Los Santosissa riittää väkeä – GTA5 on yhä suosittu peli

Kun puheenaiheena ovat pc pelit tai pelit ylipäätään, voidaan kaikkien aikojen suosituimpiin laskea GTA, eli Grand Theft Auto -sarja. Nimenomaan GTA5 julkaistiin ensimmäisen kerran 2013 ja se on keikkunut alan huipulla lähes kymmenen vuoden ajan. Los Santosissa riittää päivittäin tuhansia vierailijoita ja GTA5 voi hyvin. 

GTA:n kohdalla PC on edelleen alustana se suosituin. Uudet pelaajat, jotka hyppäävät GTA:n maailmaan ensimmäistä kertaa, haluavat tarpeeksi jeesiä saadakseen pelistä mahdollisimman paljon irti ja sujuvan kokemuksen. Mukauttaminen alkaa grafiikka-asetusten muuttamisella, sillä ne vaikuttavat suoraan minkä tahansa pelin ruutujen määrään sekunnissa. Tähän koskee myös GTA5:sta, joka on nyt saatavilla Xbox Game Passissa.

Frames per second kuntoon

Olipa pc pelit sinulle tuttuja tai ei, kannattaa varmistaa, että laitteella on oikeat GTA 5 -grafiikka-asetukset FPS:n (“frames per second”) maksimointia varten. Koska GTA 5 julkaistiin lähes kymmenen vuotta sitten, ei siinä ole kaikkia päivitettyjä AAA-nimikkeiden grafiikka-asetuksia. Tästä huolimatta saatavilla on kuitenkin iso määrä asetuksia, joiden avulla on mahdollista saada enemmän FSP:tä irti. 

Ohessa Dot Esports -sivuston asiantuntijan listaamat asetukset:

Screen Type: Full Screen

Resolution: Your monitor’s highest resolution (e.g. 1920×1080)

Aspect Ratio: Auto

Refresh Rate: Your monitor’s highest possible refresh rate (e.g. 144 Hz)

Output Monitor: Your primary monitor

FXAA: On

MSAA: Off

NVIDIA TXAA: Off

VSync: Off

Pause Game On Focus Loss: Off

Population Density: Low 

Population Variety: Low

Distance Scaling: Low

Texture Quality: Normal

Shader Quality: Normal

Shadow Quality: Normal

Reflection Quality: Normal

Reflection MSAA: X2

Water Quality: Normal

Particles Quality: Normal

Grass Quality: Normal

Soft Shadows: Sharp

Post FX: Normal

Motion Blur Strength: Off

Anisotropic Filtering: Off

Ambient Occlusion: Off

Tessellation: Off

Advanced Graphics

Long Shadows: Off

High Resolution: Off

High Detail Streaming While Flying: Off

Frame Scaling Mode: Off

Näillä grafiikka-asetuksilla pitäisi saada huomattava parannus FPS:n kohdalla tekemättä pelin ulkoasusta täysin hirveää. Jos taas haluaa pelkästään vain suuren FSP:n, tulee jokainen asetus laittaa matalimpaan arvoon.

Pc pelit vai konsoli?

Kaiken kaikkiaan GTA5 on Rockstarin menestynein peli. Yksi syy suosioon on esimerkiksi GTA Online -moninpeli ja nyt kun peli on palannut Xbox Games Passiin, käyttäjät pohtivat, onko pelissä cross-play / cross-platform -ominaisuus.

Cross-playllä tarkoitetaan ominaisuutta, jolla peliä voi pelata yhdessä kavereiden kautta riippumatta käytössä olevasta alustasta. Tämä on nykyään valtavan käytetty ominaisuus pelaajien valitessa pääasiassa suosimansa tai haluamansa alustan. Jotkut sijoittavat mieluummin pelitietokoneeseen, kun taas toiset pysyvät uskollisina konsoleille ostaen aina uusimman versio.

Nykyisessä GTA5-versiossa ei ole käytössä useilla alustoilla pelaamista. Xboxin omistajat eivät voi pelata PlayStationin tai PC:n omistavien kanssa, eikä konsoleiden eri versioilla voi pelata keskenään (esim. PlayStation 5 vs. PlayStation 4). Poikkeuksena on Epic Gamesia käyttävät, jotka voivat pelata Steamin ja muiden PC-alustojen kanssa. Harmittavasti Microsoft ei ole sisällyttänyt GTA5:tä PC:n Game Pass -luetteloon.

Cross-playn suhteen ei kannata pidätellä hengitystä. GTA Onlinella on ollut monia päivityksiä vuosien varrella, mutta missään niistä ei ole cross-playtä mahdollistettu. Aiempien GTA6 -huhujen perusteella Rockstar on päättänyt keskittyä uuden pelin kehittämiseen sen sijaan, että tekisi parantavia muutoksia aiempaan versioon.

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen


Vastaa