Pelaa legendaarista DOOM-videopeliä Husqvarnan robottiruohonleikkureilla

Husqvarna lanseeraa keväällä 2024 yhteistyön iD Softwaren kehittämän videopelin DOOMin kanssa, mikä mahdollistaa kyseisen pelin pelaamisen Husqvarna Automower® -robottiruohonleikkureilla. Robottiruohonleikkurin omistajille peli on saatavilla keväällä 2024. 

Maailman johtava robottiruohonleikkurien valmistaja Husqvarna ja legendaarinen DOOM-videopeli ovat lyöttäytyneet yhteen tarjotakseen robottiruohonleikkurien omistajille ainutlaatuisen mahdollisuuden pelata peliä leikkureillaan. DOOMin alkuperäinen shareware-ohjelmisto vuodesta 1993 julkaistaan keväällä 2024 ilmaisena päivityksenä kaikkiin Husqvarna Automower® NERA -robottiruohonleikkureihin. Husqvarna-robottiruohonleikkureilla voi pelata peliä rajoitetun ajan huhtikuusta syyskuuhun 2024. Tämä tarkoittaa, että noin 30 000 robottiruohonleikkurin omistajaa voi pelata peliä kyseisen ajanjakson aikana.

– Id Softwaren alkuperäisessä tiimissä oli muutamia kaikkien aikojen parhaita ohjelmistokehittäjiä. He kehittivät vuonna 1993 DOOMin, joka oli maailmanluokan teos ja loi perustan monille nykyajan suurille peleille. He inspiroivat myös suuresti meitä Husqvarnalla. Tämä on todella mahtava päivitys, joka korostaa Husqvarnan insinööreille ominaista edelläkävijän henkeä, mutta on samalla kunnianosoitus DOOMin alkuperäisille luojille, toteaa Björn Mannefred, robotiikan ohjelmistoinsinööri Husqvarnalla.

– Viimeisten 30 vuoden aikana olemme jatkuvasti olleet hämmästyneitä DOOM-yhteisön intohimosta ja kekseliäisyydestä. Lista asioista, joilla DOOMia voi pelata on mieletön, ja olemme innoissamme siitä, että robottiruohonleikkurit on vihdoin lisätty siihen. Husqvarnan insinöörit ovat tehneet erinomaista työtä, ja arvostamme kekseliästä ja hauskaa kunnianosoitusta, sanoo Marty Stratton, Studio Director iD Softwarella.

Päivitys esiteltiin DreamHack Winter 2023 -tapahtumassa marraskuussa. Tapahtuman päälavalla järjestetty Husqvarnan DOOM LA(w)N Party oli maailman ensimmäinen monipelimestaruus ei-pelaamiseen tarkoitetulla laitteella. Se herätti maailmanlaajuista kiinnostusta, ja Husqvarna palkittiin ”Paras osastotoiminta 2023” -palkinnolla. 

Näin peli toimii
Peliä pelataan robottiruohonleikkurin näytöllä ja ohjaimilla. Pelaajat navigoivat pelissä ohjauspainikkeella vasemmalle ja oikealle. START-painiketta painamalla liikutaan eteenpäin. STOP-painiketta käytetään liikkumiseen sivuttain, sekä ovien avaamiseen. Käyttääkseen pelin aseita, pelaaja painaa ohjauspainiketta.

Husqvarna
Husqvarna on yksi Huqvarna Group -konsernin tuotemerkeistä. Vuodesta 1689 alkaen Husqvarna on valmistanut tehokkaita tuotteita ja esitellyt alaa mullistavia innovaatioita, kuten moottorisahojen tärinänvaimennuksen ja automaattisen ketjujarrun, sekä maailman ensimmäisen robottiruohonleikkurin. Tänä päivänä Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman huippuluokan ulkokäyttöön tarkoitettuja pienkoneita viheralueiden, metsien ja puutarhojen hoitoon. Husqvarnan tuotteet ovat teknologisia edelläkävijöitä kaikilla tärkeimmillä osa-alueilla: moottorisahat, trimmerit, päältä ajettavat ruohonleikkurit ja robottiruohonleikkurit. Husqvarnan tuotteita myydään yli 100 maassa pääasiassa huoltopalveluja tarjoavien jälleenmyyjien kautta. Husqvarna Group, johon kuuluvat myös Gardena ja Husqvarna Construction, työllistää 14 400 työntekijää ympäri maailmaa ja liikevaihto vuonna 2022 oli 54 miljardia Ruotsin kruunua.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa