 tarjoaa huippunopeudet, jopa 2092MB/s lukunopeudella. Tämä edellyttää kuitenkin USB 3.2 Gen 2×2 -portin käyttöä.

Samsung T7 Touch: Paras salaus, sormenjälkitunnistin

Joka vuosi joku teknologiajournalisti ennustaa nöyrän kiintolevyn lopullista kuolemaa, mutta joka uudessa tuotekaudessa tämä ennuste osoittautuu ennenaikaiseksi. Yrityksille, jotka valmistavat perinteisiä kiintolevyjä, kuten Seagate, näillä operaatioilla on vuosien kokemus näiden tuotteiden luotettavasta ja kannattavasta valmistuksesta. Elleivät NAND-flash-moduulit saavuta hintapariteettia gigatavua kohden, näitä laitteita nähdään vielä pitkään.

Seagate Ultra Touch – yksinkertainen mutta tehokas

Seagate Ultra Touch on yksinkertainen mutta tehokas ulkoinen USB-kiintolevy, joka on saatavilla 2TB, 4TB ja 5TB kapasiteeteilla 2,5 tuuman mekanismista sen minimalistisessa kotelossa. Jokainen näistä vaihtoehdoista tarjoaa huomattavan määrän tilaa, mikä on ihanteellista niille, jotka haluavat kuljettaa suurta datamäärää mukanaan tai varmuuskopioida paikallisen koneen.

Ekologiset pyrkimykset

Tämän tuotesarjan ainutlaatuinen myyntivaltti on sen ekologiset pyrkimykset. Tuotteen suuri osa on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista. Ekotuotteiden markkinointi voi olla haastavaa, jos ne ovat kalliimpia kuin vähemmän ympäristöystävälliset ratkaisut. Monien ostopäätösten taloudellinen puoli voittaa usein ympäristöystävällisyyden, vaikka valinnat eivät lopulta olisikaan kestäviä.

Hinta ja kannustimet

Uusi Ultra Touch HDD ei ole paljon kalliimpi kuin One Touch -sarja samalla kapasiteetilla, ja tämän tuotteen ostaminen saattaa kannustaa Seagatea panostamaan enemmän kierrätykseen kuin se olisi aiemmin harkinnut.

Ohjelmistot ja varmuuskopiointi

Vihreistä ansiokirjoistaan huolimatta Ultra Touch on hyvin suunniteltu tuote, joka on yhdistetty uuteen Seagate Toolkit -ohjelmistoon, joka on erityisesti suunniteltu suorittamaan useimmat käyttäjien tarvitsemat varmuuskopio- tai peilaustehtävät kannettavalla tietokoneella.

Lisäominaisuudet ja yhteensopivuus

Se, että Seagate on sisällyttänyt kunnollisen varmuuskopiotyökalun tähän asemaan, saattaa vaikuttaa laajemminkin, sillä muut saattavat nyt kiirehtiä tarjoamaan jotain yhtä hyödyllistä ulkoisten asemiensa kanssa. Se ei ole nopea, ja mukana tuleva kaapeli tukee vain USB-C-tietokoneita, mutta sovittimet ovat halpoja, ja se on tarpeeksi nopea suorittamaan reaaliaikaiset varmuuskopiot työpäivän aikana.

Yhteenveto

Vaikka julkaisuhinta saattaa olla hieman korkea, markkinavoimien vaikutuksesta tästä saattaa tulla ulkoinen kiintolevy, joka kannattaa omistaa, jos ei muuten niin Seagate Toolkitin ja sen kyvyn turvata tietoja vähitellen tietokoneesta johtuen.

Aiheeseen liittyvä lista

 • Kapasiteetti: 2TB, 4TB, 5TB
 • Ympäristöystävällisyys: Valmistettu kierrätetyistä materiaaleista
 • Ohjelmisto: Seagate Toolkit varmuuskopioinnille
 • Yhteensopivuus: USB-C, adapterit saatavilla
 • Hinta: Kohtuullinen, voi laskea markkinavoimien vaikutuksesta

Miten valita kannettava SSD

Pienimmätkin kannettavat asemat ovat todennäköisesti vähintään 128GB kokoisia, mikä riittää tallentamaan tuhansia CD-albumeita häviöttömässä FLAC-formaatissa tai vielä enemmän alempilaatuisissa MP3- tai AAC-formaateissa. Musiikkikokoelman siirtäminen tietokoneelta kannettavalle asemalle voi vapauttaa arvokasta tilaa, jos kannettavassa tietokoneessasi on rajallinen tallennustila.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa