Pelaajan varusteet

Tässä on lista kymmenestä tarpeellisesta varusteesta tietokonepelaajalle:

 1. Pelaamiseen sopiva tietokone: Tehokas ja nykyaikainen tietokone, jossa on riittävästi suorituskykyä ja grafiikkatehoa pelien pyörittämiseen sujuvasti.
 2. Pelinäppäimistö: Laadukas pelinäppäimistö, jossa on mukautettavat näppäimet, hyvä näppäinreaktio ja mahdollisesti erilliset makro-painikkeet.
 3. Pelihiiri: Ergonominen ja tarkka pelihiiri, jossa on säädettävä DPI-taso ja useita ohjelmoitavia painikkeita pelaamisen helpottamiseksi.
 4. Kuulokkeet: Laadukkaat kuulokkeet, jotka tarjoavat hyvän äänenlaadun ja äänieristyksen, mikrofonilla tai ilman. Langattomat kuulokkeet voivat tarjota liikkumisen vapautta.
 5. Pelituoli: Ergonominen ja mukava pelituoli, joka tarjoaa hyvän istuma-asennon ja tukemisen pitkiä pelisessioita varten.
 6. Pelimatto-alusta: Tasainen ja pehmustettu pelimatto-alusta, joka tarjoaa hiirelle ja näppäimistölle sujuvan liikkuvuuden ja mukavuuden.
 7. Pelinäyttö: Korkealaatuinen pelinäyttö, jossa on nopea virkistystaajuus ja alhainen vasteaika, jotta pelit näkyvät selkeästi ja liikkeet ovat sulavia.
 8. Mikrofonivarsi ja mikrofonikäsittely: Mikrofonivarsi ja äänenkäsittelylaitteet, kuten äänikortti tai USB-ääniliitäntä, parantavat äänenlaatua kommunikointia ja suoratoistoa varten.
 9. Peli-ohjain: Peli-ohjain tai peliohjaimet tarjoavat vaihtoehdon hiiren ja näppäimistön sijaan pelaamiseen, erityisesti joissain peleissä, kuten ajopeleissä ja tasohyppelyissä.
 10. Valaistusjärjestelmä: Tunnelmaa luova taustavalaisujärjestelmä, kuten LED-valot tai älyvalot, jotka luovat mukautettavan valaistuksen peliympäristöön.

On tärkeää huomata, että pelaajan varusteet voivat vaihdella pelaajan mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Jotkut pelaajat saattavat tarvita lisälaitteita, kuten pelipadit, virtuaalitodellisuuslaitteet tai pelituunaukseen liittyviä osia, jotka parantavat pelikokemusta.

Dustin on Pohjoismaiden johtava IT-tuotteiden ja kodinelektroniikan jälleenmyyjä verkossa. Yritys tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman tuotteita erittäin houkuttelevaan hintaan. Toiminta-ajatuksena on tarjota mahdollisimman kattavasti tuotteita – nopeammin, fiksummin ja parempaan hintaan

Luettavaa sivustollamme

galaxy-watch-ultra

Kellojen uusi aikakausi: Samsung Galaxy Watch Ultra

Samsung Galaxy Watch Ultra tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja huipputason suorituskykyä. Tämä kello on suunniteltu vastaamaan vaativien käyttäjien tarpeisiin ja soveltuu erinomaisesti sekä aktiiviseen elämäntyyliin … Lue lisää
samsung galaxy z flip

Ennakkotilaa Samsung Galaxy Flip6 ja säästä satanen

-> Ennakkotilaa Galaxy Z Flip6 tai Z Fold6 ja saat vähintään 100 euroa vaihtohyvitystä. Samsung Galaxy Z Flip6 on huippuluokan taittuvanäyttöinen älypuhelin, joka yhdistää innovatiivisen … Lue lisää

Uutta pelitietokonetta ostamassa – mieti nämä seikat ensin

Ennen kuin ryhdyt tutkimaan erilaisia pelitietokoneita, määritä budjetti. Pelitietokoneiden hinnat voivat vaihdella merkittävästi riippuen komponenteista, joten selkeä budjetti auttaa rajaamaan vaihtoehtoja. Yleisesti ottaen, hyvän pelikokemuksen … Lue lisää
uudet pelikonsolit

Uudet pelikonsolit: Valinnanvaikeus pelaajan paratiisissa

Pelimaailma on mullistunut viime vuosina, kun uudet pelikonsolit ovat nostaneet rimaa niin grafiikan, suorituskyvyn kuin pelikokemuksenkin saralla. Uusimman sukupolven konsolit tarjoavat pelaajille ennennäkemätöntä immersiivisyyttä, huikeita … Lue lisää
telia puhelinliittymä ja mobiililaajakaista tarjous

Telian uudet tarjoukset: puhelinliittymät ja mobiililaajakaistat

Telia on kehittynyt perinteisestä teleoperaattorista monipuoliseksi media- ja teknologiayritykseksi, joka tarjoaa laajan valikoiman liittymiä. Telian liittymät vastaavat erilaisten asiakkaiden tarpeisiin, ja valikoimasta löytyy sopivia vaihtoehtoja … Lue lisää
akuma street fighter

Demoninen Akuma hyppäsi mukaan Street Fighter 6 -taistelupelin hahmokaartiin

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Street Fighter 6 sai mukaansa Akuma-demonitaistelijan ja saa samalla uutta pelattavaa sekä uudenlaisia asukokonaisuuksia. Yksi Street Fighter -pelisarjan … Lue lisää


Pelaamiseen sopiva tietokone


Pelaamiseen sopivan tietokoneen valinta riippuu pelien vaatimuksista ja omista mieltymyksistä. Tässä on joitakin tärkeitä näkökohtia, jotka tulisi ottaa huomioon:

 1. Prosessori (CPU): Valitse tehokas ja nykyaikainen prosessori, joka pystyy käsittelemään pelejä sujuvasti. Suositeltavat vaihtoehdot ovat esimerkiksi Intel Core i5 tai i7 -sarjan prosessorit tai AMD Ryzen -sarjan prosessorit.
 2. Grafiikkakortti (GPU): Laadukas ja tehokas grafiikkakortti on tärkeä peleissä, jotka vaativat hyvää grafiikkaa. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi NVIDIA GeForce GTX- tai RTX-sarjan kortit tai AMD Radeon -sarjan kortit.
 3. Muisti (RAM): Valitse riittävästi RAM-muistia, jotta pelit voivat toimia sujuvasti. Suositeltava määrä on vähintään 8 gigatavua (GB), mutta 16 GB tai enemmän voi olla parempi valinta.
 4. Tallennustila: Valitse riittävän suuri tallennustila peleille ja muille tiedostoille. SSD (Solid State Drive) -levy tarjoaa nopeammat latausajat ja paremman suorituskyvyn verrattuna perinteiseen HDD (Hard Disk Drive) -levyyn.
 5. Käyttöjärjestelmä: Valitse sopiva käyttöjärjestelmä, kuten Windows 10, joka tukee laajasti pelejä ja tarjoaa hyvän yhteensopivuuden peliohjelmistojen kanssa.
 6. Jäähdytys: Huolehdi, että tietokoneella on riittävä jäähdytysjärjestelmä, jotta se pysyy viileänä pelien aikana. Hyvä vaihtoehto voi olla tehokas prosessorijäähdytin ja hyvä ilmanvaihto kotelossa.
 7. Liitännät: Varmista, että tietokoneessa on tarvittavat liitännät, kuten USB-portit, HDMI-portti, äänilähdöt jne., jotta voit liittää oheislaitteet, kuten näppäimistön, hiiren, kuulokkeet ja peliohjaimet.

On suositeltavaa tutkia ja vertailla eri tietokonevalmistajien tarjontaa, kuten Dell, HP, ASUS, Acer, MSI tai rakentaa oma tietokone yksittäisistä komponenteista, jos olet kokenut käyttäjä. Huomioi myös budjetti ja varmista, että tietokone täyttää omat tarpeesi ja pelien vaatimukset.

Pelinäppäimistö

Pelinäppäimistö on tärkeä varuste, joka voi parantaa pelikokemusta ja pelisuoritusta. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan pelinäppäimistöä:

 1. Näppäinreaktio: Valitse näppäimistö, jossa on nopea ja tarkka näppäinreaktio. Mekaaniset näppäimistöt ovat suosittuja pelaajien keskuudessa, koska ne tarjoavat taktiilisen palautteen ja paremman reaktion kuin kalvopohjaiset näppäimistöt.
 2. Makro-painikkeet: Joissakin peleissä on hyödyllistä voida ohjelmoida makroja, eli automaattisia toimintoja tai näppäinkomentoja, jotka helpottavat pelaamista. Valitse näppäimistö, jossa on omat makro-painikkeet tai ohjelmoitavat näppäimet.
 3. Taustavalaistus: Useimmat pelinäppäimistöt tarjoavat taustavalaistuksen, joka parantaa näppäimistön käyttöä hämärässä tai pimeässä huoneessa. Monissa malleissa voit säätää valaistuksen värejä ja kirkkautta.
 4. Ergonomia: Hyvä ergonomia on tärkeä tekijä pitkissä pelisessioissa. Valitse näppäimistö, jossa on mukava käyttää ja joka tarjoaa hyvän rannelle tuen.
 5. N-key rollover: Tämä tarkoittaa, että näppäimistö pystyy tunnistamaan useiden näppäinten painallukset samanaikaisesti ilman, että jotkut näppäimet jäävät rekisteröimättä. Tämä on erityisen tärkeää nopeatempoisissa peleissä.
 6. Lisäominaisuudet: Jotkut pelinäppäimistöt tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten USB-portteja tai ääniliitäntöjä kuulokkeille, jotka voivat olla käteviä lisävarusteiden liittämiseen.
 7. Merkki ja malli: On monia tunnettuja valmistajia, kuten Logitech, Razer, Corsair, SteelSeries, ja monet muut, jotka tarjoavat laadukkaita pelinäppäimistöjä. Tutki eri malleja ja lue arvosteluja valitaksesi luotettavan tuotteen.

Lopuksi, kannattaa myös harkita omaa budjettia ja pelitarpeitasi valitessasi pelinäppäimistöä. Kokeile mahdollisuuksien mukaan eri malleja ja tarkista, mikä tuntuu parhaalta ja sopii parhaiten omaan pelityyliin.

Pelihiiri

Pelihiiri on tärkeä varuste, joka voi parantaa tarkkuutta, reaktiokykyä ja yleistä pelaamiskokemusta. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan pelihiirtä:

 1. Tarkkuus ja DPI (dots per inch): Valitse pelihiiri, jossa on hyvä tarkkuus ja säädettävä DPI-taso. Korkeampi DPI mahdollistaa hiiren nopeamman liikkumisen, kun taas alhaisempi DPI tarjoaa paremman tarkkuuden. Monissa malleissa on mahdollisuus säätää DPI-asetuksia pelin tarpeiden mukaan.
 2. Ergonomia: Hyvä ergonomia on tärkeää pitkäkestoisessa pelaamisessa, jotta vältetään käden ja ranteen rasitus. Valitse pelihiiri, joka sopii kätesi kokoon ja muotoon ja tarjoaa mukavan otteen. On olemassa erilaisia muotoiluja, kuten oikea- tai vasenkätisille sopivia hiiriä sekä palm grip-, claw grip- ja fingertip grip -tyyleihin soveltuvia malleja.
 3. Painikkeiden määrä ja sijoittelu: Pelissä saatat tarvita erillisiä painikkeita nopeiden komentojen tai makrojen suorittamiseen. Valitse pelihiiri, jossa on riittävästi painikkeita ja helppo pääsy niihin.
 4. Ohjelmoitavuus: Jotkut pelihiiret tarjoavat mahdollisuuden ohjelmoida painikkeet ja makrot haluamallasi tavalla. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden mukauttaa hiiren toimintoja pelin vaatimusten mukaan.
 5. Liitäntä: Varmista, että pelihiirellä on yhteensopiva liitäntä tietokoneesi kanssa. Useimmat hiiret käyttävät USB-liitäntää, mutta on myös langattomia vaihtoehtoja, kuten Bluetooth.
 6. Oheistoiminnot: Joissakin pelihiirissä voi olla ylimääräisiä ominaisuuksia, kuten säädettävä paino, LED-valaistus tai erilaiset liukupinnat. Nämä voivat olla mieltymyksiäsi vastaavia ominaisuuksia, jotka parantavat pelikokemusta.
 7. Valmistaja ja malli: On monia tunnettuja pelihiirien valmistajia, kuten Logitech, Razer, Corsair, SteelSeries ja Zowie, jotka tarjoavat laadukkaita ja suorituskykyisiä malleja. Tutki eri malleja ja vertaa niiden ominaisuuksia ja arvosteluja, jotta löydät parhaiten tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Lopuksi, kannattaa myös ottaa huomioon oma budjetti ja pelityylisi valitessasi pelihiirtä. Kokeile eri malleja, jos mahdollista, ja huomioi, mikä tuntuu mukavimmalta ja sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja pelityyliisi.

Pelikuulokkeet

Pelikuulokkeet ovat tärkeä osa immersiivistä pelikokemusta, sillä ne tarjoavat äänentoiston, joka auttaa pelaajaa kuulemaan tarkasti pelin äänet, kommunikoimaan muiden pelaajien kanssa ja sukeltamaan syvemmälle pelimaailmaan. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan pelikuulokkeita:

 1. Äänenlaatu: Valitse pelikuulokkeet, jotka tarjoavat korkealaatuisen äänen, jotta voit kuulla yksityiskohtaisesti pelin äänet, kuten musiikin, ääniefektit ja dialogit. Äänenlaadun tulisi olla selkeä, tasapainoinen ja tarvittaessa bassovoittoinen.
 2. Äänieristys: Pelikuulokkeet, jotka tarjoavat hyvän äänieristyksen, auttavat estämään ulkoisia häiriöitä ja mahdollistavat keskittymisen peliin ilman häiriötekijöitä. Suljetut takuut tai aktiivinen melunvaimennus voivat parantaa äänieristystä.
 3. Mukavuus: Pidemmät pelisessiot voivat olla epämukavia, jos kuulokkeet eivät ole mukavat päässä. Valitse kuulokkeet, jotka tarjoavat pehmustetut korvatyynyt ja säädettävät pannat, jotta voit säätää niitä omiin mieltymyksiisi sopiviksi.
 4. Mikrofoni: Jos aiot kommunikoida muiden pelaajien kanssa, varmista, että kuulokkeissa on laadukas mikrofoni. Suositeltavia ominaisuuksia ovat taustamelun vaimennus, selkeä äänenlaatu ja suuntaava mikrofoni, joka poimii äänesi hyvin ilman ylimääräistä kohinaa.
 5. Liitettävyys: Tarkista, että kuulokkeet ovat yhteensopivia tietokoneesi, pelikonsolisi tai muiden laitteidesi kanssa. Useimmat pelikuulokkeet käyttävät 3,5 mm:n ääniliitäntää tai USB-liitäntää.
 6. Langattomat vai langalliset: Päättää, haluatko langattomat vai langalliset kuulokkeet. Langattomat kuulokkeet tarjoavat liikkumisen vapautta, kun taas langallisissa kuulokkeissa ei ole huolta akun kestosta.
 7. Valmistaja ja malli: On olemassa useita tunnettuja valmistajia, kuten HyperX, Logitech, SteelSeries, Audio-Technica ja Sennheiser, jotka tarjoavat laadukkaita pelikuulokkeita. Tutki eri malleja, vertaile niiden ominaisuuksia ja lue arvosteluja löytääksesi parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi sopivat kuulokkeet.

Muista myös harkita omaa budjettia ja omia tarpeitasi valitessasi pelikuulokkeita. Testaa eri malleja, jos mahdollista, ja kuuntele äänenlaatua ennen ostopäätöstä.

Pelituoli

Pelituoli on tärkeä varuste, joka tarjoaa mukavuutta, tukea ja ergonomiaa pitkiin pelisessioihin. Hyvä pelituoli auttaa ylläpitämään oikeaa istuma-asentoa, vähentää rasitusta ja tarjoaa paremman istuinmukavuuden. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan pelituolia:

 1. Ergonomia: Pelituolin tulee tarjota hyvä istuinergonomia, joka tukee selkärankaa ja vähentää rasitusta pitkissä pelisessioissa. Valitse tuoli, jossa on säädettävä korkeus, selkänoja ja käsinojat, jotta voit mukauttaa sen omiin tarpeisiisi sopivaksi.
 2. Materiaali: Valitse pelituoli, joka on valmistettu kestävästä ja laadukkaasta materiaalista. Hyvä vaihtoehto voi olla esimerkiksi keinonahka tai hengittävä kangas. Lisäksi tarkista istuimen pehmusteet ja niiden laatu, jotta saat mukavan istumakokemuksen.
 3. Selkätuki: Hyvä pelituoli tarjoaa tukea selälle. Etsi tuolia, jossa on sisäänrakennettu lannerangan tuki tai säädettävä selkätuki, joka auttaa ylläpitämään oikeaa istuma-asentoa ja vähentämään selkäkipuja.
 4. Käsinojat: Säädettävät käsinojat voivat olla hyödyllisiä, jotta voit mukauttaa tuolia omiin tarpeisiisi. Käsinojien tulisi tarjota tukea käsille ja olkapäille, ja niiden korkeuden ja leveyden tulisi olla säädettävissä.
 5. Liikkuvuus: Pelituolin tulisi olla varustettu pyörillä, jotta voit helposti liikkua sen kanssa huoneessa. Lisäksi tarkista, että tuoli on vakaa ja kestävä.
 6. Lisäominaisuudet: Jotkut pelituolit tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten säädettävä kallistusmekanismi, jalkatuki tai hierontaominaisuudet. Nämä voivat olla mieltymyksiäsi vastaavia ominaisuuksia, jotka lisäävät mukavuutta pelatessa.
 7. Budjetti: Pelituolien hinnat vaihtelevat laajasti. Määritä oma budjettisi ja löydä tuoli, joka tarjoaa parhaan vastineen rahallesi. Muista, että hyvä pelituoli on pitkäaikainen sijoitus pelikokemuksesi ja mukavuutesi kannalta.

On suositeltavaa testata ja kokeilla eri pelituoleja, jos mahdollista, ennen ostopäätöstä. Jokaisen ihmisen mieltymykset ja kehotyyppi ovat erilaiset, joten varmista, että valitsemasi tuoli sopii sinulle ja tarjoaa sopivan mukavuuden ja tuen pitkäaikaiseen pelaamiseen.

Pelialusta – pelimatto

Pelialusta, usein kutsuttu pelimatoksi, on tärkeä lisävaruste tietokonepelaajille. Se tarjoaa sileän ja tason pinnan hiirelle ja näppäimistölle, mikä parantaa tarkkuutta ja hallintaa. Pelialustan avulla hiiri liikkuu sujuvasti ja vastaa nopeisiin liikkeisiin. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan pelialustaa:

 1. Koko: Pelialustan koko riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja käyttötarpeista. Joillekin riittää pienempi pelialusta, kun taas toiset haluavat laajemman pinnan, joka mahdollistaa hiiren liikuttelun laajalla alueella. On myös mahdollista valita pelialusta, joka sopii sekä hiirelle että näppäimistölle.
 2. Pinta: Pelialustan pinnalla voi olla erilaisia materiaaleja ja tekstuuria. Joillakin pelialustoilla on sileä kangaspinta, kun taas toisissa on kohokuvioitu tai pinnoitettu pinta, joka tarjoaa lisää kitkaa. Valitse sellainen pinta, joka sopii hiiren liikkeisiin ja tuntuu mukavalta käytössä.
 3. Liukumattomuus: Tärkeä ominaisuus pelialustassa on sen kyky pysyä paikallaan pelatessa. Valitse pelialusta, joka tarjoaa hyvän liukumattoman pohjan, jotta se ei liiku tai luista pelin aikana.
 4. Kestävyys: Pelialustan tulisi olla kestävä ja kestää pitkäaikaista käyttöä. Valitse hyvälaatuinen pelialusta, joka kestää hiiren liikkeitä, naarmuja ja kulumista.
 5. Yhteensopivuus: Varmista, että valitsemasi pelialusta sopii hiiren ja näppäimistön kanssa. Useimmat pelialustat sopivat useimpiin hiiri- ja näppäimistömalleihin, mutta on hyvä tarkistaa yhteensopivuus varmistaaksesi, että ne sopivat hyvin yhteen.
 6. Puhdistettavuus: Pidä mielessä, että pelialusta voi likaantua pitkäaikaisen käytön myötä. Valitse sellainen pelialusta, joka on helppo puhdistaa, jotta voit pitää sen puhtaana ja hyvässä kunnossa.
 7. Hinta: Pelialustan hinnat vaihtelevat eri vaihtoehtojen ja ominaisuuksien mukaan. Määritä oma budjettisi ja vertaile eri vaihtoehtoja löytääksesi sopivan hintaluokan pelialustan.

On suositeltavaa lukea arvosteluja ja tutkia eri pelialustoja ennen ostopäätöstä. Kokeilemahdollisuuksien mukaan myös eri pelialustoja tai kuuntele muiden pelaajien suosituksia, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan pelialustan, joka parantaa pelikokemustasi.

Pelinäyttö


Pelinäyttö on tärkeä osa tietokonepelaajan varusteita, ja sen valinta voi vaikuttaa merkittävästi pelikokemukseen. Hyvä pelinäyttö tarjoaa terävän kuvanlaadun, nopean vasteajan ja sopivan koon pelien pelaamiseen. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan pelinäyttöä:

 1. Näytön koko: Valitse näytön koko, joka sopii omaan mieltymykseesi ja pelaamistyyliisi. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat yleensä 24-27 tuumaa, mutta jotkut saattavat haluta suuremman näytön suurempaa katselualuetta varten.
 2. Resoluutio: Korkeampi resoluutio tarjoaa terävämmän kuvan. Suositeltavia resoluutioita ovat Full HD (1920 x 1080), Quad HD (2560 x 1440) ja 4K UHD (3840 x 2160) riippuen tietokoneesi grafiikkatehosta ja näytönohjaimen kyvystä käsitellä korkeamman resoluution sisältöä.
 3. Päivitystaajuus: Päivitystaajuus kuvaa, kuinka monta kertaa näyttö päivittää kuvan sekunnissa. Korkeampi päivitystaajuus (yleensä ilmaistu hertseinä, kuten 144 Hz tai 240 Hz) takaa sulavamman ja tarkemman liikkeen pelatessa nopeatempoisia pelejä.
 4. Vasteaika: Vasteaika kertoo, kuinka nopeasti näyttö pystyy vaihtamaan pikseleiden värin tai valaistuksen. Pienempi vasteaika, kuten 1 ms, takaa nopeamman kuvanvaihdon ja auttaa välttämään liikkeen sumeutta tai jälkiä.
 5. Paneeliteknologia: On olemassa erilaisia paneeliteknologioita, kuten TN (Twisted Nematic), IPS (In-Plane Switching) ja VA (Vertical Alignment). TN-paneelit tarjoavat yleensä nopeimman vasteajan, mutta heikomman katselukulman ja värin toiston verrattuna IPS- tai VA-paneelien laatuun. IPS-paneelit taas tarjoavat paremman väritoiston ja laajemman katselukulman.
 6. Liitännät: Varmista, että näytössä on riittävästi liitäntöjä, kuten HDMI-, DisplayPort- tai DVI-liitännät, jotta se on yhteensopiva tietokoneesi ja muiden laitteidesi kanssa.
 7. Ergonomia: Hyvä pelinäyttö tarjoaa säädettävän korkeuden, kallistuksen ja mahdollisesti jopa kierto-ominaisuuden, jotta voit säätää sen mukavaksi katselukulmaksi ja vähentää rasitusta pitkissä pelisessioissa.
 8. Hinta: Pelinäytön hinnat vaihtelevat ominaisuuksien ja laadun mukaan. Määritä oma budjettisi ja vertaile eri vaihtoehtoja löytääksesi sopivan hintaluokan pelinäytön.

On suositeltavaa lukea arvosteluja ja vertailla eri pelinäyttöjä ennen ostopäätöstä. Kokeilemahdollisuuksien mukaan myös eri malleja tai kuuntele muiden pelaajien suosituksia, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan pelinäytön, joka tarjoaa parhaan pelikokemuksen.

Pelimikrofoni – mikrofoniteline

Pelimikrofoni ja mikrofoniteline ovat tärkeitä varusteita, jos haluat kommunikoida muiden pelaajien kanssa, äänittää pelisisältöä tai osallistua peliäänityksiin ja suoratoistoihin. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan pelimikrofonia ja mikrofonitelinettä:

Pelimikrofoni:

 1. Äänenlaatu: Valitse pelimikrofoni, joka tarjoaa selkeän äänenlaadun ja vähentää taustamelua. Suuntaavat mikrofonit voivat auttaa vähentämään häiriöitä ja parantamaan äänenlaatua.
 2. Melunvaimennus: Jotkut pelimikrofonit tarjoavat melunvaimennusominaisuuden, joka auttaa vähentämään taustamelua ja keskittymään puheeseen. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun pelaat äänekkäässä ympäristössä.
 3. Tyyppi: On olemassa erilaisia pelimikrofonityyppejä, kuten kannettavia mikrofoneja, kuulokemikrofoneja ja pöytämikrofoneja. Valitse tyyppi, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja pelityyliisi.
 4. Liitettävyys: Varmista, että pelimikrofoni on yhteensopiva tietokoneesi tai pelikonsolisi kanssa. Useimmat pelimikrofonit käyttävät USB- tai 3,5 mm:n ääniliitäntää.
 5. Mukavuus: Pidä mielessä, että pelimikrofoni voi olla käytössä pitkiä aikoja. Valitse mikrofoni, joka on mukava käyttää ja joka tarjoaa säädettävän asennon ja sopivan pituuden.

Mikrofoniteline:

 1. Säädettävyys: Valitse mikrofoniteline, joka tarjoaa säädettävät ominaisuudet, kuten korkeuden ja kulman säätö, jotta voit asettaa mikrofonin sopivaan asentoon.
 2. Vakaus: Mikrofonitelineen tulisi olla vakaa ja kestävä, jotta se pitää mikrofonin tukevasti paikallaan eikä aiheuta äänenlaadun heikkenemistä tai häiriöitä.
 3. Liitettävyys: Varmista, että mikrofoniteline on yhteensopiva mikrofonisi kanssa. Useimmat mikrofonitelineet käyttävät standardikierteitä, jotka sopivat yleisimpiin mikrofonien kiinnitysjärjestelmiin.
 4. Helppokäyttöisyys: Valitse mikrofoniteline, joka on helppo asentaa ja säätää tarpeidesi mukaan.
 5. Laatu ja materiaali: Valitse mikrofoniteline, joka on valmistettu kestävästä materiaalista ja tarjoaa hyvän laadun.

On suositeltavaa lukea arvosteluja ja vertailla eri pelimikrofoneja ja mikrofonitelineitä ennen ostopäätöstä. Kokeilemahdollisuuksien mukaan myös eri malleja tai kuuntele muiden pelaajien suosituksia, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan pelimikrofonin ja mikrofonitelineen, jotka täyttävät tarpeesi.

Peli-ohjain

Peli-ohjain on tärkeä varuste, joka mahdollistaa pelien pelaamisen tietokoneella, pelikonsolilla tai muilla pelialustoilla. Se tarjoaa intuitiivisen ja mukavan tavan hallita pelejä ja parantaa pelikokemusta. Tässä on joitakin näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessaan peliohjainta:

 1. Yhteensopivuus: Varmista, että peliohjain on yhteensopiva käyttämäsi pelialustan kanssa. Eri pelialustoilla voi olla erilaisia liitäntöjä, kuten USB, Bluetooth tai langaton yhteys. Tarkista, että valitsemasi ohjain tukee kyseistä liitäntää ja on yhteensopiva pelialustasi kanssa.
 2. Ergonomia: Hyvä peliohjain tarjoaa mukavan ja ergonomisen otteen. Valitse ohjain, joka sopii hyvin käsiisi ja tarjoaa mukavat painikkeet ja kahvat pitkäaikaista pelaamista varten.
 3. Painikkeiden ja säätimien määrä: Tarkista, että ohjaimessa on riittävästi painikkeita ja säätimiä, jotka vastaavat pelien toimintoja. Yleensä peliohjaimessa on vähintään kaksi tattia, D-pad (suuntanuoli), liipaisinpainikkeet ja erilaisia lisäpainikkeita, kuten start- ja select-painikkeet.
 4. Langallinen vai langaton: Päättää, haluatko langallisen vai langattoman ohjaimen. Langalliset ohjaimet tarjoavat luotettavan ja viiveettömän yhteyden, kun taas langattomat ohjaimet tarjoavat liikkumisen vapauden. Langattomissa ohjaimissa on yleensä ladattava akku tai paristot, joten varmista, että akun kesto on riittävä pitkille pelisessioille.
 5. Vibraatio: Useimmissa peliohjaimissa on sisäänrakennettu tärinätoiminto, joka lisää pelin immersiivisyyttä. Tämä toiminto voi tuoda lisää tunnetta ja realistisuutta pelikokemukseen.
 6. Merkki ja malli: On olemassa useita tunnettuja peliohjainten valmistajia, kuten Sony, Microsoft, Nintendo, Logitech ja Razer. Tutki eri malleja ja vertaile niiden ominaisuuksia ja arvosteluja, jotta löydät parhaiten tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.
 7. Hinta: Peliohjainten hinnat vaihtelevat ominaisuuksien ja merkin mukaan. Määritä oma budjettisi ja vertaile eri vaihtoehtoja löytääksesi sopivan hintaluokan ohjaimen.

On suositeltavaa lukea arvosteluja ja testata erilaisia peliohjaimia, jos mahdollista, ennen ostopäätöstä. Kokeile ohjainta käsissäsi ja huomioi mukavuus, hallittavuus ja toiminnallisuus pelatessa.

Laitetestit

Parhaat näppäimistöt testissä #1

Paras näppäimistö: Logitech MX Keys S Näppäimistö on tietokonekokoonpanossasi keskeinen työkalu, joten sen on oltava mukava, miellyttävä käyttää ja ennen kaikkea toimiva. Olemme testanneet yli … Lue lisää

Testissä parhaat matka SSD- levyt

Vaikka pilvitallennus on monella tapaa kätevää, se ei pysty kilpailemaan kovalevyn tai SSD-levyn kanssa nopeudessa, yksityisyydessä ja muissa ominaisuuksissa. Fyysiset tallennuslaitteet, kuten kannettavat kovalevyt (HDD) … Lue lisää

Testissä valokuvien matkatulostimet

Nykyään älypuhelimissa on upeita valokuvia, mutta digitaalinen aikakausi tarkoittaa, että nämä kuvat harvoin päätyvät tulostettuina kehyksiin tai leikekirjoihin. Kannettavat tai pikatulostimet pyrkivät muuttamaan tämän. Nämä … Lue lisää
honor-watch-4

Honor Watch 4

Uusin Honorin älykello: suunnittelun evoluutio Honor on selvästi ottanut suuren askeleen suunnittelussaan uusimman älykellonsa, Watch 4:n, kanssa. Kello muistuttaa monia markkinoiden himoituimpia kelloja, olivatpa ne … Lue lisää

Pelinäyttöjä vertailussa

Parhaat pelinäytöt 2023: Budjetti, kaareva, G-Sync ja paljon muuta Jännittävä aika olla PC-pelaaja PC-pelaajille on nyt erinomainen aika hankkia uusi pelinäyttö. Tarjolla on monia eri … Lue lisää

Suoratoistoa pelaamisen ohessa ja välissä


Matkalle edullisesti lentäen