Testaa netin nopeus – Näin saat luotettavan tuloksen

Netin nopeus on tärkeä osa nykypäivän elämää. Se vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti pystyt lataamaan tiedostoja, suoratoistamaan videoita ja pelaamaan pelejä. Siksi on tärkeää, että tiedät, kuinka nopea nettisi on.

Mikä on nopeustesti?

Nopeustesti on ilmainen työkalu, joka mittaa internetyhteytesi nopeuden. Testi mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, sekä viiveen. Latausnopeus kertoo, kuinka nopeasti voit ladata tietoja internetistä laitteellesi, ja lähetysnopeus, kuinka nopeasti laitteesi voi lähettää tietoja internetiin. Viive eli latenssi kuvaa tiedonsiirron viivettä.

Miten nopeustesti toimii?

Nopeustesti dna käyttää useimmiten ping-komentoa mitatakseen viiveen. Ping-komento lähettää pienen datapaketin palvelimelle ja mittaa, kuinka kauan paketin paluu kestää. Lataus- ja lähetysnopeuden mittaamiseksi testi lähettää tietoja palvelimelle ja mittaa, kuinka nopeasti tiedot siirtyvät.

Mitä tarvitset nopeustestin tekemiseen?

Nopeustestin tekemiseen tarvitset vain tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on selain. Voit tehdä testin myös älypuhelimella tai tabletilla, mutta tulos voi olla epätarkempi kuin tietokoneella.

Miten saat luotettavan tuloksen?

Seuraa näitä ohjeita, jotta saat luotettavan tuloksen nopeustestistä:

  • Tee testi rauhalliseen aikaan, jolloin muut laitteet eivät käytä nettiä.
  • Kytke tietokone suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla. Langattoman verkon käyttö voi hidastaa testin tulosta.
  • Sulje kaikki muut sovellukset, jotka käyttävät nettiä.
  • Tee testi useita kertoja eri ajankohtina ja vertaa tuloksia keskenään.

Vertailu eri nopeustestien välillä

Markkinoilla on useita erilaisia nopeustestejä. Jotkut testit ovat puolueettomia, kun taas toiset ovat operaattorien omia testejä. Puolueettomat testit ovat yleensä luotettavampia, koska ne eivät ole sidoksissa mihinkään tiettyyn operaattoriin.

Seuraavat ovat joitakin suosittuja puolueettomia nopeustestejä:

DNA:n nopeustesti

DNA tarjoaa myös oman nopeustestin, joka on saatavilla DNA:n verkkosivuilla. DNA nopeustesti on luotettava ja helppokäyttöinen.

Miten voit parantaa nettisi nopeutta?

Jos olet tyytymätön nettisi nopeuteen, voit tehdä muutamia asioita sen parantamiseksi:

  • Vaihda operaattoria. Jos käytät edullisinta mahdollista liittymää, voit saada nopeamman yhteyden vaihtamalla operaattoria.
  • Aseta modeemi oikeaan paikkaan. Modemin sijainti voi vaikuttaa merkittävästi nettisi nopeuteen. Aseta modeemi mahdollisimman korkealle ja keskeiselle paikalle.
  • Sulje tarpeettomat sovellukset. Jos käytät useita sovelluksia samanaikaisesti, ne voivat hidastaa nettisi nopeutta. Sulje sovellukset, joita et käytä.
  • Päivitä laitteesi. Vanhat laitteet eivät välttämättä pysty tukemaan nopeita yhteyksiä. Päivitä laitteesi uusimpiin versioihin parantaaksesi nettisi nopeutta.

Yhteenveto

Netin nopeus on tärkeä osa nykypäivän elämää ja sitä tarvitaan pelaamiseen kuin striimaamiseen. Seuraamalla tässä artikkelissa annettuja ohjeita voit saada luotettavan tuloksen nopeustestistä ja varmistaa, että nettisi toimii niin nopeasti kuin mahdollista.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa